A nők ellensége - Hogyan kezelhető a narancsbőr?
2002/07/17 08:00
2049 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Napjainkban a nők 95 százalékának okoz problémát a narancsbőr. Ma már a tizenévesek, sőt a férfiak egyre nagyobb szazaléka fedezi fel a testén, amelynek kezelésére, felszámolására egyedülálló módszer kínál lehetőséget.

A bőr testünk legnagyobb szerve, mely kapcsolatban áll egész szervezetünk működésével. Ha bárhol zavar keletkezik, ez a legtöbb esetben bőrtünetekkel is együtt jár.

Bőrünk három fő rétege: hámréteg, kötőszöveti réteg (vagy irha), zsírréteg (vagy bőralja). A hám legfelső rétege a szaruréteg, amely úgy keletkezik, hogy a hámsejtek alulról felfelé tolódnak, ellaposodnak. Sejtjeik a bőr felszínén élettelen, lemezes szerkezetű szaruréteget képeznek, míg végül ezek a mag nélküli, elhalt szarulemezkék lekopnak, "lehámlanak". A hámréteget a kötőszöveti rétegben lévő hajszálerek táplálják.

A felgyorsult ritmusú életben a mozgásmentes életmód, a rendszertelen és helytelen táplálkozás, a sok zsíros étel, a szervezet hormonális változásai, az élelmiszerekben lévő adalékanyagok, a stressz, mind hozzájárulnak az anyagcsere torzulásához, melynek következményeként alakul ki a cellulit.

A cellulit felfúvódott zsírsejt, belsejében salakanyagok tárolódnak, melyek az anyagcsere végtermékei. Ezeket a nyirokrendszer választja ki és szállítja el. Illetve csak szállítaná, amennyiben megfelelő keringéssel rendelkezne az ember, melyhez szükséges a rendszeres sport és a sok folyadék fogyasztása a méreganyagok kiürítésére. A cellulit nemcsak esztétikailag nem szép, de akár orvosi problémát is okozhat. A felduzzadt zsírsejtek miatti túlnyomás a szövetekben fájdalomérzettel járhat. A szövetfolyadék útja eltömődik, ezért aktivizálni kell a keringést, hogy a salakanyagok kiválasztódjanak és elszállítódjanak, hogy a bőr újra feszessé váljon. A cellulitnak különböző fokozatai vannak, ettől függően lehet és kell kiválasztani a megfelelő terápiás módszert a kezelésére.

Salaktalanító hullám
A módszer egyik legfontosabb eljárása a slide-styler csúszóhullám masszázs. A slide-styler kezelés segít eltávolítani mindazt, ami a szervezetben felhalmozódott és ami a lényeg, mindezt azonnal teszi.

Modern köpölyözés
A vákuummasszázs,azaz SPM. A gép szívóhatást gyakorol a bőrre és mély, kötőszöveti masszírozást végez. Az SPM aktivizálja a sejteket, friss energiát szabadít fel a szövetek mélyéből, a bőr feszességét visszanyeri.

Zsírsejtek széttördelése
Az egyik legelterjedtebb módszer. Az ultrahang a szövetek mélyén mikromasszázst végez, segít a túlsavasodás megakadályozásában a cellulitos és gyenge kötőszöveteknél. Emellett szabályozza a zsíranyagcserét és az enzimeket. Az ultrahang célba veszi a zsírpárnákat a combokon, a fenéken, a hason, és speciális hatóanyagok juttathatók a bőr legmélyebb rétegébe.

Fóliázás
A body wrapping kompressziós tekercselés az ötödik sebességre kapcsolja a salaktalanítást. Csupán egy órát kell a fóliacsomagban pihenni, és máris karcsúbbak leszünk.

Áramimpulzusok Elektrolipolízis
Az áramimpulzusok aktivizálják az enzimeket, a zsírpárnákat és szétaprózzák a tárolt triglycerideket, mozgásba hozzák a problémás zónákat, s azok a zsírok és az anyagcsere végtermékei elszállításra kész állapotba kerülnek.

Otthoni ápolás
Ma már rengeteg krém, gyógynövény kivonat létezik, mely segít visszanyerni bőrünk feszességét. Felkenés után a bőr először hideg, majd meleg lesz, nagy hatása van a lerakódott zsírok felszámolásában a belső, külső combon, csípőn, hason, felsőkaron, tokán. Mindezeken túl persze fontos, hogy odafigyeljünk étkezéseinkre, alakítsunk ki egy olyan étrendet, mely mellőzi illetve csökkenti a kávé, csokoládé, sör, fehérliszt, hús, kolbász, étolaj, sült adagokat. Napi 2-2.5 liter folyadékot fogyasztása javasolt, lehetőleg cukor nélküli rostlevek, ásványviz, gyógynövénytea legyen. Fontos a sok zöldésg, gyümölcs fogyasztása is, valamit, hogy 16 óra után már ne nagyon lakmározzunk be. Ha képesek vagyunk életvitelünkön változtatni a jobb közérzet, egészségesebb test, pozitívabb kisugárzás érdekében, megkímélhetnek bennünket a narancsbőr okozta kellemetlenségek és az esetleges következményeket is elkerülhetjük. Amennyiben mégis a narancsbőr előrehaladt állapotát észleljük magunkon, mindenképpen javasolt szakorvos vagy kozmetikus felkeresése, aki egyénre szabott terápiás módszert ajánl majd.