A digitális kompetencia fejlesztése – eTwinning webináriumok 2018
2018/02/21 23:47
1241 megtekintés

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja 2018 tavaszán is változatos témájú webináriumok keretében nyújt szakmai továbbképzési lehetőségeket a digitális kompetenciafejlesztés iránt érdeklődő pedagógusoknak.

webi

Az online szemináriumok valós idejű kommunikációra lehetőséget adó előadások, melyek során a résztvevőknek különböző témákkal kapcsolatos tanulásra, beszélgetésre és eszmecserére nyílik lehetőségük. A szakértők által vezetett webináriumok alatt feldolgozott témák az eTwinning programhoz és tevékenységekhez, valamint a digitális kompetencia fejlesztéséhez kapcsolódnak.

Időpontok

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a webináriumokhoz külső linken, előzetes regisztráció után fognak tudni csatlakozni. A webinárium után, aki regisztrált és részt vett rajta, részvételt tanúsító oklevelet kap, digitális formában.

Február 22. /együttműködésben a Digitális Témahéttel/

Időpont: 19:00
Előadó: Nádori Gergely, Tanárblog, AKG
Cím: Minecraft alapok

A Microsoft Magyarország pályázatot hirdet iskolai csoportoknak és egyéni jelentkezőknek azzal a céllal, hogy Magyarország kulturális és természeti értékeit egy egészen új módon mutassuk be, méghozzá a Minecraft programban építkezve. Ehhez kapcsolódik egy négyrészes webináriumsorozat.

2. rész: Mit lehet csinálni a Minecraft játékokban és miként hasznosítható az iskolában. A kezelés és irányítás alapjai. Ötletek többféle tantárgyban történő felhasználáshoz.

Regisztráció

Február 26. /együttműködésben a Digitális Témahéttel/

Időpont: 19:00
Előadó: Novák Károly
Cím: LearningApps.org - tippek és trükkök tankockázóknak

A webinárium azoknak szól, akik szeretnének megismerni egy nagyon egyszerű, mégis látványos végeredményt produkáló webkettes alkalmazást, melyet sikerrel használhatnak a Digitális Témahét során (vagy máskor).

Regisztráció

Február 28. / eTwinninges felhasználóknak, az eTwinning Live felületen/

Időpont: 19:00
Előadó: Kalocsa Ibolya, eTwinning Nagykövet
Cím: BETT 2018 - Londonban jártunk...

eTwinning nagykövetként tagjai voltunk annak a magyar pedagógus-delegációnak, amely a világ legnagyobb oktatástechnológiai kiállítására látogatott 2018 januárjában. Melyek a legújabb trendek? Mit tapasztaltunk? Erről szól a webinárium.

Regisztráció

Március 1. /együttműködésben a Digitális Témahéttel/

Időpont: 19:00
Előadó: Nádori Gergely
Cím: Minecraft oktatási változatai

A Microsoft Magyarország pályázatot hirdet iskolai csoportoknak és egyéni jelentkezőknek azzal a céllal, hogy Magyarország kulturális és természeti értékeit egy egészen új módon mutassuk be, méghozzá a Minecraft programban építkezve. Ehhez kapcsolódik egy négyrészes webinárium sorozat.

3. rész: A Minecraft oktatási változat lehetőségei. Együttműködés osztály szinten, tanári kontroll. Hogyan használhatóak ezek a lehetőségek az iskolai projektek és a Minecraft Magyarország projekt lebonyolítása során.

Regisztráció

Március 6. /együttműködésben a Digitális Témahéttel/

Időpont: 18:00
Előadó: Tóth Dániel (virtuálpszichológus, PszichológusPasi.hu)
Cím: Internet- és videojáték-függőség

