Központi eTwinning tavaszi kampány az Inklúzió évében
2017/04/07 08:00
1320 megtekintés

Az eTwinning központi tavaszi kampányát egy online játékkal indítjuk el, amelyben az eTwinning közösség minden tagja részt vehet és díjakat is nyerhet!

Ink

Az eTwinning program témája a 2017-es évben a „befogadás”. Követve az Európai Bizottság felhívását az együttműködésnek az oktatásban és képzésben való megerősítésére 2020-ig, a társadalmi befogadás támogatása érdekében az eTwinning program 2017 folyamán minden tevékenysége keretében hangsúlyosan foglalkozik majd a befogadás témájával. E tevékenységek között lesznek műhelyek, konferenciák, kommunikációs kampányok, kiadványok és a portálon közzé tett kiemelt cikkek. Természetesen ez lesz az eTwinning tavaszi kampányának központi témája is.

A kampány két legfőbb célja a következő:

Arra ösztönözni a tanárokat (az eTwinning program résztvevőit), hogy a befogadáshoz kapcsolódó iskolai tevékenységeket szervezzenek meg és hajtsanak végre.

Felhívni a figyelmet azon iskolákra, amelyek a befogadáshoz kapcsolódó tevékenységekben vesznek részt, és bemutatni, hogy ezek a tevékenységek hogyan illeszkednek a tantervbe.

Hogyan is lehetne jobban elkezdeni az eTwinning tavaszi kampányát, mint egy online, „nyomozós, kincsvadászatos” kalandjátékkal? A játék célja rejtvények/fejtörők megfejtésével és a befogadás prizmájának megszerzésével megakadályozni Mister Z-t abban, hogy végrehajtsa gonosz terveit. A játék a diákok minden korosztálya számára, illetve az eTwinning program kezdő és haladó résztvevői számára is megfelelő. Vegyenek részt online kalandjátékunkban, találják meg a befogadás prizmáját, és mentsék meg az emberiséget!

Kattintsanak az eTwinning Live-on a „The prism of Inclusion” bannerre és nézzék meg a videót. Ezután a videó jobb felső sarkában található start gombra kattintással jutnak a játék felületére, amely közvetlenül is elérhető itt. Regisztrációt követően 12 év alatti és feletti korcsoport közül tudnak választani, és már el is kezdhetik a 10 héten át tartó nyomozást.

start

Sok szerencsét kívánunk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a cikk frissülhet a kampány alatti, további információk függvényében.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek