Hírek

Ozirisz vetélkedő

Ozirisz vetélkedő

A Szépművészeti Múzeum egyiptomi vetélkedője. 

7 hónapja
Történelem más szemmel

Történelem más szemmel

Bodrogi Tibor (1924-1986) a magyarországi néprajztudomány kiemelkedő alakja, aki egyaránt jelentős munkákat írt a magyar falvak életéről és az úgynevezett primitív népek társadalomszervezetéről, művészetéről, gyarmatosításáról. Sokoldalú kutatóként egyaránt tájékozott volt a magyarországi, európai és Európán kívüli kutatásának kérdéseiben, érdeklődött mind a történeti, mind pedig a jelenkorra vonatkozó kérdések iránt, kiemelkedő szerepe volt a tudomány elméleti és gyakorlati kérdéseiben is.

Ez a sokoldalúság ihlette a versenypályázat meghirdetését.

7 hónapja
Vadvonal pályázat

Vadvonal pályázat

Az európaiak még mindig büszkék lehetnek a vén kontinens gazdag természeti értékeire, például a barna medvére, a kerecsensólyomra, a kökörcsinekre vagy a pannon homoksztyeppek enyhe lankáira. Élvezzük szépségüket, elfogadjuk mindazt, amit nyújthatnak nekünk, és magunkra vállaljuk a felelősséget, hogy megőrizzük őket a jövő generációi számára. Az Európai Unióban védelmüket az Élőhelyvédelmi Irányelv (valamint a Madárvédelmi Irányelv), és a Natura 2000 élőhelyek hálózata biztosítja. Ezek összesen több mint 1000 állat- és növényfajt és több mint 200 úgynevezett élőhely-típust védenek.

7 hónapja
A kategória cikkei
Kis - mentor pályázat

Kis - mentor pályázat

A pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson a gyerekek számára ismereteik tapasztalataik átadására, közösségformálás valamint a közösségért való aktív tenni akarás előmozdítása. Az Életút Programba foglaltaknak megfelelően az idősebb "csányisok" a fiatalabb generáció tematikus táboraiban mutathat követendő példát társainak.
6 órája
Testvériskolai pályázat

Testvériskolai pályázat

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-3.3.14.B-14/1 kódszámú „Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása” című pályázat. A pályázat célja olyan projektek megvalósításának támogatása, amelyek határon túli és nemzetközi (Európai Unión belüli) testvériskolai kapcsolatok kialakításával, közös programok megvalósításán keresztül hozzájárulnak a gyermekek kompetenciájának fejlesztéséhez, ismeretanyaguk bővítéséhez.
1 napja
Szépzöld pályázatok

Szépzöld pályázatok

A Csodálatos tavaszi kert Fotó- és Rajzpályázat témája lehet tájkép vagy pusztán egy pillanatkép, hangulatkép is. Szépzöld Rajz- és Fotópályázat gyerekeknek és felnőtteknek!
1 napja
Könyvre éhezők viadala

Könyvre éhezők viadala

Régóta szeretnéd beszerezni a kívánságlistádon lévő könyveket? Bővítenéd kedvenc olvasmányaival könyvespolcodat? Akkor neked szól az 500 000 kiadványt számláló Antikvárium.hu pályázata.
1 hete
Fotó- és videópályázat

Fotó- és videópályázat

A Pro Vértes Közalapítvány izgalmas fotó- és videópályázatot hirdet általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok számára "Fedezd fel a helyi természeti értékeket!" címmel.
1 hete
A Szitakötő pályázata

A Szitakötő pályázata

"Rossz gyerek." Vajon mit jelent ez a kifejezés? Miféle következményekkel járhat, ha címkeként ráragad valakire? Mi a különbség aktív, energikus, kezdeményező gyerek és rossz gyerek között? Vagy rosszalkodó és rossz gyerek között? Egyáltalán: lehet-e rossz egy gyerek?
1 hete
Foci a barátságért

Foci a barátságért

A "Foci a barátságért" program nemzetközi versenye újságíró palántáknak.
1 hete
Lányok Napja: férfias területek meghódítására indulnak a középiskolás lányok

Lányok Napja: férfias területek meghódítására indulnak a középiskolás lányok

Tizenöt magyar városban mintegy háromezer 9-10-11. évfolyamos diáklány indul április 24-én a Lányok Napján (www.lanyoknapja.hu), hogy „férfias” szakterületekről, például IT-vel vagy a műszaki területekkel foglalkozó vállalatoknál, intézményeknél első kézből szerezhessen tapasztalatot az adott foglalkozásról. A Nők a Tudományban Egyesület harmadik alkalommal rendezi meg az eseményt, melynek célja a pályaválasztás előtt álló lányok érdeklődésének felkeltése a mérnöki, informatikai és egyéb, jövő-orientált szakmák iránt.
1 hete
Mit töltesz le?

Mit töltesz le?

Letölthető kedvenc énekesed múlt héten megjelent albuma! Te letöltenéd most kiadott dalait? Gondolsz arra, hogy ez a letöltés illegális-e? Vajon okoznál ezzel kárt neki? Mikor igen és mikor nem? Járj utána!
2 hete
Meseíró pályázat

Meseíró pályázat

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Könyvkiadó meghírdette „Az úgy volt…” XI. Janikovszky Éva meseíró pályázatot.
2 hete
1234567 / 65