Főzősuli V. - A bundába bújt kenyér
2002/07/09 08:00
821 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
És ismét kegyeg az óra, ami azt jelenti, hogy elérkezett a főzés ideje. Szóval, kötényt felkötni, fakanál a kézben, és kezdődhet a főzősuli legújabb leckéje. S hogy mit fogunk ma főzni? Hát, nevezzük egyszerűen csak bundáskenyérnek, mert hogy ez a becsületes neve.

Ha már a múltkor reggeliről volt szó és tojásrántottát készítettünk, akkor most beszéljünk egy kicsit a vacsoráról. Mert hát, az én nagyapám mindig azt mondta, hogy soha ne feküdjön úgy le az ember, hogy üres a pocakja. Te se tedd! Éppen ezért tarts most velem, és máris elkészíthetsz egy igazi ínyencséget, a bundáskenyeret.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet kenyér (Fejenként két szelettel számoltam, de persze lehet ennél több is, attól függően, hogy milyen éhes a banda. Ráadásul, megkönnyítheted a helyzeted, ha szeletelt kenyeret veszel a boltban, így a kenyérvágás műveletét is megspórolhatod.)
  • 3 db tojás
  • egy evőkanálnyi tej
  • egy csipetnyi só
  • olaj a sütéshez

Ha sikerrel jártál az előző alkalommal a rántotta készítésben, akkor a bundáskenyér sem fog problémát okozni. Tehát, fogjunk neki.

Elkészítés:

Végy elő a szekrényből egy mély tányért. Ebbe törd fel a tojásokat. Tudod, úgy, ahogy azt a múlkor már elmondtam. Csak üsd egy kicsit az asztal vagy szekrény sarkához, és így máris könnyebben tudod kettétörni a bundához szükséges tojást. Aztán egy villával verd fel a tányér tartalmát úgy, hogy a sárgája és fehérje teljesen összekeveredjen. Tudod, ha nem megy, szólj nyugodtan anyunak. Tegyél bele egy kis sót, egy evőkanálnyi tejet és ezt is keverd össze. Majd jöhet a kenyér. Tedd a szelet kenyeret a tányérba, és forgasd meg jól a tojásban. De úgy, hogy mindkét oldala jó tojásos legyen. Így lesz csak igazán bundája a mi kis vacsoránknak. Ezek után pedig melegítsd fel az olajat, és tedd bele a tojásos kenyeret. Süsd mindaddig, amíg a kenyéren a tojás meg nem sül. Tudod, olyan kell, hogy legyen, mint a rántotta. Ha már kellőképpen megsült, akkor tedd egy tányérra, és egy forró teával máris tálalhatod.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Találkozzunk legközelebb is. S hogy akkor mit fogunk főzni? Ki tudja, de addig majd még kifőzzük.