Hírek

Ozirisz vetélkedő

Ozirisz vetélkedő

A Szépművészeti Múzeum egyiptomi vetélkedője. 

7 hónapja
Történelem más szemmel

Történelem más szemmel

Bodrogi Tibor (1924-1986) a magyarországi néprajztudomány kiemelkedő alakja, aki egyaránt jelentős munkákat írt a magyar falvak életéről és az úgynevezett primitív népek társadalomszervezetéről, művészetéről, gyarmatosításáról. Sokoldalú kutatóként egyaránt tájékozott volt a magyarországi, európai és Európán kívüli kutatásának kérdéseiben, érdeklődött mind a történeti, mind pedig a jelenkorra vonatkozó kérdések iránt, kiemelkedő szerepe volt a tudomány elméleti és gyakorlati kérdéseiben is.

Ez a sokoldalúság ihlette a versenypályázat meghirdetését.

6 hónapja
Vadvonal pályázat

Vadvonal pályázat

Az európaiak még mindig büszkék lehetnek a vén kontinens gazdag természeti értékeire, például a barna medvére, a kerecsensólyomra, a kökörcsinekre vagy a pannon homoksztyeppek enyhe lankáira. Élvezzük szépségüket, elfogadjuk mindazt, amit nyújthatnak nekünk, és magunkra vállaljuk a felelősséget, hogy megőrizzük őket a jövő generációi számára. Az Európai Unióban védelmüket az Élőhelyvédelmi Irányelv (valamint a Madárvédelmi Irányelv), és a Natura 2000 élőhelyek hálózata biztosítja. Ezek összesen több mint 1000 állat- és növényfajt és több mint 200 úgynevezett élőhely-típust védenek.

7 hónapja
A kategória cikkei
Könyvre éhezők viadala

Könyvre éhezők viadala

Régóta szeretnéd beszerezni a kívánságlistádon lévő könyveket? Bővítenéd kedvenc olvasmányaival könyvespolcodat? Akkor neked szól az 500 000 kiadványt számláló Antikvárium.hu pályázata.
4 napja
Fotó- és videópályázat

Fotó- és videópályázat

A Pro Vértes Közalapítvány izgalmas fotó- és videópályázatot hirdet általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok számára "Fedezd fel a helyi természeti értékeket!" címmel.
4 napja
A Szitakötő pályázata

A Szitakötő pályázata

"Rossz gyerek." Vajon mit jelent ez a kifejezés? Miféle következményekkel járhat, ha címkeként ráragad valakire? Mi a különbség aktív, energikus, kezdeményező gyerek és rossz gyerek között? Vagy rosszalkodó és rossz gyerek között? Egyáltalán: lehet-e rossz egy gyerek?
4 napja
Foci a barátságért

Foci a barátságért

A "Foci a barátságért" program nemzetközi versenye újságíró palántáknak.
6 napja
Lányok Napja: férfias területek meghódítására indulnak a középiskolás lányok

Lányok Napja: férfias területek meghódítására indulnak a középiskolás lányok

Tizenöt magyar városban mintegy háromezer 9-10-11. évfolyamos diáklány indul április 24-én a Lányok Napján (www.lanyoknapja.hu), hogy „férfias” szakterületekről, például IT-vel vagy a műszaki területekkel foglalkozó vállalatoknál, intézményeknél első kézből szerezhessen tapasztalatot az adott foglalkozásról. A Nők a Tudományban Egyesület harmadik alkalommal rendezi meg az eseményt, melynek célja a pályaválasztás előtt álló lányok érdeklődésének felkeltése a mérnöki, informatikai és egyéb, jövő-orientált szakmák iránt.
6 napja
Mit töltesz le?

Mit töltesz le?

Letölthető kedvenc énekesed múlt héten megjelent albuma! Te letöltenéd most kiadott dalait? Gondolsz arra, hogy ez a letöltés illegális-e? Vajon okoznál ezzel kárt neki? Mikor igen és mikor nem? Járj utána!
1 hete
Meseíró pályázat

Meseíró pályázat

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Könyvkiadó meghírdette „Az úgy volt…” XI. Janikovszky Éva meseíró pályázatot.
1 hete
Lányok napja 2014

Lányok napja 2014

A „Lányok Napja” egy interaktív nyílt nap, melynek során a program résztvevői - a középiskolás lányok - betekintést nyerhetnek egy-egy, Magyarországon vezető szerepet betöltő vállalat, cég vagy egyetemi laboratórium életébe.
1 hete
IKT az iskolákban

IKT az iskolákban

Miért és hogyan integrálják a tanítók az IKT használatát az általános iskola alsó tagozatán az oktatás során?
1 hete
Okos Doboz pályázat

Okos Doboz pályázat

Digitális tanóra az Okos Dobozzal pályázat óvodák és általános iskolák pedagógusai részére. Az Egyszervolt.hu iroda “Digitális tanóra az Okos Dobozzal” című pályázatot hirdet óvodapedagógusok, tanítók és általános iskolai tanárok számára.
1 hete
1234567 / 64