Hírek

Fiatalok mozgásban!

Fiatalok mozgásban!

Ismerd meg az Európai Unió „Fiatalok mozgásban!” kezdeményezését a budapesti HVG Állásbörzén szeptember 24 –én és 25-én a SYMA Rendezvényközpontban! Tudd meg, milyen uniós lehetőségek várnak Rád! Találkozz olyan fiatalokkal, akik már részt vettek uniós programokban, hallgasd meg a sikertörténeteiket!  A „Fiatalok mozgásban!” kiváló lehetőséget kínál Neked, hogy szakmailag továbblépj! Szerezz ötleteket, hagyd, hogy ösztönözzünk és készülj fel egy új kalandra!

2 hete
Kutatni mindenki szeret?

Kutatni mindenki szeret?

A NanoTudomány Nemzetközi Közössége – folytatva az elmúlt évek hagyományait – esszé, rajz és fotópályázatot hirdet középiskolásoknak és egyetemistáknak „Mert kutatni mindenki szeret…” címmel, kapcsolódva a KUTATÓK A NETEN 2014 – IV. Kutatói Blog és Weboldal Találkozóhoz (2014. november 10-16.).

2 hete
Ingyenes webinárium!

Ingyenes webinárium!

Érdekli, hogy hogyan lehetne a mobil eszközöket (telefonok, tabletek, laptopok) kihasználni az oktatásban? Tudta, hogy mindhárom nagy telefonos operációs rendszerhez számtalan oktatási célú ingyenes alkalmazást tölthet le tanárként vagy akár diákjai számára? Szeretne többet tudni arról, hogyan használhatja biztonságosan a mobil eszközöket földrajz-, kémia- vagy akár magyarórán? Vegyen részt az Educatio Nonprofit Kft. ingyenes webináriumán, ahol megismerheti a mobil eszközök lehetőségeit a mindennapok pedagógiai gyakorlatában!

2 hete
A kategória cikkei
Adj teret a tehetségnek!

Adj teret a tehetségnek!

A Kölöknet.hu internetes portál és az MVM Zrt. mint kiemelt támogató 2014-ben már negyedik alkalommal hirdeti meg e pályázatot a magyarországi zeneiskolák tanulói számára.
10 órája
Minden kipróbálható!

Minden kipróbálható!

Egyedülálló zenés forgatag  várja ingyenesen a gyerekeket, szülőket, pedagógusokat  Budapesten, a Music Expo-n, október 3-5-ig, a SYMA csarnokban. Jól tudjuk, hogy a zenével való foglakozás nagyon sokoldalúan fejleszti a gyerekeket, és örömforrás a felnőtteknek…
2 napja
A Nemzeti Színház arcai

A Nemzeti Színház arcai

Szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján tartotta a hagyományos évadnyitó Nyílt Napját a budapesti Nemzeti Színház. Az ingyenes rendezvény keretében a közönség többek között bepillantást nyert a kulisszák mögé, nyilvános próbákat nézhetett meg, és népszerű magyar művészekkel is találkozhatott. De mitől is „nemzeti” a Nemzeti?
2 napja
E.ON Energiakaland

E.ON Energiakaland

Az E.ON vállalatcsoport energiatakarékosság témakörben új kreatív pályázatot ír ki óvodás gyermekeknek, valamint általános és középiskolás diákoknak négy kategóriában. A pályázatok szorosan kapcsolódnak az ’EnergiaKaland’ elnevezésű, környezet- és energiatudatossági szemléletet erősítő oktatási programunkhoz. (x)
3 napja
Felnőtteknek gyerekekről

Felnőtteknek gyerekekről

Október 7-én újra indul az OFOE és a Budapest Film Zrt. közös filmklubja. A vetítések havonta egyszer, általában a hónap első keddjén 17.30-kor lesznek. (Kivétel a január, ahol az új év miatt a második héten találkozunk.) A helyszín ezúttal is a Kino Cafe mozi (1137 Bp., Szent István krt. 16.).
3 napja
Scientix online kampány

Scientix online kampány

A Scientix portál hétről hétre friss hírekről, újonnan a portálra felkerült projektekről számol be angol nyelvű Digest szolgáltatásában. Az Educatio Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Osztálya azon dolgozik, hogy az angol nyelvű híreket minél többen megismerhessék. Mostantól az angol nyelvű Digest és angol nyelvű hírlevél szolgáltatást magyarul is beindítjuk. A következő héten a Scientix nagyszabású online kampányt is indít! Kövesse a hírcsatornáinkat a legfrissebb STEM hírekért!
6 napja
MovilfestBudapest 2014

MovilfestBudapest 2014

A Movilfestawards a mobil eszközökkel készült filmek nemzetközi felülete. Egy filmfesztivál, amely minden eddiginél szélesebb körök számára nyújt lehetőséget mobil eszközökkel készült filmek pályázására. Annak népszerűsítésére törekszik, hogy az új generáció egyenlő lehetőségeket kapjon egy új, szabadabb filmművészeti területen, a ma egyre népszerűbb digitális kifejezési formában. A mobiltelefonok elterjedésével bárkiből lehet rendező, forgatókönyvíró vagy színész. Miami, Tenerife és Ibiza után, Budapesten most Te is nevezhetsz mobillal készült filmeddel!
6 napja
10. O.K. Filmszemle

10. O.K. Filmszemle

Középiskolás vagy? Szeretsz filmeket csinálni? Indulj az 10. O.K. Filmszemlén rövidfilmeddel, mely max. 15 perc hosszú, és lehet játékfilm, animációs film, vagy dokumentumfilm.
6 napja
Programozás Hete újra!

Programozás Hete újra!

Olyan világban élünk, amelyben jelentős szerepet játszik a digitális technológia. Programok, algoritmusok, adatbázisok, számítógépek, mobiltelefon, tabletek és hosszasan lehetne még sorolni azokat az eszközöket, amelyekkel nap mint nap találkozunk, és dolgozunk. Így nem kérdés, hogy milyen nagy előny, ha valaki tud programozni.
1 hete
18. Kanagawa Biennial

18. Kanagawa Biennial

2015 júliusában kerül megrendezésre a 18. Kanagawa Biennial Gyermek Művészeti Világkiállítás, mely a 4 és 15 év közötti gyermekeknek szóló művészeti pályázat kiválasztott alkotásait mutatja be szerte a világból. Az előző rendezvényt 2013-ban tartották, melyen több mint 24 ezer pályázó vett részt, összesen 92 országból. Idén még több nevezésre számítanak, hiszen ez kiváló lehetőség a kreatív gyerekek bemutatkozására.
1 hete
1234567 / 73