Főzősuli VI.- Sajtosszendvics
2002/07/21 08:00
878 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Kukták sorakozó! Kezdődik a következő óra. Félre minden lazasággal, mert már éhes a banda. Gyorsan üssünk össze valami könnyű és laktató kaját. Mondjuk egy sajtosszendvicset? Na jó, legyen. Akkor lássuk, hogy készül ez az igazi finomság.

Sajtosszendvics? Jól hangzik. S nemcsak a neve szuper, de az íze is fantasztikus. Kóstoltad már? Szóval, nem. Akkor most éppen itt az ideje, hogy jól belakmározz belőle. Persze, ne felejtsd el megkínálni a többieket sem. Jöjjenek tehát a hozzávalók.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet kenyér (Ebből a kenyérmennyiségből mindenkinek egy szendvics jut. De ha úgy érzed, hogy körülötted már mindenki farkas éhes, akkor készíthetsz több harapnivalót is. Akkor viszont több kenyérre lesz szükség.)
  • 1 zacskó szendvics vagy szeletelt sajt (Ez az a sajt, amit szeletekben lefóliázva lehet kapni a boltban. Ha még nem találkoztál vele, akkor kérd meg anyukádat, hogy vegye meg helyetted.)
  • 4 evőkanál vaj a sütéshez

Ezek után nem marad más hátra, mint hogy neki lássunk elkészíteni a szendvicseket. Hajrá!

Elkészítés:

Egy szendvicshez két szelet kenyérre van szükség. Vajazd meg mind a két szelet kenyeret. Arra nagyon figyelj, hogy a kenyér széle nehogy kimaradjon, mert akkor sütés közben megéghet. Ha ezzel megvagy, akkor végy egy szelet sajtot, és tedd az egyik kenyérszeletre. Most fogd a másik megvajazott kenyeret, és borítsd rá a sajtra. Így már félig kész is a szendvics. Már csak a sütés van hátra. Kérd meg anyukádat, hogy gyújtsa meg a gázt.
Tedd a 4 evőkanál vajat a serpenyőbe és olvaszd meg lassú tűzön úgy, hogy az egész serpenyőt beborítsa. Rakd bele egyesével a szendvicseket a serpenyőbe és süsd meg.
Először pirítsd meg a kenyér egyik felét, majd fordítsd meg és süsd meg a másikat is. Akkor készült el az étel, ha a szendvics mindkét oldala aranysárgára sült.
Ezzel már is kész az ízletes sajtosszendvics.
Melegen tálald. S ha szeretnéd még vonzóbbá tenni az ételt, amit szerintem nem kell, vágd háromszögalakúra a kész szendvicset.
Én máris megéheztem.

Jó évtágyat!

Várlak legközelebb is benneteket. Addig pedig ismerkedjetek a konyhaművészettel itt, a Kedvtelőben.