Hírek

Családom, szponzorom!

Családom, szponzorom!

A Nagy Sportágválasztó, a MOL és az Új Európa Alapítvány közös esszépályázatot hirdet 10-18 év közötti fiatalok számára. A pályázat lehetőséget ad, hogy a fiatalok bemutassák, milyen segítséget kaptak, kapnak szüleiktől, családjuktól eddigi eredményeik eléréshez a sport vagy a művészet területén.

2 hete
A Nagy Háború

A Nagy Háború

A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány (a továbbiakban: NHKKA) és a Magyar Képregény Szövetség (a továbbiakban: MKSZ) pályázatot hirdet képregények készítésére az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából.

2 hete
Jelentkezzen a Nők a Tudományban Kiválóság Díjakra!

Jelentkezzen a Nők a Tudományban Kiválóság Díjakra!

A sikeres kutatók és innovátorok felkutatása, bemutatása és jutalmazása kiemelten fontos Magyarország tudományos és gazdasági versenyképessége szempontjából. A nők által véghezvitt sikeres kutatások és innovációk sokszor rejtve maradnak, pedig férfi társaikhoz hasonlóan ők is megérdemlik a dicsőséget, elismerést. Az esélyegyenlőség szellemében elengedhetetlen női példaképek felmutatása és reflektorfénybe állítása minden területen. Ezért a Nők a Tudományban Egyesület koordinálásában három tudományterület női kiválóságai részesülhetnek elismerésben a TÁMOP-4.2.3 „Hétköznapi Tudomány” projekt keretében.

2 hete
A kategória cikkei
FAO poszterpályázat 2014

FAO poszterpályázat 2014

Családi gazdálkodás: "Tápláljuk a világot – gondozzuk a földet" - ez a 2014. évi Élelmezési Világnap témája. A témaválasztással az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a családi- és kisgazdaságokra kívánja felhívni a figyelmet, megmutatva azt, hogy milyen fontos szerepet játszanak a a világ élelmezésében, az éhezés megszüntetésében, a vidéki életkörülmények és a táplálkozás javításában, a természeti erőforrások gondozásában és a környezet védelmében, azaz a vidék széles körben értelmezett fenntartható fejlődésének megvalósításában.
2 napja
Amerika visszainteget?

Amerika visszainteget?

Egyedülálló rendezvénysorozat lehetőségét kínálja az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma magyarországi köznevelési intézmények számára.
3 napja
Közoktatási vezető képzés

Közoktatási vezető képzés

A Kaposvári Egyetem a Független Pedagógiai Intézettel együttműködésben 2013 szeptemberétől szakirányú továbbképzést hirdet budapesti helyszínen, levelező képzés formájában. A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése: Szakvizsgázott pedagógus, közoktatási vezető
3 napja
MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány

MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány

Az Új Európa Alapítvány 2014-ben ismét meghirdeti a MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány kategóriájában pályázatukat 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákok, diákcsoportok, ifjúsági csoportok részére, amelyek országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükség.
3 napja
Esélyegyenlőségi pályázat

Esélyegyenlőségi pályázat

A Türr István Képző és Kutató Intézet pályázatot hirdet az esélyegyenlőség jegyében, „Esélyt adni – esélyt kapni” címmel.
1 hete
Meseterápiáról tanároknak

Meseterápiáról tanároknak

Alkotó-fejlesztő meseterápia akkreditált továbbképzés indul óvodapedagógusok, gyógypedagógusok, tanítók és tanárok számára.
1 hete
A jó pedagógus titka

A jó pedagógus titka

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szeretné megismerni a pedagógusok véleményét a jó pedagógussá válás folyamatáról, ezért felhívja a legalább tíz éve a pályán dolgozó pedagógusokat, hogy írják meg tapasztalataikat „A jó pedagógus titka – sikerek és kudarcok a pályán” témában.
1 hete
Száz év tükrében az erőszak 1914-2014

Száz év tükrében az erőszak 1914-2014

Ismeretterjesztő történelmi klip-, illetve kisfilmvetélkedő középiskolásoknak és egyetemistáknak az első világháborúban, illetve a huszadik században eluralkodó erőszakról, illetve annak a század végére való visszaszorulásáról.
1 hete
60 órás akkreditált pedagógusképzés

60 órás akkreditált pedagógusképzés

60 órás akkreditált pedagógusképzés indul Erkölcstan-etika tanításának elmélete és módszertana az iskolai oktatásban (82/262/2012) címmel.
1 hete
Sün-sün-sün!

Sün-sün-sün!

A Vadonleső Program valamint a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság a Vidékfejlesztési Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályával, a Fővárosi Állat- és Növénykerttel, a Magyar Természettudományi Múzeummal és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel karöltve, 2014. A KELETI SÜN ÉVE alkalmából "Titokzatos sün-történetek" címmel mese- és képregényíró pályázatot hirdet.
2 hete
1234567 / 69