Fenntartható innováció és virtuális mobilitás az iskolákban – több mint 200 pedagógus találkozik Olaszországban
2013/09/24 14:13
1185 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Idén első alkalommal kerül megrendezésre Cataniában az Európai eTwinning Nagyköveti Hálózat Konferenciája, az EU virtuális mobilitási projektjeinek népszerűsítésében jártas szakemberek részvételével.

catania

2013. október 17-19. között több mint 200 európai pedagógus, virtuális mobilitás és innovatív oktatás szakértői ülnek össze Cataniában, Dél-Olaszországban, hogy részt vegyenek az eTwinning Nagykövetek Első Európai Konferenciáján. eTwinning Nagyköveteink közül Kalocsa Ibolya és Skultéty Zoltánné képviselik hazánkat.

Az eTwinning Nagyköveti Hálózat azzal a céllal jött létre 2008-ban, hogy tapasztalt eTwinningezők népszerűsítsék a virtuális testvérkapcsolatok létesítését hazájukban, segítsenek abban, hogy ennek módszertana beépüljön a nemzeti oktatási rendszerekbe, illetve támogassák a Nemzeti Szolgáltatópontok munkáját.

Az esemény kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a résztvevők megvitassák a virtuális mobilitás kérdését az oktatásban, valamint az iskolai csereprogramok szerepét és jelentőségét. A rendezvény középpontjában a szakmai műhelyek, jó gyakorlatok, az Egész életen át tartó tanulás programja hét éves időszakának zárásához közeledve az eddigi eredmények, valamint az új Erasmus+ Programban rejlő kihívások állnak.

A Cataniai Konferencia szakmai programjában plenáris ülések, vitaindító beszédek, valamint az innovatív oktatás és az európai virtuális mobilitás különböző aspektusaival foglalkozó szakmai műhelyek szerepelnek.

A résztvevők az egyes országok eTwinning nagykövetei közül kerültek kiválasztásra. Az eseményen jelen lesznek még az Európai Bizottság, az Olasz Oktatási, Felsőoktatási és Kutatási Minisztérium, a helyi hatóságok, illetve az Egész életen át tartó tanulás programja Olaszországi Nemzeti Ügynökségének munkatársai is.

A szicíliai eTwinning nagykövetek közreműködésének köszönhetően a konferencia kísérőprogramjainak megszervezésébe néhány helyi iskola is bekapcsolódott.

Élő stream: www.etwinning.it

A rendezvény hivatalos hashtagje: #etwamb13

Kép forrása: http://www.orangesmile.com

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek