Hírek

Fiatalok mozgásban!

Fiatalok mozgásban!

Ismerd meg az Európai Unió „Fiatalok mozgásban!” kezdeményezését a budapesti HVG Állásbörzén szeptember 24 –én és 25-én a SYMA Rendezvényközpontban! Tudd meg, milyen uniós lehetőségek várnak Rád! Találkozz olyan fiatalokkal, akik már részt vettek uniós programokban, hallgasd meg a sikertörténeteiket!  A „Fiatalok mozgásban!” kiváló lehetőséget kínál Neked, hogy szakmailag továbblépj! Szerezz ötleteket, hagyd, hogy ösztönözzünk és készülj fel egy új kalandra!

1 hónapja
Kutatni mindenki szeret?

Kutatni mindenki szeret?

A NanoTudomány Nemzetközi Közössége – folytatva az elmúlt évek hagyományait – esszé, rajz és fotópályázatot hirdet középiskolásoknak és egyetemistáknak „Mert kutatni mindenki szeret…” címmel, kapcsolódva a KUTATÓK A NETEN 2014 – IV. Kutatói Blog és Weboldal Találkozóhoz (2014. november 10-16.).

1 hónapja
Ingyenes webinárium!

Ingyenes webinárium!

Érdekli, hogy hogyan lehetne a mobil eszközöket (telefonok, tabletek, laptopok) kihasználni az oktatásban? Tudta, hogy mindhárom nagy telefonos operációs rendszerhez számtalan oktatási célú ingyenes alkalmazást tölthet le tanárként vagy akár diákjai számára? Szeretne többet tudni arról, hogyan használhatja biztonságosan a mobil eszközöket földrajz-, kémia- vagy akár magyarórán? Vegyen részt az Educatio Nonprofit Kft. ingyenes webináriumán, ahol megismerheti a mobil eszközök lehetőségeit a mindennapok pedagógiai gyakorlatában!

1 hónapja
A kategória cikkei
Energetikai témájú tanulmányi verseny

Energetikai témájú tanulmányi verseny

Az Energetikai Szakkollégium tanulmányi versenyt szervez olyan középiskolásoknak, akik érdeklődnek az energetika tudományának valamely területe iránt. A verseny célja, hogy a diákok figyelmét felhívja az energiaiparban rejlő lehetőségekre, az energetika sokszínűségére és fontosságára.
1 napja
Látványos tudományos versenyek diákoknak

Látványos tudományos versenyek diákoknak

Október 31-ig lehet jelentkezni a győri tudományos interaktív kiállítási központként  is ismert Mobilis-be 7-11. évfolyamos diákoknak arra a csapatversenyre, aminek alaptémája: Automaták, robotok, kiborgok, drónok.
2 napja
Megnyílt az új jó gyakorlat feltöltőfelület

Megnyílt az új jó gyakorlat feltöltőfelület

Megjelenésében és szakmai tartalmát tekintve is megújult a legnagyobb köznevelési jó gyakorlat feltöltőfelület. A feltöltésre kerülő új pedagógiai innovációk értékelési eljáráson vesznek részt és a kritériumoknak való megfelelés esetén 3 évre szóló megjelenési lehetőséget kapnak az Iskolatáska jógyakorlat-gyűjteményében. A megújult gyűjteménybe egyéni vagy intézményi jó gyakorlatok, illetve az adaptáció támogatására is felkészített, egyéni vagy intézményi bevált jó gyakorlatok kerülhetnek be. A pedagógiai innovációk támogatása érdekében egy „Ötlettár” is létesül a szakértők által értékelt jó gyakorlatok adatbázisa mellett.
4 napja
Klebelsberg Képzési Ösztöndíj

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj

Az emberi erőforrások minisztere a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ lebonyolításában 2014. októberi megjelenéssel nyílt pályázatot hirdet a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj elnyerésére.
6 napja
Rejtő Jenő képregény pályázat

Rejtő Jenő képregény pályázat

A Budapesti Művelődési Központ pályázatot hirdet. A pályázat témája Rejtő Jenő irodalmi alkotásainak újragondolása, a bennük szereplő, mára kultikussá vált regényhősök megformázása. A témában benyújtható képregény, önálló grafika, karikatúra, esetleg könyvborító terv. Az alkotás témája, valamelyik Rejtő Jenő regény szabadon választott részlete.
1 hete
Táborozz a 25 éves PMGYIA táborhelyein

Táborozz a 25 éves PMGYIA táborhelyein

A Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány pályázatot hirdet gyermekközösségek tematikus és szabadidős táborainak támogatására. A pályázat keretében 18 év alatti, minimum 30 fős gyermekközösségek legalább 5 napos tábori programmal nyújthatnak be pályázatot.
1 hete
Herman Ottó képregényíró pályázat

Herman Ottó képregényíró pályázat

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület a fenti címen pályázatot hirdet a XIV. Tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából.
1 hete
Képességfejlesztő Levelező Matematika Verseny

Képességfejlesztő Levelező Matematika Verseny

Képességfejlesztő levelező matematika versenyt hirdetnek vállalkozó szellemű diákoknak. A versenyen az általános iskolák 7-8. és a középiskolák 9-12. osztályos tanulói vehetnek részt.
1 hete
Országos Könyvtári Napok

Országos Könyvtári Napok

Évek óta mintegy ezer könyvtár több mint háromezer programmal csatlakozik az Országos Könyvtári Napokhoz (OKN). A rendszeresen 150 ezer érdeklődő által látogatott eseménysorozatot idén október 13-tól 20-ig rendezik meg, a hívómondat: Találkozunk a könyvtárban!
2 hete
KÖSZ!

KÖSZ!

Az Új Európa Alapítvány az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben pályázatot hirdet magyarországi nonprofit szervezetek és egyházi szervezetek, intézmények, mint lehetséges fogadószervezetek számára azzal a céllal, hogy az Iskolai Közösségi Szolgálat előírásainak megfelelő programokat valósítsanak meg a középiskolák 9-11. évfolyamos diákjai számára.
3 hete
1234567 / 74