Amióta felfedeztük az alkoholt, azóta van alkoholprobléma. Amióta elkezdtük felfedezni az elektronikus technológia világát azóta használjuk érzelmi szükségleteink kielégítésére. Sci-fisen hangzik? Nem kellenek ehhez robotok. A magányosan élő emberek már 30 évvel ezelőtt is bekapcsolva hagyták a tv-t- vagy rádiót csak azért, hogy emberi hangot halljanak. Az érzelmi életünk bizonyos aspektusainak kiszolgálására már egy jó ideje rendelkezésre állnak szimulációk, kezdve a romantikus filmektől, a baráti kapcsolatokat szimuláló sorozatokon és közösségi oldalakon át, az instant sikerélményeket adó videojátékokig. Addig nincs gond amíg megvan az egyensúly, amíg az offline életé a prioritás, amíg nem kezdjük el saját magunkat becsapni. De mi történik akkor, ha valaki elveszti ezt. Mi történik, ha egy szorongó, bizonytalan tini egyszer csak megéli, hogy egy videojáték terébe belépve egyik siker a másikat követi, hirtelen hős lesz és hadvezér. Vagy egy közösségi oldalra regisztrálva egy egyébként erősen önbizalom hiányos tini lány megtapasztalja, hogy ha feltölt magáról egy pózolós képet hirtelen több tucatnyian lájkolják azt. Erőt merít ebből, vagy inkább belemenekül ebbe a világba? Mi van, ha a valóság túl fájdalmas és a virtuális világ menedéket ígér az élet félelmeivel, veszteségeivel szemben? Az virtuális illúziók szórakoztatóak tudnak lenni, azok által sokat tanulhatunk, vagy akár meg is feledkezhetünk önmagunkról.

Regisztráció

Március 7. /együttműködésben a Digitális Témahéttel/

Időpont: 19:00
Előadók: Klacsákné Tóth Ágota, Nemes-Nagy Erika
Cím: Minden út a digitális világba vezet? – Nem tabu?!

Klacsákné Tóth Ágota a 2017-es Digitális Témahéten lezajlott projektjéről számol be, amely során a diákok három témakörben vizsgálódtak, egyben időutazáson vettek részt a vezérlés, a számolás és a vizualizáció terén. A webinárium fő témái a projekt előkészületei, irányítása és értékelése.

A webinárium során Nemes-Nagy Erika is a tavalyi iskolai Digitális Témahetük tervezéséről, szervezéséről, lebonyolításáról beszél. A diákjai által választott téma a párkeresés, szerelem, udvarlás, nemi élet és a családalapítás ami sok helyen még ma is tabunak számít. A projekt nehézségeibe, az élményekbe, illetve az idei terveikbe is betekintést nyerhetnek a résztvevők.

Regisztráció

Március 26. / együttműködésben a Digitális Témahéttel/

Időpont: 19:00
Előadó: Egri Józsefné, eTwinning Nagykövet
Cím: eBook készítésről kicsiknek és nagyoknak.

Újabb, az oktatásban jól használható eBook készítő eszközök bemutatása , Az eBook kiválóan alkalmas egy-egy projekt munka összegzésére, publikálására és akár tanórán kollaboratív eszközként is kiválóan funkcionál.

Regisztráció

Április 17.

Időpont: 17:00
Előadó: Őriné Simonovics Andrea, eTwinning Nagykövet
Cím: Kollaboratív tanítás és tanulás IKT-eszközökkel

A webinárium főleg nyelvtanároknak ad ötleteket a kollaboratív tanulásszervezéshez. Az előadó egyszerűen használható online eszközöket és kipróbált módszereket mutat be a tantermi együttműködés elősegítésére. 

Regisztráció

Április 23.

Előadó: Németh Zoltánné, eTwinning Nagykövet
Cím: További lehetőségek a Kahoot! használatában

Május 10.

Időpont: 19:00
Előadó: Fekete Zsuzsa, eTwinning Nagykövet
Cím: Kreatív ötletek a padlet és a tricider használatához az oktatásban

A padlet és a tricider olyan sokoldalú, szabadon használható online felületek, amelyek újfajta lehetőséget biztosítanak a tanulói együttműködés megvalósítására. Remekül használhatók ötletek, szavazatok, elkészült produktumok összegyűjtésére vagy digitális üzenő falként is funkcionálhatnak, A webinárium segítséget nyújt a használatuk elsajátításához és számos kreatív ötletet ad a tanítási-tanulási folyamatba történő beillesztésükhöz.

Csatlakozzanak minél többen!

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek