A digitális kompetencia fejlesztése - eTwinning webináriumok 2017
2017/08/17 08:00
510 megtekintés

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja 2017. őszén is változatos témájú webináriumok keretében nyújt szakmai továbbképzési lehetőségeket a digitális kompetenciafejlesztés iránt érdeklődő pedagógusoknak.

etwinning_webinar

Az online szemináriumok valós idejű kommunikációra lehetőséget adó előadások, melyek során a résztvevőknek különböző témákkal kapcsolatos tanulásra, beszélgetésre és eszmecserére nyílik lehetőségük. A szakértők által vezetett webináriumok alatt feldolgozott témák az eTwinning programhoz és tevékenységekhez, valamint a digitális kompetencia fejlesztéséhez kapcsolódnak.

Időpontok

Augusztus 28. 19:00

Hogyan indítsunk eTwinning projektet?

Előadó: Kalocsa Ibolya eTwinning nagykövet

Az előadó eTwinning nagykövetként, sok kiváló projekt részvevőjeként igyekszik praktikus tippeket és tanácsokat adni mindazoknak, akik az új tanévben szívesen részt vennének eTwinning projektekben, de eddig haboztak elkezdeni. Mi az eTwinning? Hogyan találjunk partnereket? Hogyan tervezzünk közösen? Mik legyenek az első lépések? Ezekben a kérdésekben próbál segíteni a webinárium.

Augusztus 30. 17:00

eTwinning díjak, versenyek, minősítés. Hogyan lehet a mi iskolánk is eTwinning iskola?

Előadó: Szabó Zsófia az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont senior koordinátora

A Nemzeti Minősített eTwinning díjak és az Európai Minősített eTwinning díjak feltételeinek, elvárásainak bemutatása, a szempontrendszer ismertetése, a jelentkezés menete. „eTwinning iskola” koncepció ismertetése. Hazai és nemzetközi versenyre jelentkezés feltétele, menete, határidők. Tippek a sikeres jelentkezéshez.

Október

eTwinning a gyakorlatban, tapasztalatok és tanácsok ovis és alsós pedagógusoknak

Előadó: Kiss Mónika eTwinning nagykövet és Mataisz Zsuzsanna általános iskolai pedagógus

Webináriumunkkal elsősorban az óvodás, valamint kisiskolás gyerekekkel foglalkozó kollégáknak szeretnénk kedvet csinálni, bátorítást adni az eTwinning projektek elindításához. A „JELen vagyunk!” projekt kapcsán elmeséljük egy, a Digitális témahéten megvalósított projektünkkel kapcsolatos élményeinket, mesélünk tapasztalatainkról, mind a már gyakorlott, mind pedig az eTwinninggel ismerkedő tanító szemszögéből megközelítve. IKT eszközök? Projektek? Web 2.0? Közösségépítés? Közös gondolkodás? Nem is olyan nehéz! Aki meghallgatja, bátran belevág majd a kalandokba az eTwinning projektek világában.

December

Az e-Book-készítés csodálatos világa – Könnyen alkalmazható alkalmazások

Előadó: Egri Józsefné eTwinning nagykövet

Aki foglalkozott már nemzetközi projektekkel, az tudja milyen fontos a projekt eredményeinek disszeminálása, publikálása.
A projektmunka során számos eredmény születik –  fotókat, plakátokat, videókat, kérdőíveket, prezentációkat készítenek a diákok, melyekből egy látványos, jól rendszerezett és áttekinthető digitális könyvet nagyon egyszerűen összeállíthatunk, vagy akár a diákokkal is elkészíttethetjük, ha ismerünk néhány ingyenes e-book készítő alkalmazást. Ezek közül szeretnék 2-3 könnyen elsajátítható és könnyen kezelhető alkalmazást bemutatni az érdeklődő kollégáknak.

Csatlakozzanak minél többen!

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek