eVilág

10 IKT eszköz

10 IKT eszköz

Ötletelésnél, vélemények ütköztetésénél, érvelésnél nincs jobb, mint az élőszó, egy igazi beszélgetés.

Mégis vannak olyan infokommunikációs-technológiai eszközök, amik segíthetnek a beszélgetésnél, különösen, ha nagy a csoport, és azt szeretnénk, hogy mindenki meg tudja osztani a gondolatait.

Osztálytermi kérdezésről szóló cikksorozatunk ezen cikkében beszélgetést, vitát támogató webes eszközöket mutatunk be.

1 éve
Új MOOC - online biztonság

Új MOOC - online biztonság

A European Schoolnet és az Insafe új MOOC-ot indít 2017. április 10-étől.

2017-ben az online biztonság témaköre a tananyag szerves részét képezi. A téma számos kérdést vet fel mely érinti a tanulókat, szülőket és a szélesebb iskolai közösséget is. Egyre több iskola használja a technológiát, mint eszközt, hogy megtámogassa a tanítást, ezért nagyon fontos, hogy mind a diákok, mind pedig a dolgozók tisztában legyenek azzal, hogy hogyan lehet ezeket biztonságosan és felelősséggel kezelni.

11 hónapja
Alkalmazások korhatárai

Alkalmazások korhatárai

A kedvenc web 2.0-s felületek használata körültekintést igényel, gyakran nem könnyű átlátni, milyen tevékenység milyen következménnyel járhat. Ezért az alkalmazások egy részének használatát korhatárhoz kötik. Összegyűjtöttük egy infografikában, mit hány éves kortól lehet használni.

1 éve
A kategória cikkei
BETT Showrozat 2. – Robotika

BETT Showrozat 2. – Robotika

2018-ban is megrendezték a BETT Show-t, az egyik legrangosabb európai oktatástechnológiai kiállítást. Cikksorozatunkban a kiállítás különböző témaköreit mutatjuk be. Második cikkünk a robotikáról és a programozásról szól.
6 napja
BETT Showrozat 3. – Tanulási tér

BETT Showrozat 3. – Tanulási tér

2018-ban is megrendezték a BETT Show-t, az egyik legrangosabb európai oktatástechnológiai kiállítást. Cikksorozatunkban a kiállítás különböző témaköreit mutatjuk be. Harmadik cikkünk a tanulási terekről szól.
6 napja
BETT Showrozat 4. – Személyre szabott tanulás

BETT Showrozat 4. – Személyre szabott tanulás

2018-ban is megrendezték a BETT Show-t, az egyik legrangosabb európai oktatástechnológiai kiállítást. Cikksorozatunkban a kiállítás különböző témaköreit mutatjuk be. Negyedik cikkünk a személyre szabott tanulásról és az analitikáról szól.
6 napja
BETT Showrozat 5. – Még több érdekes termék

BETT Showrozat 5. – Még több érdekes termék

2018-ban is megrendezték a BETT Show-t, az egyik legrangosabb európai oktatástechnológiai kiállítást. Cikksorozatunkban a kiállítás különböző témaköreit mutatjuk be. Ötödik cikkünkben kitérünk minden olyan érdekes termékre, ami az előző négy cikkből kimaradt.
6 napja
BETT Showrozat 1. – Trendek

BETT Showrozat 1. – Trendek

2018-ban is megrendezték a BETT Show-t, az egyik legrangosabb európai oktatástechnológiai kiállítást. Cikksorozatunkban a kiállítás különböző témaköreit mutatjuk be. Első cikkünk az idei trendekről szól.
6 napja
Pályázatok tanároknak

Pályázatok tanároknak

A Scientix három új izgalmas versenyt hirdet természettudományt tanító tanároknak az MTMI Felfedező Hetére. A nyertesek meghívást kapnak Brüsszelbe a Future Classroom Labnél megszervezett Workshopra 2017. június 23 és 25 között. (A nyertesek számára a Scientix fedezi a repülőjegyek és a szállás költségét.) A jelentkezni két versenyszámra lehet 2017. április 23-ig.
10 hónapja
Új MOOC - online biztonság

Új MOOC - online biztonság

A European Schoolnet és az Insafe új MOOC-ot indít 2017. április 10-étől. 2017-ben az online biztonság témaköre a tananyag szerves részét képezi. A téma számos kérdést vet fel mely érinti a tanulókat, szülőket és a szélesebb iskolai közösséget is. Egyre több iskola használja a technológiát, mint eszközt, hogy megtámogassa a tanítást, ezért nagyon fontos, hogy mind a diákok, mind pedig a dolgozók tisztában legyenek azzal, hogy hogyan lehet ezeket biztonságosan és felelősséggel kezelni.
11 hónapja
D3MOBILE ötödjére

D3MOBILE ötödjére

A Spanyolországban található Santiago de Compostella Egyetemen immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi 3D modellező bajnokság telefonnal vagy tablettel, melyre jelentkezhetnek diákok és tanáraik.
12 hónapja
Új webináriumok

Új webináriumok

Új webinárium sorozata indult a Jövő Osztályterme hálózatának támogatásával- Építsünk jövő osztálytermeket címmel
12 hónapja
Itt a Google Mikulásfalva!

Itt a Google Mikulásfalva!

24 adventi alkalmazás tanároknak, amivel gyorsabban itt lesz a karácsony
1 éve
1234567 / 16