56-ról hitelesen
2016/08/30 17:57
632 megtekintés

„A Blinken OSA Archívum és a Történelemtanárok Egylete pályázatot hirdet történelemtanárok számára. A pályázat célja, hogy az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulóján, elsődleges film-, kép-, hang-, és írásos dokumentumok segítségével, hitelesen, a diákok számára érthető és átélhető módon mutassák be a forradalom korát, törekvéseit, eseményeit, következményeit.

1956-520

A jelentkezők két típusú pályamunkát nyújthatnak be:

  1. Iskolai megemlékezésekhez használható Forgatókönyv. A pályázat során elegendő a terveket benyújtani, de utólag szeretnénk bekérni a megvalósult munka dokumentációját.
  2. Elektronikus alkotás, installáció, amely az iskolai megemlékezésen kerül bemutatásra. Ebben az esetben kész pályamunkát várunk.”

Forrás.

Kódold a múltat!

„A Blinken OSA Archívum a Prezivel közreműködve pályázatot hirdet minden olyan, 20 év alatti fiatal számára, aki szeretné érdekes és egyéni módon 1956 történetét okos eszközökön, honlapokon, vizualizációs megoldásokkal, nem kézenfekvő szoftveres applikációkkal, játékok fejlesztésével bemutatni másoknak, a kortársainak, tanárainak, a Blinken OSA Archívum releváns gyűjteményeinek felhasználásávalhttp://1956.osaarchivum.org/

Forrás.