Hírek

A European Schoolnet online képzései

A European Schoolnet online képzései

A European Schoolnet két képzési felületén, a European Schoolnet Academy-n és a Teacher Academy-n ősszel is izgalmas ingyenes online kurzusok indulnak pedagógusok számára. A világűr, a sokszínűség és a 21. századi készségek a témák.

1 hónapja
Puskin 90

Puskin 90

Idén ősszel 90 éve, hogy Fórum néven megnyitotta kapuit az art mozihálózat egyik legelegánsabb, patinás filmszínháza: a Puskin. Ebből az alkalomból a Budapest Film Zrt. nagyszabású, ünnepi hétvégével készül idén, szeptember 17-én és 18-án.

1 hónapja
Tanulj varrni!

Tanulj varrni!

Ezúttal munkára fogjuk a makerspace.hu digitális varrógépeit, hogy a résztvevők feldobhassanak egy-egy otthonról hozott ruhadarabot, és közben elsajátítsák a gépi varrás alapjait. Az anyagmanipulációkon túl a digitális hímzéssel is ismerkedünk. Ha van egy szép ruhád, de kicsit unalmas, vagy turkáltál egy eszméletlen darabot, de egy aprócska frissítés ráférne, hogy hordani tudd, akkor hozd el, és megcsináljuk! Ha akadnak otthon olyan anyagmaradékok vagy egyéb díszítőelemek, amiket szívesen felhasználnál, azokat is hozhatod.

2 hónapja
A kategória cikkei
Minecraft

Minecraft

Mi történik a szakkörön? A makerspace épületét hozzuk létre Minecraftban, miközben tanulunk mérést, építészeti alapismereteket, anyagismereteket, stílusismereteket. A végén lesz egy közösen felépített, egységes épületünk működő világítással, fűtéssel, szellőzőrendszerrel, és ezt ki is nyomtatjuk 3D-ben.
4 napja
A családosokat is várja a Szemrevaló Filmfesztivál

A családosokat is várja a Szemrevaló Filmfesztivál

Szeptember 25-én, vasárnap és október 1-jén, szombaton 17 órakor a SZEMREVALÓ | SEHENSWERT keretében egy igazi klasszikus moziélményben lehet részük azoknak, akik a budapesti Művész moziba látogatnak. A svájci irodalom egyik legismertebb, Magyarországon is méltán népszerű alkotása, a HEIDI elevenedik meg a filmvásznon, Bruno Ganz-cal a főszerepben.
5 napja
Kutatók éjszakája 2016

Kutatók éjszakája 2016

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
5 napja
Gyermekek Világnapja

Gyermekek Világnapja

Talán kevesen tudják, de a májusi Gyermeknap mellett szeptember 20-án világszerte megrendezik a Gyermekek Világnapját is, amelyet először az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapja, az Unicef kezdeményezésére hirdettek meg 1954-ben. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a fejlődő országok támogatásának jelentőségére.
1 hete
Könyvsú-go!

Könyvsú-go!

Az országban egyedülálló kezdeményezésként jött létre a Könyvsú-go, amely egy interaktív, kamaszoknak szóló, nagyon könnyen kezelhető könyvválasztó oldal. Pedagógusoknak és szülőknek is élményt és segítséget nyújt a gödöllői Városi Könyvtár innovációja.
1 hete
Tekerj és segíts!

Tekerj és segíts!

Pattanj kerékpárra a környezetedért és támogasd a Vodafone Digitális Iskola Program hátrányos helyzetű diákjait!
1 hete
Tudomány Mozaik

Tudomány Mozaik

Idén szeptemberben tölti be 20. életévét - 20 éves a Csodák Palotája! Születésnapja kapcsán számos programot szervez, egyik kiemelkedő esemény a Tudomány Mozaik lesz, mely egy 2 napos, ingyenes program a Csodák Palotája Playbarban!
1 hete
+1 Szendvics

+1 Szendvics

A program célja, hogy középiskolákban tanuló diákokkal közösen segítsük az utcán élő  hajléktalan emberek életét, illetve azon átmeneti, nappali vagy éjjeli szállók munkáját, melyek alapvetően étkezést nem tudnak biztosítani a vendégeiknek. Középtávú célunk továbbá a fiatalok érzékenyítése, az iskolákkal való folyamatos kapcsolattartás és az önkéntesség népszerűsítése. Hosszútávon terveink között szerepel, hogy  résztvevő iskolákat is összehozzuk és a +1 szendvics akcióban aktívan részt vállaló intézményekkel közös élménynapokat szervezzünk.
1 hete
Legnagyobb Tanóra

Legnagyobb Tanóra

A tanórát szeptember harmadik hetében, azaz 2016. szeptember 19-23. között tartják meg az általános iskolákban. Hazánkban tavaly 2030 osztály vett részt a 2030-ig kitűzött globális célokért megtartott Világ Legnagyobb Tanóráján, amely hatalmas nemzetközi sikert aratott. Idén szeptemberben is minden Magyarországi általános iskola csatlakozhat a kezdeményezéshez.
1 hete
Tehetségek segítése

Tehetségek segítése

A MOL Tehetségtámogató Program 10-18 év közötti tehetséges fiataloknak nyújt anyagi támogatást. A pályázatokat szeptember 30-ig lehet benyújtani.
1 hete
1234567 / 100