Hírek

Közös mesterképzések

Közös mesterképzések

Kiváló, közös diplomával végződő nemzetközi mesterképzések támogatása, ösztöndíjak a világ minden tájáról érkező hallgatóknak.

2 hónapja
Felnőttoktatási munkatársak mobilitása

Felnőttoktatási munkatársak mobilitása

A pályázattípus célja az oktatásban, képzésben és ifjúsági területen dolgozók szakmai fejlődésének támogatása a tanítás, képzés és ifjúsági munka minőségének fejlesztése és megújítása érdekében.

2 hónapja
Felsőoktatási projektek

Felsőoktatási projektek

Ez a pályázattípus az Európai Bizottság által 1990 óta működtetett Tempus program folytatása, amely 2014-től az Erasmus+ programon belül működik tovább.

2 hónapja
A kategória cikkei
Global Money Week programsorozat

Global Money Week programsorozat

Az amszterdami központú „Child and Youth Finance International" (CYFI) elnevezésű nemzetközi szervezet  felhívja a figyelmet a „Global Money Week" elnevezésű kezdeményezésükre.
6 órája
MMM Díj - pályázat

MMM Díj - pályázat

Az alapítóról elnevezett Minőségi Díjat Matheidesz Mária hozta létre a nyelvtanulás elősegítése céljából. Az MMM Díjat kezelő kuratórium a minőségdíjat évente két külön kategóriában ítéli oda az idegen nyelvet oktató tanároknak, illetve a nyelvtanuló diákoknak.
1 napja
Stockholmi Ifjúsági Víz Díj – 2015

Stockholmi Ifjúsági Víz Díj – 2015

Magyarországot képviseli a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj augusztusi döntőjén az a középiskolás csapat, amelyik megnyeri a verseny hazai fordulóját egy vízügyi témájú, angol nyelvű pályázattal.
2 napja
Safer Internet Day

Safer Internet Day

A Biztonságosabb Internet Napja az Európai Bizottság támogatásával az Insafe/INHOPE hálózat által kerül megszervezésre minden év második hónapjának, második hetének, második napján. A figyelemfelkeltő akció célja, hogy elősegítse a biztonságosabb és felelősségteljesebb használatát az online technológiáknak, különösképp a gyerekek és fiatalok között. A világ több mint 170 országa ünnepli meg ezt az eseményt, hogy felhívja a figyelmet az internetbiztonsággal kapcsolatos kérdésekre. Magyarországon az Educatio Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Osztálya Szakmai Napot szervez ezen a napon, amelyre pedagógusok jelentkezését várjuk! „Tegyünk együtt egy jobb internetért!” 2015 február 10.
2 napja
Felfedezettjeink 2015

Felfedezettjeink 2015

Az Aegon Művészeti Díj a MATEHETSZ Felfedezettjeink 2015-ös felhívásának keretében meghirdeti "MAGAMRA ISMEREK” című irodalmi pályázatát középiskolások számára.
6 napja
Ingyenes Scientix Project Workshop tanároknak

Ingyenes Scientix Project Workshop tanároknak

A Scientix projekt igyekszik lehetőséget teremteni arra, hogy a tanárok, a projektbe bevont oktatási szakértők, illetve projektvezetők folyamatosan találkozzanak és megoszthassák tapasztalataikat. Ezért rendszeresen szervez Project Workshop alkalmakat Brüsszelben. A következő Project Workshop alkalmával 20 olyan tanárt várnak, akik még nem vettek részt Scientix által fedezett utazáson. A workshop munkanyelve az angol, helyszíne az Európában egyedülálló Future Classroom Laboratory (FCL).
1 hete
Meseterápia!

Meseterápia!

Akkreditált továbbképzés indul tanítók és tanárok számára. A képzést Boldizsár Ildikó vezeti.
1 hete
Balatoni kirándulás

Balatoni kirándulás

Szeretnétek valami nagyot és maradandót alkotni? Érdekelnek az értékes nyeremények? Vagy egyszerűen csak szeretsz az osztálytársaiddal alkotni? Akkor itt az idő, hogy kipróbáljátok magatokat!
1 hete
Clean Tech Competition

Clean Tech Competition

2015-ben ismét megrendezésre kerül a Clean Tech Competition amerikai nemzetközi kutatási és tervezési vetélkedő, amely minden évben egy adott globális szintű probléma megoldását tűzi feladatként a diákok elé, a környezetbarát energiaforrások felhasználására és a globális problémák tudományos megközelítésére bátorítva.
1 hete
Tematikus hálózatok

Tematikus hálózatok

Milyen projekteket támogat? A hosszú távon, közös témán együtt dolgozó települések és egyesületek projektjeit támogatja a program. A több testvérvárosi kapcsolat révén létrejött hálózatokban rejlő lehetőségeket fel kell használni a települések közötti tematikus és hosszan tartó együttműködés kialakítására.
1 hete
1234567 / 79