Hírek

Közös mesterképzések

Közös mesterképzések

Kiváló, közös diplomával végződő nemzetközi mesterképzések támogatása, ösztöndíjak a világ minden tájáról érkező hallgatóknak.

3 hónapja
Felnőttoktatási munkatársak mobilitása

Felnőttoktatási munkatársak mobilitása

A pályázattípus célja az oktatásban, képzésben és ifjúsági területen dolgozók szakmai fejlődésének támogatása a tanítás, képzés és ifjúsági munka minőségének fejlesztése és megújítása érdekében.

3 hónapja
Felsőoktatási projektek

Felsőoktatási projektek

Ez a pályázattípus az Európai Bizottság által 1990 óta működtetett Tempus program folytatása, amely 2014-től az Erasmus+ programon belül működik tovább.

3 hónapja
A kategória cikkei
Ingyenes tananyag az iskoláknak

Ingyenes tananyag az iskoláknak

Az Ért-Ékszer 2002. Kereskedőház Kft. által vezetett konzorcium az Európai Szociális Alap finanszírozásában, több mint 400 millió forinttámogatásból sikeresen megvalósította a TÁ MOP -3.1.2-12/2-2012-0013 számú "Tudatos pénzkezelés oktatási-nevelési program" elnevezésű projektet. A programban a Konzorciumvezető a Nemzeti Tankönyvkiadóval, mint szakmai konzorciumi partnerrel közösen 73 fő gyakorló pedagógus és 28 köznevelési intézmény bevonásával fejlesztette ki az általános és középiskolai diákok alapvető pénzügyi ismereteit fejlesztő korszerű interaktív digitális tananyagot, amit Magyarország összes iskolája ingyen használhat.
5 órája
Agykutatás Napja rendezvény – meghívó

Agykutatás Napja rendezvény – meghívó

Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetében egész napos programot szerveznek 2015. március 20-án a nemzetközi Agykutatás Hete alkalmából.
12 órája
Novellaírásra fel!

Novellaírásra fel!

A Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola 2015-ben immár tizedik alkalommal hirdeti meg Short Story Contest novellaíró versenyét, amelynek célja a magyar és nemzetközi diákok ösztönzése az angol nyelvű írásra és olvasásra. A legjobb történetek szerzői pénzjutalomban részesülnek. A Short Story Contest versenyre minden olyan Magyarországon élő 12-19 éves diák jelentkezését várják, aki ír és olvas angolul.
1 napja
Scientix Konferencia Budapesten

Scientix Konferencia Budapesten

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., a Scientix projekt Nemzeti Kontaktpontja 2015. március 20-án és 21-én Scientix Konferenciát szervez Magyarországon. A rendezvényre műszaki- és természettudományokat, illetve matematikát tanító tanárok jelentkezését várjuk szerte az országból!
2 napja
Hősök figyelem!

Hősök figyelem!

A BASF Magyarország évek óta hirdet tudományos versenyt iskolai csoportoknak. 2015 tavaszán a jövő hőseit keresik. Azon fiatalok jelentkezését várják, akik képesek a saját környezetükben fennálló problémára tudományos megoldást adni, ezzel hozzájárulni a környezet fenntarthatóvá tételéhez.
2 napja
TIOP/Sulinet Roadshow

TIOP/Sulinet Roadshow

Békéscsaba, Salgótarján, Dunaújváros, Nyíregyháza, Nagykanizsa és Szolnok városokban 2015 tavaszán az Educatio Nkft. Digitális Pedagógiai Osztálya két-két, egymást követő eseményt szervez, amelyeknek tematikái kiegészítik egymást, így hasonló közönség érdeklődésére tarthatnak számot. Mindkét eseményt az ország nagyobb városaiban, iskolákban rendezzük meg; középpontjukban az IKT-val támogatott oktatás módszertana áll.
3 napja
Hozza el poszterét a Scientix Konferenciára!

Hozza el poszterét a Scientix Konferenciára!

A Scientix – a természettudományok oktatásának európai közössége – azért alakult meg 2009 decemberében, hogy rendszeresen disszeminálja és megossza a természettudományok oktatásához kapcsolódó know-how-t és jó gyakorlatokat. A Scientix projektbe bekapcsolódhatnak tanárok, kutatók, döntéshozók, szülők, illetve minden érdeklődő. A projektben hangsúlyos helyet kap a digitális eszközök használata a természettudományos tárgyak tanításában és tanulásában.
1 hete
A Sulinet Roadshow újabb állomásai

A Sulinet Roadshow újabb állomásai

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Osztálya 2015-ben a Sulinet Roadshow keretében népszerűsíti az IKT-val támogatott oktatás legújabb kutatási eredményeit, hazai jó gyakorlatait és a témához kapcsolódó projekteket, kezdeményezéseket. A Sulinet Roadshow-t az ország nagyobb városaiban, iskolákban rendezzük meg, az eseményre közoktatásban tanító pedagógus kollégákat várunk.
1 hete
Project Power

Project Power

A „Project POWER – Progression Of Women EngineeRs” címet viselő projektterv, az Alcoa Alapítvány elismerését megszerezve, négy középiskola egy éven át tartó fejlesztési programjának finanszírozását biztosítja. Ez a kiegészítő támogatási lehetőség hozzájárul ahhoz, hogy az iskolák innovatív megoldásokkal és akciókkal felkeltsék diákjaik érdeklődését a matematika, a technológia és a mérnöki tudományok (STEM) iránt. Kiemelt figyelemmel a lányok érdeklődésének orientálására, valamint a munkaerő-piaci sikereket biztosító egyéb (angol nyelvi és személyes hatékonyságot növelő) „soft” kompetenciák fejlesztésére is.
1 hete
Roadshow Budapesten!

Roadshow Budapesten!

Szeretné megtudni, hogyan állítják gyakorló pedagógusok az IKT eszközöket a projektpedagógia szolgálatába? Kíváncsi arra, hogyan lehet többhetes pedagógiai projektet tervezni? Konkrét tantárgyi példákat szeretne látni? Akkor szeretettel várjuk az Educatio Nonprofit Kft. által szervezett Suli.net.tan IKT Műhely Roadshow rendezvényen Budapesten, a Baross Gábor Általános Iskolában!
1 hete
1234567 / 81