Hírek

Fiatalok mozgásban!

Fiatalok mozgásban!

Ismerd meg az Európai Unió „Fiatalok mozgásban!” kezdeményezését a budapesti HVG Állásbörzén szeptember 24 –én és 25-én a SYMA Rendezvényközpontban! Tudd meg, milyen uniós lehetőségek várnak Rád! Találkozz olyan fiatalokkal, akik már részt vettek uniós programokban, hallgasd meg a sikertörténeteiket!  A „Fiatalok mozgásban!” kiváló lehetőséget kínál Neked, hogy szakmailag továbblépj! Szerezz ötleteket, hagyd, hogy ösztönözzünk és készülj fel egy új kalandra!

1 hónapja
Kutatni mindenki szeret?

Kutatni mindenki szeret?

A NanoTudomány Nemzetközi Közössége – folytatva az elmúlt évek hagyományait – esszé, rajz és fotópályázatot hirdet középiskolásoknak és egyetemistáknak „Mert kutatni mindenki szeret…” címmel, kapcsolódva a KUTATÓK A NETEN 2014 – IV. Kutatói Blog és Weboldal Találkozóhoz (2014. november 10-16.).

1 hónapja
Ingyenes webinárium!

Ingyenes webinárium!

Érdekli, hogy hogyan lehetne a mobil eszközöket (telefonok, tabletek, laptopok) kihasználni az oktatásban? Tudta, hogy mindhárom nagy telefonos operációs rendszerhez számtalan oktatási célú ingyenes alkalmazást tölthet le tanárként vagy akár diákjai számára? Szeretne többet tudni arról, hogyan használhatja biztonságosan a mobil eszközöket földrajz-, kémia- vagy akár magyarórán? Vegyen részt az Educatio Nonprofit Kft. ingyenes webináriumán, ahol megismerheti a mobil eszközök lehetőségeit a mindennapok pedagógiai gyakorlatában!

2 hónapja
A kategória cikkei
Pályázat térítésmentes részvételre

Pályázat térítésmentes részvételre

A 2014/15-ös évadban novemberi és decemberi előadásainkat szeretnénk olyan osztályoknak felajánlani, akik korábban még nem vettek részt programjainkon. A pályázat keretében három komplex színházi nevelési előadásunkon ajánlunk ingyenes részvételi lehetőséget.
9 órája
Diákhitel Képző 2014

Diákhitel Képző 2014

A Diákhitel Központ Zrt. festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatot hirdet a magyarországi közép- és felsőfokú oktatási intézmények hallgatói számára. A Diákhitel Központ több mint tíz éve áll a hallgatók mellett egyetemi éveik alatt azzal a céllal, hogy képzett diplomásként sikeres életpályát fussanak be. E szerepvállalásból adódóan fontos számára, hogy megismerje első számú partnereit: a diákokat. Éppen ezért a Diákhitel Központ ismét meghirdeti a Képzőt, a közép- és felsőoktatásban hallgató fiataloknak szóló képzőművészeti pályázatát.
3 napja
Te és a környezeted rajzpályázat

Te és a környezeted rajzpályázat

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet szakmai támogatásával ORSZÁGOS RAJZVERSENYT HIRDET 10-15 éves tanulók részére „Te és a környezeted. Mit tehetünk környezetünk védelméért itthon és Európában?” címmel.
3 napja
Találd fel magad!

Találd fel magad!

A Magyar Innovációs Szövetség minden évben, így a 2014/2015-ös tanévben is meghirdeti az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt. Jelentkezz és mutasd meg a világnak tudományos innovációidat, ötleteidet, terveidet! Részletek a cikkben!
3 napja
Sziklakórház/Atombunker

Sziklakórház/Atombunker

Ha szeretné diákjaival egy valódi történelmi helyszínen felfedezni a XX. század eseményeit, ajánljuk figyelmébe a Sziklakórház Atombunker Múzeum nemzetközileg is elismert, többszörösen díjnyertes tárlatát! A Múzeum azon kevés látványosságok egyike, melyek valós helyszínen mutatják be a történelmet és nem vitrinekkel, vagy tablókkal oktatva, hanem a hely szellemével teszik élvezetessé a látogatást.
5 napja
Energetikai témájú tanulmányi verseny

Energetikai témájú tanulmányi verseny

Az Energetikai Szakkollégium tanulmányi versenyt szervez olyan középiskolásoknak, akik érdeklődnek az energetika tudományának valamely területe iránt. A verseny célja, hogy a diákok figyelmét felhívja az energiaiparban rejlő lehetőségekre, az energetika sokszínűségére és fontosságára.
6 napja
Látványos tudományos versenyek diákoknak

Látványos tudományos versenyek diákoknak

Október 31-ig lehet jelentkezni a győri tudományos interaktív kiállítási központként  is ismert Mobilis-be 7-11. évfolyamos diákoknak arra a csapatversenyre, aminek alaptémája: Automaták, robotok, kiborgok, drónok.
1 hete
Megnyílt az új jó gyakorlat feltöltőfelület

Megnyílt az új jó gyakorlat feltöltőfelület

Megjelenésében és szakmai tartalmát tekintve is megújult a legnagyobb köznevelési jó gyakorlat feltöltőfelület. A feltöltésre kerülő új pedagógiai innovációk értékelési eljáráson vesznek részt és a kritériumoknak való megfelelés esetén 3 évre szóló megjelenési lehetőséget kapnak az Iskolatáska jógyakorlat-gyűjteményében. A megújult gyűjteménybe egyéni vagy intézményi jó gyakorlatok, illetve az adaptáció támogatására is felkészített, egyéni vagy intézményi bevált jó gyakorlatok kerülhetnek be. A pedagógiai innovációk támogatása érdekében egy „Ötlettár” is létesül a szakértők által értékelt jó gyakorlatok adatbázisa mellett.
1 hete
Klebelsberg Képzési Ösztöndíj

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj

Az emberi erőforrások minisztere a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ lebonyolításában 2014. októberi megjelenéssel nyílt pályázatot hirdet a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj elnyerésére.
1 hete
Rejtő Jenő képregény pályázat

Rejtő Jenő képregény pályázat

A Budapesti Művelődési Központ pályázatot hirdet. A pályázat témája Rejtő Jenő irodalmi alkotásainak újragondolása, a bennük szereplő, mára kultikussá vált regényhősök megformázása. A témában benyújtható képregény, önálló grafika, karikatúra, esetleg könyvborító terv. Az alkotás témája, valamelyik Rejtő Jenő regény szabadon választott részlete.
1 hete
1234567 / 75