Hírek

Amerika Nap

Amerika Nap

Egyedülálló rendezvénysorozat lehetőségét kínálja az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma magyarországi köznevelési intézmények számára.

2 hónapja
Tablet az iskolában

Tablet az iskolában

A European Schoolnet Academy két új kurzussal jelentkezik idén tavasszal, Hogyan használjuk kreatívan a tableteket az iskolában?, valamint Hogyan tanítsunk informatikát: bevezetés, eszközök és források tanítók számára címmel.

3 hónapja
Ingyenes tananyag!

Ingyenes tananyag!

Az Ért-Ékszer 2002. Kereskedőház Kft. által vezetett konzorcium az Európai Szociális Alap finanszírozásában, több mint 400 millió forinttámogatásból sikeresen megvalósította a TÁ MOP -3.1.2-12/2-2012-0013 számú "Tudatos pénzkezelés oktatási-nevelési program" elnevezésű projektet. A programban a Konzorciumvezető a Nemzeti Tankönyvkiadóval, mint szakmai konzorciumi partnerrel közösen 73 fő gyakorló pedagógus és 28 köznevelési intézmény bevonásával fejlesztette ki az általános és középiskolai diákok alapvető pénzügyi ismereteit fejlesztő korszerű interaktív digitális tananyagot, amit Magyarország összes iskolája ingyen használhat.

3 hónapja
A kategória cikkei
Kódolj a Robot Táborral!

Kódolj a Robot Táborral!

A korábbi programok sikere nyomán idén nyáron három turnusban várja a programozásban járatlan, de ez iránt érdeklődő gyermekeket a Robot Tábor! A tapasztaltabbaknak a Visszajáró, a fiatalabbaknak a Lurkó, a kamaszoknak pedig a Robotmester Tábor kínál alkotó elfoglaltságot!
1 napja
Szemlélőből Szemtanú

Szemlélőből Szemtanú

Boldogságban Felcseperedni Alapítvány / Egycsónakban Ifjúsági Mentálhigiénés Szolgálat pályázata oktatási intézmények részére.
2 napja
Külföldi fiatalok keresik magyar fogadócsaládjukat

Külföldi fiatalok keresik magyar fogadócsaládjukat

A Youth For Understanding (YFU) egy nemzetközi, non-profit diákcsere szervezet és középiskolás diákok kulturális csereprogramját szervezi világszerte. A magyar egyesület közreműködésével közel 1000 magyar diák élt és tanult külföldön, és mintegy 300 külföldi diák töltötte a csereévét Magyarországon.
1 hete
Aranyásó gyermekek?

Aranyásó gyermekek?

Több százezer gyermek dolgozik ma Afrika-szerte aranybányákban. Az évente lecserélt mobiltelefonokba szükséges több mint ötezer tonna kobalt többségét rabszolgakörülmények között bányásszák ki. Az európai erdők egy része eltűnőben van. Mindez ellen indít kampányt a CEEweb a Biológiai Sokféleségért egyesület európai partnereivel. A kampány keretében Green-Go címmel Nemzetközi Rövidfilmversenyt hirdetnek.
1 hete
Önkéntesség, mint életérzés kisfilmpályázat

Önkéntesség, mint életérzés kisfilmpályázat

A Faipari Tudományos Alapítvány ZuzmóKa – önkéntesség a nemzedékek közötti szolidaritásért /TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0038/ programja keretében pályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy középiskolás és egyetemista diákok kisfilmjeik segítségével elmeséljék történetüket, gondolataikat, érzéseiket, tapasztalataikat az önkéntességről. Megmutassák, hogy apró tettekkel is csodát tehetünk. Az önkéntesség, mint életérzés mit jelent egy önkéntes számára, hogyan teszi teljesebbé, értékesebbé életüket. A pályamű lehet humoros, elgondolkodtató, megható, abszurd, vagy épp lelkesítő.
1 hete
Sulinetwork Ped@Go

Sulinetwork Ped@Go

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. meghirdeti pedagógus közösségeknek szóló szakmai versenyét, amelynek központi témája a biztonságos internethasználat az iskolában.
1 hete
Rajzpályázat!

Rajzpályázat!

A Faipari Tudományos Alapítvány ZuzmóKa – önkéntesség a nemzedékek közötti szolidaritásért /TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0038/ programja keretében kreatív pályázatot hirdet.  A pályázat célja, hogy alkotásaitokon keresztül felhívja a figyelmet az önkéntesség fontosságára.
1 hete
Rövidfilm pályázat

Rövidfilm pályázat

Az Éhező Gyermekekért Alapítvány  ebben az évben is meghirdeti rövidfilm-készítő pályázatát. Alapítványunk e pályázat által is szeretné fölhívni a figyelmet az éhező gyermekekre, s mozgósítani szeretné a legfiatalabbakat is arra, hogy korosztályuk és az idősebbek is a lehetőségeik szerint segítsék a legszegényebbeket!
1 hete
World Science Conference

World Science Conference

A World Science Conference – Israel (WSCI) idén Jeruzsálemben kerül megrendezésre 2015. augusztus 15. és 21. között. A konferencia alatt a résztvevőknek alkalmuk lesz arra, hogy előadásokon vegyenek részt, egymással megismerkedjenek és, hogy húsz Nobel-díjastól és más, a világ minden részéről érkező, vezető tudóstól nyerjenek inspirációt. A diákok számára egyedülálló lehetőség, hogy megismerkedhetnek mintegy háromszáz kiemelkedő diákkal a világ öt kontinenséről, köztük talán a vezető tudósok következő generációjával. Jelentkezni még május 25-ig lehetséges!
2 hete
Őszi kirándulás

Őszi kirándulás

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) az Erzsébet-program keretében Erzsébet-tábor pályázatot hirdet. A pályázattal elnyerhető támogatást az Alapítvány üdülési szolgáltatás formájában nyújtja. A jelen pályázattal elnyerhető üdülési támogatásra kizárólag a pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek maradéktalanul megfelelő kedvezményezettek jogosultak.
2 hete
1234567 / 85