Hírek

Családom, szponzorom!

Családom, szponzorom!

A Nagy Sportágválasztó, a MOL és az Új Európa Alapítvány közös esszépályázatot hirdet 10-18 év közötti fiatalok számára. A pályázat lehetőséget ad, hogy a fiatalok bemutassák, milyen segítséget kaptak, kapnak szüleiktől, családjuktól eddigi eredményeik eléréshez a sport vagy a művészet területén.

1 hónapja
A Nagy Háború

A Nagy Háború

A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány (a továbbiakban: NHKKA) és a Magyar Képregény Szövetség (a továbbiakban: MKSZ) pályázatot hirdet képregények készítésére az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából.

1 hónapja
Jelentkezzen a Nők a Tudományban Kiválóság Díjakra!

Jelentkezzen a Nők a Tudományban Kiválóság Díjakra!

A sikeres kutatók és innovátorok felkutatása, bemutatása és jutalmazása kiemelten fontos Magyarország tudományos és gazdasági versenyképessége szempontjából. A nők által véghezvitt sikeres kutatások és innovációk sokszor rejtve maradnak, pedig férfi társaikhoz hasonlóan ők is megérdemlik a dicsőséget, elismerést. Az esélyegyenlőség szellemében elengedhetetlen női példaképek felmutatása és reflektorfénybe állítása minden területen. Ezért a Nők a Tudományban Egyesület koordinálásában három tudományterület női kiválóságai részesülhetnek elismerésben a TÁMOP-4.2.3 „Hétköznapi Tudomány” projekt keretében.

1 hónapja
A kategória cikkei
Képzőművészeti Diáktárlat

Képzőművészeti Diáktárlat

A debreceni Suliszerviz Pedagógiai Intézet, a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár és a Nova Humana Egyesület középiskolások részére országos képzőművészeti diáktárlatot hirdet: IX. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlat Hajdúszoboszló – 2014
1 napja
Tervezz tankönyvborítót!

Tervezz tankönyvborítót!

A következő tanévben számos tankönyv megújul. Matematika, magyar, történelem, környezetismeret és sok-sok más tankönyv ölt új alakot, kap új tartalmat. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet három kategóriában pályázatot hirdet tankönyvborítók tervezésére!
5 napja
Kiváló Múzeumpedagógus

Kiváló Múzeumpedagógus

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2014-ben Kiváló Múzeumpedagógus Díjat alapít a múzeumpedagógia területén dolgozó szakemberek számára, akik kiemelkedő szakmai tevékenységet végeznek, illetve kiváló múzeumpedagógiai módszer kidolgozása, múzeumpedagógiai program megvalósítása, múzeumpedagógiai kiadvány megalkotása fűződik a nevéhez. Munkásságuknak köszönhetően olyan magas színvonalú oktatást segítő programok jöttek létre, amelyek jelentősen hozzájárultak a múzeumpedagógia szakmai módszertanának megújításához, a múzeumi foglalkozások oktatási szerepének elismeréséhez. Múzeumpedagógiai kezdeményezéseik eredménye mérhető, és követendő példaként állítható.
6 napja
Tankönyvkiadók tájékoztatói - konferenciasorozat

Tankönyvkiadók tájékoztatói - konferenciasorozat

Az Apáczai Kiadó, a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet tájékoztató napokat szervez 2014. augusztus 21. és 29. között az ország négy nagyvárosában.
1 hete
Szakmai Tanévnyitó Konferencia Budapesten, Miskolcon és Pécsett

Szakmai Tanévnyitó Konferencia Budapesten, Miskolcon és Pécsett

Szakmai Tanévnyitó Konferenciát rendeznek 2014. augusztus 26–28. között az ország három különböző nagyvárosában.
1 hete
FAO poszterpályázat 2014

FAO poszterpályázat 2014

Családi gazdálkodás: "Tápláljuk a világot – gondozzuk a földet" - ez a 2014. évi Élelmezési Világnap témája. A témaválasztással az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a családi- és kisgazdaságokra kívánja felhívni a figyelmet, megmutatva azt, hogy milyen fontos szerepet játszanak a a világ élelmezésében, az éhezés megszüntetésében, a vidéki életkörülmények és a táplálkozás javításában, a természeti erőforrások gondozásában és a környezet védelmében, azaz a vidék széles körben értelmezett fenntartható fejlődésének megvalósításában.
2 hete
Amerika visszainteget?

Amerika visszainteget?

Egyedülálló rendezvénysorozat lehetőségét kínálja az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma magyarországi köznevelési intézmények számára.
3 hete
Közoktatási vezető képzés

Közoktatási vezető képzés

A Kaposvári Egyetem a Független Pedagógiai Intézettel együttműködésben 2013 szeptemberétől szakirányú továbbképzést hirdet budapesti helyszínen, levelező képzés formájában. A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése: Szakvizsgázott pedagógus, közoktatási vezető
3 hete
MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány

MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány

Az Új Európa Alapítvány 2014-ben ismét meghirdeti a MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány kategóriájában pályázatukat 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákok, diákcsoportok, ifjúsági csoportok részére, amelyek országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükség.
3 hete
Esélyegyenlőségi pályázat

Esélyegyenlőségi pályázat

A Türr István Képző és Kutató Intézet pályázatot hirdet az esélyegyenlőség jegyében, „Esélyt adni – esélyt kapni” címmel.
3 hete
1234567 / 70