Hírek

Közös mesterképzések

Közös mesterképzések

Kiváló, közös diplomával végződő nemzetközi mesterképzések támogatása, ösztöndíjak a világ minden tájáról érkező hallgatóknak.

2 hónapja
Felnőttoktatási munkatársak mobilitása

Felnőttoktatási munkatársak mobilitása

A pályázattípus célja az oktatásban, képzésben és ifjúsági területen dolgozók szakmai fejlődésének támogatása a tanítás, képzés és ifjúsági munka minőségének fejlesztése és megújítása érdekében.

2 hónapja
Felsőoktatási projektek

Felsőoktatási projektek

Ez a pályázattípus az Európai Bizottság által 1990 óta működtetett Tempus program folytatása, amely 2014-től az Erasmus+ programon belül működik tovább.

2 hónapja
A kategória cikkei
Felfedezettjeink 2015

Felfedezettjeink 2015

Az Aegon Művészeti Díj a MATEHETSZ Felfedezettjeink 2015-ös felhívásának keretében meghirdeti "MAGAMRA ISMEREK” című irodalmi pályázatát középiskolások számára.
3 napja
Ingyenes Scientix Project Workshop tanároknak

Ingyenes Scientix Project Workshop tanároknak

A Scientix projekt igyekszik lehetőséget teremteni arra, hogy a tanárok, a projektbe bevont oktatási szakértők, illetve projektvezetők folyamatosan találkozzanak és megoszthassák tapasztalataikat. Ezért rendszeresen szervez Project Workshop alkalmakat Brüsszelben. A következő Project Workshop alkalmával 20 olyan tanárt várnak, akik még nem vettek részt Scientix által fedezett utazáson. A workshop munkanyelve az angol, helyszíne az Európában egyedülálló Future Classroom Laboratory (FCL).
4 napja
Meseterápia!

Meseterápia!

Akkreditált továbbképzés indul tanítók és tanárok számára. A képzést Boldizsár Ildikó vezeti.
5 napja
Balatoni kirándulás

Balatoni kirándulás

Szeretnétek valami nagyot és maradandót alkotni? Érdekelnek az értékes nyeremények? Vagy egyszerűen csak szeretsz az osztálytársaiddal alkotni? Akkor itt az idő, hogy kipróbáljátok magatokat!
6 napja
Clean Tech Competition

Clean Tech Competition

2015-ben ismét megrendezésre kerül a Clean Tech Competition amerikai nemzetközi kutatási és tervezési vetélkedő, amely minden évben egy adott globális szintű probléma megoldását tűzi feladatként a diákok elé, a környezetbarát energiaforrások felhasználására és a globális problémák tudományos megközelítésére bátorítva.
1 hete
Tematikus hálózatok

Tematikus hálózatok

Milyen projekteket támogat? A hosszú távon, közös témán együtt dolgozó települések és egyesületek projektjeit támogatja a program. A több testvérvárosi kapcsolat révén létrejött hálózatokban rejlő lehetőségeket fel kell használni a települések közötti tematikus és hosszan tartó együttműködés kialakítására.
1 hete
Civil szervezetek projektjei

Civil szervezetek projektjei

Milyen projekteket támogat? a transznacionális partnerségek által előmozdított projektek a polgárok közvetlen részvételét biztosító projektek az európai szakpolitikákhoz közvetlenül kapcsolódó tevékenységek keretében különböző háttérrel rendelkező polgárok találkozására alkalmat adó projektek
1 hete
Európai emlékezet projektek

Európai emlékezet projektek

Milyen projekteket támogat? a modernkori Európa történelmében létrejött önkényuralmi rendszerek (különösen, de nem kizárólag a holokauszthoz vezető nácizmus, a fasizmus, a sztálinizmus és a totalitárius kommunista rezsimek) kialakulásának okait vizsgáló, valamint az említett rezsimek által elkövetett bűnök áldozataira való emlékezést szolgáló projekteket a közelmúlt európai történelmének más meghatározó pillanatait és mérföldköveit érintő projekteket
2 hete
Sulinetwork-díj 2014

Sulinetwork-díj 2014

Harmadik alkalommal lehet immár Sulinetwork-díjra jelölni olyan pedagógusokat és oktatási szakembereket, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az infokommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak terjesztéséhez.
2 hete
Ismét a Bécsi Természettudományi Múzeumban

Ismét a Bécsi Természettudományi Múzeumban

Múzeumi bemutatónkat ezúttal az ember evolúciójának és az állatvilág sokféleségének bemutatásával folytatjuk.
1 hónapja
1234567 / 79