„Itt olyan dolgokat hallottam, amiket máshol még nem…” – eTwinning Szeminárium Budapest
2017/09/28 14:57
806 megtekintés

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja ebben az évben is megrendezte hazai nemzetközi szakmai továbbképző és partnerkereső találkozóját. A magyar nyelvű eseményen öt országból láttunk vendégül pedagógusokat, akik szeptember 21-23. között ismerkedhettek meg az eTwinninggel, és más országbeli kollégákkal.

elmeny

Sokszínű és érdekes programmal készültünk az idei szemináriumra is. Az Oktatási Hivatal képviseletében Merklné Kálvin Mária a Pedagógiai-szakmai Koordinációs Főosztály vezetője, valamint Brassói Sándor, köznevelési elnökhelyettes nyitotta meg az eseményt.

Többek között elhangzott a digitális kompetencia fontossága, melyeknek fejlesztésében az eTwinning projekt kimagasló munkát végez Európa-szerte. Az első napon további értékes gondolatok hangzottak el Kálmán Éva, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium igazgatóhelyettese, valamint Horváth Ádám, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Módszertani Központ divízióvezetőjének előadásában. Egy gyors, ámde tartalmas ismerkedés után hamar partnerre találtak pedagógusaink, nemzetközi és hazai duókat, csapatokat alkotva. Reméljük, ezekből a partnerségekből, hamarosan fantasztikus projektek születnek majd!

A második napon hasznos IKT eszközökkel, és jógyakorlatokkal ismerkedhettek meg a résztvevők, workshopok keretében. Többek között a Kahoot!, valamint a Pearltrees, Lego WeDo és Lego Boost programokat mutatták be nagyköveteink, Egri Ica, Kalocsa Ibolya és Simonovics Andrea, vendégeink legnagyobb örömére. Dr. Főző Attila László, az Alba Innovár Digitális Élményközpont vezető oktatója a Scratch Jr és Scratch programozással ismertette meg a pedagógusokat. A tartalmas pénteki nap lezárásaként a jelenlévők egy városnéző buszos, majd vacsorával egybekötött hajós kiránduláson vehettek részt.

Az utolsó nap eljöttét sajnos az időjárás is megérezte, de pedagógusaink kitartóan vettek részt a szombati programokon is. A Tempus Közalapítvány munkatársa Balogh Tamás, az Erasmus+ programban rejlő további lehetőségeket mutatta be. Előadásában kitért arra, hogyan lehet az eTwinning projektből később stratégiai partnerség, vagy futhat párhuzamosan a két kezdeményezés, hogyan egészíti ki egymást a két lehetőség. Ezt követően a pedagógusoknak lehetőségük volt bemutatni a partnereikkel vagy csapataikkal együtt elkészített projektterveket. Nagyszerű volt látni, ahogy a kezdeti félelem és tanácstalanság után milyen színpompás csapatokat és projektterveket alkottak a résztvevők.

Ha lemaradt a nemzetközi, budapesti szemináriumról, nézze meg az eTwinning Magyarország Facebook oldalát, vagy a szeminárium weboldalát, ahol hamarosan megtalálja a rendezvényen készült fotókat és a programok alatt bemutatott prezentációkat.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek