Hírek

Családom, szponzorom!

Családom, szponzorom!

A Nagy Sportágválasztó, a MOL és az Új Európa Alapítvány közös esszépályázatot hirdet 10-18 év közötti fiatalok számára. A pályázat lehetőséget ad, hogy a fiatalok bemutassák, milyen segítséget kaptak, kapnak szüleiktől, családjuktól eddigi eredményeik eléréshez a sport vagy a művészet területén.

2 hónapja
A Nagy Háború

A Nagy Háború

A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány (a továbbiakban: NHKKA) és a Magyar Képregény Szövetség (a továbbiakban: MKSZ) pályázatot hirdet képregények készítésére az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából.

2 hónapja
Jelentkezzen a Nők a Tudományban Kiválóság Díjakra!

Jelentkezzen a Nők a Tudományban Kiválóság Díjakra!

A sikeres kutatók és innovátorok felkutatása, bemutatása és jutalmazása kiemelten fontos Magyarország tudományos és gazdasági versenyképessége szempontjából. A nők által véghezvitt sikeres kutatások és innovációk sokszor rejtve maradnak, pedig férfi társaikhoz hasonlóan ők is megérdemlik a dicsőséget, elismerést. Az esélyegyenlőség szellemében elengedhetetlen női példaképek felmutatása és reflektorfénybe állítása minden területen. Ezért a Nők a Tudományban Egyesület koordinálásában három tudományterület női kiválóságai részesülhetnek elismerésben a TÁMOP-4.2.3 „Hétköznapi Tudomány” projekt keretében.

2 hónapja
A kategória cikkei
Emil kalandjai Digitániában

Emil kalandjai Digitániában

Mindazoknak, akik szeretik a meséket és a digitális eszközöket, jó alkalom arra, hogy megmozgassák fantáziájukat és nevezzenek. Nem kell mást tenni, csak elolvasni Emil és Digi523 közös történetét, és készíteni egy digitális, vagy papír alapú rajzot vagy képregényt. Majd az elkészült munkát fel kell tölteni a www.e-skills.hu honlapra, és indulhat a verseny.
3 órája
Richter Aranyanyu

Richter Aranyanyu

Van olyan pedagógus, aki meghatározó az életedben? Vagy a gyermekedében? Van olyan orvos vagy egészségügyi dolgozó, aki emberségből, szeretetből olyat tett értetek, ami talán másnak nem tűnik fel, de nektek kinyitotta a világot, megváltoztatta az életeteket? Jelöld, hogy mi díjazhassuk, jelöld, hogy megmutathassuk, hány értékes nő dolgozik értünk, sokszor láthatatlanul.
1 napja
Hétmérföld 2014

Hétmérföld 2014

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum 2014-ben ismét kiírja Hétmérföld című képző-, fotó- és filmművészeti pályázatát, lehetőséget adva a részvételhez kedvet érző diákoknak, hogy képzőművészeti alkotásokkal fejezzék ki, mit jelent számukra a Vajdahunyadvár történelmi épületegyüttese.
3 napja
Irodalmi Rádió pályázat

Irodalmi Rádió pályázat

"Az év diák költője" és "Az év diák írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.
4 napja
A Programozás Hete

A Programozás Hete

Idén második alkalommal rendezik meg az Európai Programozás Hetét. 2013-ban egy hónap leforgása alatt 300 rendezvényt sikerült szervezni mintegy 10000 résztvevővel, minden korosztályt érintve. Európából 26 ország képviseltette magát, és a résztvevők workshopokon, iskolákban, egyetemeken tanultak a programozásról számtalan önkéntes segítségével. Ebben az évben még nagyobb méretű rendezvényre számítanak a szervezők.
6 napja
SMART webinárium

SMART webinárium

A SMART tanári webinárium-sorozatot hirdet pedagógusoknak. A szeptembertől egészen decemberig tartó webináriumokon gyakorló tanárok mutatják be a SMART és egyéb IKT eszközök használatát az érdeklődő pedagógusoknak.
1 hete
Néphagyomány nyílt nap

Néphagyomány nyílt nap

A több éve megrendezésre kerülő Nyílt nap elsősorban a pedagógusoknak és a közművelődési szakembereknek szól.
1 hete
Képzőművészeti Diáktárlat

Képzőművészeti Diáktárlat

A debreceni Suliszerviz Pedagógiai Intézet, a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár és a Nova Humana Egyesület középiskolások részére országos képzőművészeti diáktárlatot hirdet: IX. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlat Hajdúszoboszló – 2014
2 hete
Tervezz tankönyvborítót!

Tervezz tankönyvborítót!

A következő tanévben számos tankönyv megújul. Matematika, magyar, történelem, környezetismeret és sok-sok más tankönyv ölt új alakot, kap új tartalmat. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet három kategóriában pályázatot hirdet tankönyvborítók tervezésére!
2 hete
Kiváló Múzeumpedagógus

Kiváló Múzeumpedagógus

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2014-ben Kiváló Múzeumpedagógus Díjat alapít a múzeumpedagógia területén dolgozó szakemberek számára, akik kiemelkedő szakmai tevékenységet végeznek, illetve kiváló múzeumpedagógiai módszer kidolgozása, múzeumpedagógiai program megvalósítása, múzeumpedagógiai kiadvány megalkotása fűződik a nevéhez. Munkásságuknak köszönhetően olyan magas színvonalú oktatást segítő programok jöttek létre, amelyek jelentősen hozzájárultak a múzeumpedagógia szakmai módszertanának megújításához, a múzeumi foglalkozások oktatási szerepének elismeréséhez. Múzeumpedagógiai kezdeményezéseik eredménye mérhető, és követendő példaként állítható.
2 hete
1234567 / 70