Hírek

Családom, szponzorom!

Családom, szponzorom!

A Nagy Sportágválasztó, a MOL és az Új Európa Alapítvány közös esszépályázatot hirdet 10-18 év közötti fiatalok számára. A pályázat lehetőséget ad, hogy a fiatalok bemutassák, milyen segítséget kaptak, kapnak szüleiktől, családjuktól eddigi eredményeik eléréshez a sport vagy a művészet területén.

2 hónapja
A Nagy Háború

A Nagy Háború

A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány (a továbbiakban: NHKKA) és a Magyar Képregény Szövetség (a továbbiakban: MKSZ) pályázatot hirdet képregények készítésére az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából.

2 hónapja
Jelentkezzen a Nők a Tudományban Kiválóság Díjakra!

Jelentkezzen a Nők a Tudományban Kiválóság Díjakra!

A sikeres kutatók és innovátorok felkutatása, bemutatása és jutalmazása kiemelten fontos Magyarország tudományos és gazdasági versenyképessége szempontjából. A nők által véghezvitt sikeres kutatások és innovációk sokszor rejtve maradnak, pedig férfi társaikhoz hasonlóan ők is megérdemlik a dicsőséget, elismerést. Az esélyegyenlőség szellemében elengedhetetlen női példaképek felmutatása és reflektorfénybe állítása minden területen. Ezért a Nők a Tudományban Egyesület koordinálásában három tudományterület női kiválóságai részesülhetnek elismerésben a TÁMOP-4.2.3 „Hétköznapi Tudomány” projekt keretében.

2 hónapja
A kategória cikkei
Az Educatio Nonprofit Kft. TIOP-1.1.1 nyitókonferenciát szervez Győrben

Az Educatio Nonprofit Kft. TIOP-1.1.1 nyitókonferenciát szervez Győrben

A projektgazda Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Önt is szeretettel várja a 2014. október 17-én megrendezendő TIOP-1.1.1 nyitókonferenciára. A konferencia helyszíne a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, célja a projekt bemutatása, az eddig elért eredmények terjesztése.
2 órája
Kutatni mindenki szeret?

Kutatni mindenki szeret?

A NanoTudomány Nemzetközi Közössége – folytatva az elmúlt évek hagyományait – esszé, rajz és fotópályázatot hirdet középiskolásoknak és egyetemistáknak „Mert kutatni mindenki szeret…” címmel, kapcsolódva a KUTATÓK A NETEN 2014 – IV. Kutatói Blog és Weboldal Találkozóhoz (2014. november 10-16.).
6 órája
Ingyenes webinárium!

Ingyenes webinárium!

Érdekli, hogy hogyan lehetne a mobil eszközöket (telefonok, tabletek, laptopok) kihasználni az oktatásban? Tudta, hogy mindhárom nagy telefonos operációs rendszerhez számtalan oktatási célú ingyenes alkalmazást tölthet le tanárként vagy akár diákjai számára? Szeretne többet tudni arról, hogyan használhatja biztonságosan a mobil eszközöket földrajz-, kémia- vagy akár magyarórán? Vegyen részt az Educatio Nonprofit Kft. ingyenes webináriumán, ahol megismerheti a mobil eszközök lehetőségeit a mindennapok pedagógiai gyakorlatában!
4 napja
A tehetség önmagában nem elég!

A tehetség önmagában nem elég!

A tehetséges gyermek nagy ajándék, de egyben nagy teher is lehet a család és az iskola számára. Különleges képességei miatt külön fejlesztésre szorul, a különórák időben és anyagiakban több áldozatot kívánnak meg a szülőktől, tanároktól. A MOL Tehetségtámogató Program azon gyermekek családjainak nyújt segítséget, akik tehetségesek, és tehetségüket már versenyeredményekkel is igazolták.
4 napja
Ingyenes konferencia és előadások pedagógusoknak a biztonságos internetezésről

Ingyenes konferencia és előadások pedagógusoknak a biztonságos internetezésről

Pedagógusok, gyerekkel foglalkozó szakemberek és egyéb érdeklődőket is várnak „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciára, amit  2014. október 2., csütörtök, 9 órától redeznek a Radisson Blu Béke Hotelben, Budapesten.(1067 Budapest, Teréz krt. 43.)  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
5 napja
Nyerj, tanulj, játssz!

Nyerj, tanulj, játssz!

Évről-évre oktatójátékok tucatjai próbálják rávenni a diákokat a környezettudatos viselkedésre. Idén egy olyan fejlesztés született, amely inkább akar videojáték, illetve közösségi média alkalmazás lenni, mint oktató tartalom, mégis helye van a természetismeret, fizika, kémia, illetve földrajz órákon.
6 napja
Pöttyös Panni kreatív pályázat

Pöttyös Panni kreatív pályázat

A Pöttyös Panni-sorozat Bolondos szerszámok című kötetében a főszereplők vadgesztenyéből készítenek bababútorokat. Készítsétek el ti is saját házatokat, bútoraitokat és a ház lakóit, vendégeit – minél több gesztenye felhasználásával.
6 napja
Fiatalok EUrópában Tanulmányi Verseny 2014/2015

Fiatalok EUrópában Tanulmányi Verseny 2014/2015

A Sopianae Ifjúsági Egyesület és a nemzetközi Europe Direct hálózat Baranya Megyei Euró-pai Információs Pontja immár negyedik alkalommal tanulmányi versenyt hirdet Fiatalok EUrópában elnevezéssel a Magyarországon Baranya-, Tolna- és Somogy megyei, továbbá horvátországi 7–12. osztályos általános- és középiskolások számára.
1 hete
Szent Imre-ösztöndíj 2014

Szent Imre-ösztöndíj 2014

A Katolikus Központi Alapítvány pályázatot hirdet a Szent Imre ösztöndíj elnyerésére. Pályázhat minden 9-15. osztályos középiskolás, vagy felsőoktatási intézményben nappali tagozaton, első diplomás képzésben részt vevő, magyarországi tanintézményben tanuló katolikus fiatal.
1 hete
Hommage à József Attila

Hommage à József Attila

„A távolságot, mint üveg golyót, megkapod, óriás leszel”…, Hommage à József Attila irodalmi pályázat. A Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei országos irodalmi, alkotói pályázatot hirdet.
1 hete
1234567 / 72