Életmód

Elsősegély kisokos

Elsősegély kisokos

Bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, ahol segítenünk kell - ráadásul nem is kell egyből a gégemetszésre gondolni. Néhány mondatban összefoglaljuk, hogy mit illene legalább tudni.

3 hónapja
Gyógyszerek utazáshoz

Gyógyszerek utazáshoz

Bárhová megyünk, mindenhol érhet bennünket meglepetés egy-egy kisebb-nagyobb rosszullét, betegség formájában. Gyógyszerek, kötszerek és egyéb praktikus kellékek utazáshoz, túrázáshoz!

3 hónapja
Melyik legyen a 2015-ös év madara?

Melyik legyen a 2015-ös év madara?

Ismerd meg a felterjesztett három madárfajt és szavazz!

3 hónapja
A kategória cikkei
A betegség, ami egy pásztorról kapta a nevét

A betegség, ami egy pásztorról kapta a nevét

Mi a közös Munkácsy Mihály, Ady Endre, Rettegett Iván, Friedrich Nietzsche, Cesare Borgia, Al Capone, Paul Gauguin, Charles Baudelaire, Gustave Flaubert, Arthur Schopenhauer és Lenin között? Sok millió sorstársukhoz hasonlóan egy-egy könnyelmű (?) szerelmi kaland következtében szifiliszben betegedtek meg, és ez a betegség alapvetően határozta meg életüket. A pásztort egyébként Syphilusnak nevezték, és állítólag egy birkától kapta el a fertőzést...
2 napja
A vegetarianizmusról...

A vegetarianizmusról...

A döntés olykor nehéz. A vegetarianizmus olyan étkezési szokásokat jelent, mely elutasítja az állatok megölését, így követői nem fogyasztanak húst. Természetesen ezen étkezési formának is számtalan változata alakult ki.
3 napja
Így utaztak: Hellasz, Róma

Így utaztak: Hellasz, Róma

Az utazás ókori funkciói nem különböztek a maiaktól, noha a társadalmi berendezkedésből adódóan a lakosságnak jóval kisebb hányada vehetett ebben részt. A domináns cél a kereskedelem, zarándoklat, a hadsereg mozgósítása és az állami ellenőrzés éppúgy lehet, legfeljebb országonként eltérő hangsúllyal. A második részben a görögök és a rómaiak ókori utazási szokásait tekintjük át.
5 napja
Az ókori utazás

Az ókori utazás

Az utazás ókori funkciói nem különböztek a maiaktól, noha a társadalmi berendezkedésből adódóan a lakosságnak jóval kisebb hányada vehetett ebben részt. A domináns cél a kereskedelem, zarándoklat, a hadsereg mozgósítása és az állami ellenőrzés egyaránt lehet, legfeljebb országonként eltérő hangsúllyal. Az első részben Egyiptom, Kína, India és Perzsia ókori utazási szokásait tekintjük át.
1 hete
A lelkiismeret forrása

A lelkiismeret forrása

Az élet szerencsére sokszínű, tele van lehetőségekkel, ezért gyakran kerülünk válaszút elé. Ugyancsak mérlegelnünk kell válságszituációkban, ún. nehéz körülmények fennállásakor is. Mindkét esetben igyekszünk lelkiismeretesen dönteni, vagyis olyan megoldást választani, amit az adott időpontban a legjobbnak ítélünk, egyúttal olyat, amivel a későbbiekben is majd el tudunk számolni. Ilyenkor külső és belső elvárásoknak, feltételeknek egyaránt meg kell felelnünk, és ezt a rendkívül bonyolult feladatot a lelkiismeretünkre bízzuk.
1 hete
Nyárvégi gyógynövények

Nyárvégi gyógynövények

Ismerkedj meg a nyár végén szedhető és feldolgozható gyógynövényekkel! Melyik mire jó, hogyan kell alkalmazni?
1 hónapja
Veszélyek a tengerben

Veszélyek a tengerben

A partközeli vizekben is gyakoriak lehetnek a csalánozók, melyek olykor csak kellemetlen, olykor akár életveszélyes csípést okozhatnak...
1 hónapja
Adj vért és ments meg három életet!

Adj vért és ments meg három életet!

Hazánkban évente mintegy 400 ezer ember szorul vérre, melyet átlagosan 500 ezer egység vérből biztosítanak. A véradás kivétel nélkül önkéntes tevékenység.
2 hónapja
Sóbevitel, sópótlás

Sóbevitel, sópótlás

A megfelelő folyadékbevitelről már írtunk, ezúttal azt nézzük meg, mikor szükséges a sóbevitelre is odafigyelni.
2 hónapja
Iszol te eleget?

Iszol te eleget?

Nincs olyan egészséggel foglalkozó portál, mely ne hangoztatná időről időre a megfelelő folyadékbevitel szükségességét. De mennyit is kellene innunk egy nap?
2 hónapja
1234567 / 122