Hírek

Családom, szponzorom!

Családom, szponzorom!

A Nagy Sportágválasztó, a MOL és az Új Európa Alapítvány közös esszépályázatot hirdet 10-18 év közötti fiatalok számára. A pályázat lehetőséget ad, hogy a fiatalok bemutassák, milyen segítséget kaptak, kapnak szüleiktől, családjuktól eddigi eredményeik eléréshez a sport vagy a művészet területén.

2 hónapja
A Nagy Háború

A Nagy Háború

A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány (a továbbiakban: NHKKA) és a Magyar Képregény Szövetség (a továbbiakban: MKSZ) pályázatot hirdet képregények készítésére az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából.

2 hónapja
Jelentkezzen a Nők a Tudományban Kiválóság Díjakra!

Jelentkezzen a Nők a Tudományban Kiválóság Díjakra!

A sikeres kutatók és innovátorok felkutatása, bemutatása és jutalmazása kiemelten fontos Magyarország tudományos és gazdasági versenyképessége szempontjából. A nők által véghezvitt sikeres kutatások és innovációk sokszor rejtve maradnak, pedig férfi társaikhoz hasonlóan ők is megérdemlik a dicsőséget, elismerést. Az esélyegyenlőség szellemében elengedhetetlen női példaképek felmutatása és reflektorfénybe állítása minden területen. Ezért a Nők a Tudományban Egyesület koordinálásában három tudományterület női kiválóságai részesülhetnek elismerésben a TÁMOP-4.2.3 „Hétköznapi Tudomány” projekt keretében.

2 hónapja
A kategória cikkei
Kinder+SPORT 2014/2015 pályázat

Kinder+SPORT 2014/2015 pályázat

Pályázat általános iskolák számára. A Kinder+SPORT program évek óta elkötelezett az iránt, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze a fiatalokat. A program hitvallása, hogy a sport kiemelkedő szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, mert segít nekik megismerni önmagukat, leküzdeni az akadályokat, és hozzájárul ahhoz, hogy sikeres és erős felnőtté váljanak. A Kinder + SPORT kezdeményezés célja, hogy a mindennapi sportot az aktív életmód részeként vonzóvá tegye a gyermekek számára.
2 napja
Sulinetwork 2014!

Sulinetwork 2014!

Az infokommunikációs technológia oktatási alkalmazásai iránt érdeklődő pedagógusok, az Educatio Nonprofit Kft. Digitális Pedagógia Osztálya által szervezett Sulinetwork 2014 Konferencia keretében immár hetedik alkalommal ismerkedhetnek meg a digitális írástudáshoz kapcsolódó korszerű módszertani fejlesztésekkel, eszközökkel. Az idei évben október 17-19. között Győrbe invitáljuk a pedagógusokat.
3 napja
Fiatalok mozgásban!

Fiatalok mozgásban!

Ismerd meg az Európai Unió „Fiatalok mozgásban!” kezdeményezését a budapesti HVG Állásbörzén szeptember 24 –én és 25-én a SYMA Rendezvényközpontban! Tudd meg, milyen uniós lehetőségek várnak Rád! Találkozz olyan fiatalokkal, akik már részt vettek uniós programokban, hallgasd meg a sikertörténeteiket!  A „Fiatalok mozgásban!” kiváló lehetőséget kínál Neked, hogy szakmailag továbblépj! Szerezz ötleteket, hagyd, hogy ösztönözzünk és készülj fel egy új kalandra!
4 napja
Kutatni mindenki szeret?

Kutatni mindenki szeret?

A NanoTudomány Nemzetközi Közössége – folytatva az elmúlt évek hagyományait – esszé, rajz és fotópályázatot hirdet középiskolásoknak és egyetemistáknak „Mert kutatni mindenki szeret…” címmel, kapcsolódva a KUTATÓK A NETEN 2014 – IV. Kutatói Blog és Weboldal Találkozóhoz (2014. november 10-16.).
5 napja
TIOP-1.1.1 nyitókonferencia

TIOP-1.1.1 nyitókonferencia

A projektgazda Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 2014. október 17-én  TIOP-1.1.1 nyitókonferenciát szervez. A konferencia helyszíne a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, célja a projekt bemutatása, az eddig elért eredmények terjesztése.
5 napja
Ingyenes webinárium!

Ingyenes webinárium!

Érdekli, hogy hogyan lehetne a mobil eszközöket (telefonok, tabletek, laptopok) kihasználni az oktatásban? Tudta, hogy mindhárom nagy telefonos operációs rendszerhez számtalan oktatási célú ingyenes alkalmazást tölthet le tanárként vagy akár diákjai számára? Szeretne többet tudni arról, hogyan használhatja biztonságosan a mobil eszközöket földrajz-, kémia- vagy akár magyarórán? Vegyen részt az Educatio Nonprofit Kft. ingyenes webináriumán, ahol megismerheti a mobil eszközök lehetőségeit a mindennapok pedagógiai gyakorlatában!
1 hete
A tehetség önmagában nem elég!

A tehetség önmagában nem elég!

A tehetséges gyermek nagy ajándék, de egyben nagy teher is lehet a család és az iskola számára. Különleges képességei miatt külön fejlesztésre szorul, a különórák időben és anyagiakban több áldozatot kívánnak meg a szülőktől, tanároktól. A MOL Tehetségtámogató Program azon gyermekek családjainak nyújt segítséget, akik tehetségesek, és tehetségüket már versenyeredményekkel is igazolták.
1 hete
Ingyenes konferencia és előadások pedagógusoknak a biztonságos internetezésről

Ingyenes konferencia és előadások pedagógusoknak a biztonságos internetezésről

Pedagógusok, gyerekkel foglalkozó szakemberek és egyéb érdeklődőket is várnak „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciára, amit  2014. október 2., csütörtök, 9 órától redeznek a Radisson Blu Béke Hotelben, Budapesten.(1067 Budapest, Teréz krt. 43.)  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
1 hete
Nyerj, tanulj, játssz!

Nyerj, tanulj, játssz!

Évről-évre oktatójátékok tucatjai próbálják rávenni a diákokat a környezettudatos viselkedésre. Idén egy olyan fejlesztés született, amely inkább akar videojáték, illetve közösségi média alkalmazás lenni, mint oktató tartalom, mégis helye van a természetismeret, fizika, kémia, illetve földrajz órákon.
1 hete
Pöttyös Panni kreatív pályázat

Pöttyös Panni kreatív pályázat

A Pöttyös Panni-sorozat Bolondos szerszámok című kötetében a főszereplők vadgesztenyéből készítenek bababútorokat. Készítsétek el ti is saját házatokat, bútoraitokat és a ház lakóit, vendégeit – minél több gesztenye felhasználásával.
1 hete
1234567 / 72