Hírek

Amerika Nap

Amerika Nap

Egyedülálló rendezvénysorozat lehetőségét kínálja az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma magyarországi köznevelési intézmények számára.

1 hónapja
Tablet az iskolában

Tablet az iskolában

A European Schoolnet Academy két új kurzussal jelentkezik idén tavasszal, Hogyan használjuk kreatívan a tableteket az iskolában?, valamint Hogyan tanítsunk informatikát: bevezetés, eszközök és források tanítók számára címmel.

2 hónapja
Ingyenes tananyag!

Ingyenes tananyag!

Az Ért-Ékszer 2002. Kereskedőház Kft. által vezetett konzorcium az Európai Szociális Alap finanszírozásában, több mint 400 millió forinttámogatásból sikeresen megvalósította a TÁ MOP -3.1.2-12/2-2012-0013 számú "Tudatos pénzkezelés oktatási-nevelési program" elnevezésű projektet. A programban a Konzorciumvezető a Nemzeti Tankönyvkiadóval, mint szakmai konzorciumi partnerrel közösen 73 fő gyakorló pedagógus és 28 köznevelési intézmény bevonásával fejlesztette ki az általános és középiskolai diákok alapvető pénzügyi ismereteit fejlesztő korszerű interaktív digitális tananyagot, amit Magyarország összes iskolája ingyen használhat.

2 hónapja
A kategória cikkei
Európai együttműködések a minőségi oktatásért

Európai együttműködések a minőségi oktatásért

Erasmus+ konferencia az elmúlt év legjobb projektjeinek bemutatkozásával a köznevelés, a szakképzés és a felnőtt tanulás területéről.
1 órája
Digitális pedagógiai szakmai nap Nyíregyházán

Digitális pedagógiai szakmai nap Nyíregyházán

Több megyei jogú város után Nyíregyházára érkezik az Educatio Nkft. roadshow-ja 2015. május 12-én. A szakmai napon két egymást követő eseményre kerül sor, amelyek tematikái kiegészítik egymást. A szakmai napon előadással jelentkezik a Digitális Tudás Akadémia is.
6 órája
Még jelentkezhetsz!

Még jelentkezhetsz!

WWF Magyarország a Toyota Fund for Europe támogatásával 2015 tavaszától környezetvédelmi fókuszú tehetséggondozó programot indít 14-16 éves középiskolás tanulók számára. A mentorprogram a kreativitás, az innovatív megoldások, és a csapatmunka fejlesztése mentén, szakemberek és intézmények bevonásával, egy éven keresztül szolgálja a fiatal tehetségek kibontakozását. A jelentkezési határidőt Május 4-ig meghosszabbították.
9 órája
A magyar képesítési keretrendszer bevezetése

A magyar képesítési keretrendszer bevezetése

Az Oktatási Hivatal MKKR Nemzeti Koordinációs Pontja felkérésére a Tempus Közalapítvány a társadalmi konzultációt elősegítő konferenciát szervez a Magyar Képesítési Keretrendszer bevezetéséről.
1 napja
Nyári tanfolyam magyarországi némettanárok részére

Nyári tanfolyam magyarországi némettanárok részére

A Szászországi Kultuszminisztérium és a Szászországi Képzési Intézet a korábbi évekhez hasonlóan 2015-ben is nemzetközi nyári tanfolyamot szervez némettanárok számára Meißenben, Szászországban. A magyarországi pedagógusok részére fenntartott keret 4 fő.
6 napja
Alma a fán – Iskolavezetők a méltányos oktatásért

Alma a fán – Iskolavezetők a méltányos oktatásért

A Tempus Közalapítvány 2010-ben elindított Alma a fán interjúkötet-sorozatának különkiadásaként 2015 áprilisában jelenik meg az Iskolavezetők a méltányos oktatásért című kötet, amely az európai oktatás értékeit hangsúlyozva ezúttal a méltányosság fontosságára hívja fel a figyelmet. A Tempus Közalapítvány oktatási tudásmenedzsment tevékenysége részeként folyamatosan keresi a helyi szinten, gyakorlati terepen megvalósuló innovációkat, jó példákat, valamint lehetőséget és teret ad az oktatás szereplőinek arra, hogy ezeket megismerjék, és közösen gondolkodhassanak saját gyakorlatukról.
1 hete
Pénz7 2015

Pénz7 2015

A Pénz7 pályázat célja az alap- és középfokú oktatási intézmények ösztönzése önálló, – a diákok pénzügyi ismereteit, tudatosságát elősegítő – alternatív programok kidolgozására és megvalósítására az iskolák saját szervezésében.
2 hete
Sikeres volt a Scientix Konferencia Budapesten!

Sikeres volt a Scientix Konferencia Budapesten!

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., a Scientix projekt Nemzeti Kontaktpontja szervezésében közel 200 természettudományos tárgyakat tanító pedagógus gyűlt össze 2015. március 20-án és 21-én az ELTE Természettudományi Karán hazánk első Scientix Konferenciáján!
2 hete
Bonis Bona – Díj a nemzet tehetségeiért

Bonis Bona – Díj a nemzet tehetségeiért

Megjelent a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj pályázati felhívása, amellyel a kiváló tehetséggondozó szakemberek munkáját ismerik el. A 2013 tavaszán alapított díj idén 65, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógus elismerésére ad lehetőséget. A díjak átadása 2015. június 5-én a Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság által támogatott Országos Tehetséggála alkalmával valósul meg.
2 hete
Ingyenes Scientix Project Workshop Brüsszelben

Ingyenes Scientix Project Workshop Brüsszelben

A Scientix projekt igyekszik lehetőséget teremteni arra, hogy a tanárok, a projektbe bevont oktatási szakértők, intézményvezetők, illetve projektvezetők folyamatosan találkozzanak és megoszthassák tapasztalataikat. Ezért rendszeresen szervez Project Workshop alkalmakat Brüsszelben. A következő Project Workshop alkalmával 30 intézményvezetőt várnak. A workshop munkanyelve az angol, helyszíne az Európában egyedülálló Future Classroom Laboratory (FCL).
2 hete
1234567 / 84