Jó gyakorlat gyűjtemény a 2016-os e3 műhely eredményeként
2017/02/27 08:00
2244 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

e3: eTwinning együttműködések – evolúció 2016 magyar és angol nyelvű kiadványok egy eTwinning szakmai műhely megalkotására jöttek létre, hogy ebben a termékeny talajban, a gyümölcsöző együttműködések eredményeképpen Európa-szerte inspiráló projektötletek szülessenek, és iskolai partnerségek keretében megvalósuljanak.

A 2012 óta évente megrendezett e3: eTwinning együttműködések – evolúció projekt célja egy eTwinning szakmai műhely kialakítása, a résztvevők folyamatos mentorálása, eTwinning jó gyakorlatok és projektötletek létrehozása. A projekt fő célkitűzése a digitális kompetenciafejlesztés hazai támogatása mellett az volt, hogy induljon a résztvevők között egy olyan együttműködés, aminek az eredményeként megszülető, különböző témájú projektötletek hasznossá válnak az egész, európai eTwinning közösség számára.

e3-csop

Projektötletével vagy projekttervével bármely magyar pedagógus pályázhatott, akik közül pályamunkáik alapján 15 projekt alkotói kerültek be az e3 műhelybe. A pályázat nyertesei különböző témájú szakmai workshopokon, akkreditált pedagógus-továbbképzéseken vehettek részt, és a tréningeken személyes segítséget is kaptak. Minden évben résztvevőket a projektben végzett munkájuk alapján értékes nyereményekkel is díjazzuk.

2016-ban Az év e3-as projektje, A jövő ígérete, Az Innovatív ötlet, Az év csapata és Különdíj címek kerültek kiosztásra.

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja ezzel a hazai rendezvénysorozattal is igyekszik minden segítséget megadni sikeres együttműködések kialakításához, a projektek megvalósításához. Kiadványaink a 2016-os e3 projekt egyik eredményeként létrejött projektötleteket mutatja be. A magyar nyelvű kiadványt (2016) itt, az angol nyelvűt (2015) itt lehet letölteni. A szerkesztők célja, hogy az iskolákban, óvodákban dolgozó gyakorló pedagógusokat inspirálja tanári eszköztáruk bővítésében az eTwinning projekt biztosította lehetőségekkel, hiszen egy eTwinning projekt megvalósítása során, minden pedagógus gond nélkül a saját tantárgyához, tanári egyéniségéhez és a köznevelési intézmény lehetőségeihez igazíthatja projektjét, amellett, hogy figyelembe tudja venni saját diákjai igényeit és lehetőségeit is.

Gyűjteményünkkel bíztatunk mindenkit az eTwinning projektben való részvételre, és kívánunk sok sikert pedagógusi munkájukhoz!

eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek