Hírek

Közös mesterképzések

Közös mesterképzések

Kiváló, közös diplomával végződő nemzetközi mesterképzések támogatása, ösztöndíjak a világ minden tájáról érkező hallgatóknak.

3 hónapja
Felnőttoktatási munkatársak mobilitása

Felnőttoktatási munkatársak mobilitása

A pályázattípus célja az oktatásban, képzésben és ifjúsági területen dolgozók szakmai fejlődésének támogatása a tanítás, képzés és ifjúsági munka minőségének fejlesztése és megújítása érdekében.

3 hónapja
Felsőoktatási projektek

Felsőoktatási projektek

Ez a pályázattípus az Európai Bizottság által 1990 óta működtetett Tempus program folytatása, amely 2014-től az Erasmus+ programon belül működik tovább.

3 hónapja
A kategória cikkei
Hozza el poszterét a Scientix Konferenciára!

Hozza el poszterét a Scientix Konferenciára!

A Scientix – a természettudományok oktatásának európai közössége – azért alakult meg 2009 decemberében, hogy rendszeresen disszeminálja és megossza a természettudományok oktatásához kapcsolódó know-how-t és jó gyakorlatokat. A Scientix projektbe bekapcsolódhatnak tanárok, kutatók, döntéshozók, szülők, illetve minden érdeklődő. A projektben hangsúlyos helyet kap a digitális eszközök használata a természettudományos tárgyak tanításában és tanulásában.
1 napja
A Sulinet Roadshow újabb állomásai

A Sulinet Roadshow újabb állomásai

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Osztálya 2015-ben a Sulinet Roadshow keretében népszerűsíti az IKT-val támogatott oktatás legújabb kutatási eredményeit, hazai jó gyakorlatait és a témához kapcsolódó projekteket, kezdeményezéseket. A Sulinet Roadshow-t az ország nagyobb városaiban, iskolákban rendezzük meg, az eseményre közoktatásban tanító pedagógus kollégákat várunk.
4 napja
Project Power

Project Power

A „Project POWER – Progression Of Women EngineeRs” címet viselő projektterv, az Alcoa Alapítvány elismerését megszerezve, négy középiskola egy éven át tartó fejlesztési programjának finanszírozását biztosítja. Ez a kiegészítő támogatási lehetőség hozzájárul ahhoz, hogy az iskolák innovatív megoldásokkal és akciókkal felkeltsék diákjaik érdeklődését a matematika, a technológia és a mérnöki tudományok (STEM) iránt. Kiemelt figyelemmel a lányok érdeklődésének orientálására, valamint a munkaerő-piaci sikereket biztosító egyéb (angol nyelvi és személyes hatékonyságot növelő) „soft” kompetenciák fejlesztésére is.
4 napja
Roadshow Budapesten!

Roadshow Budapesten!

Szeretné megtudni, hogyan állítják gyakorló pedagógusok az IKT eszközöket a projektpedagógia szolgálatába? Kíváncsi arra, hogyan lehet többhetes pedagógiai projektet tervezni? Konkrét tantárgyi példákat szeretne látni? Akkor szeretettel várjuk az Educatio Nonprofit Kft. által szervezett Suli.net.tan IKT Műhely Roadshow rendezvényen Budapesten, a Baross Gábor Általános Iskolában!
4 napja
Csongrádra érkezik a Sulinet Roadshow

Csongrádra érkezik a Sulinet Roadshow

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Osztálya 2015-ben a Sulinet Roadshow keretében népszerűsíti az IKT-val támogatott oktatás legújabb kutatási eredményeit, hazai jó gyakorlatait és a témához kapcsolódó projekteket, kezdeményezéseket. A Sulinet Roadshow-t az ország nagyobb városaiban, iskolákban rendezzük meg, az eseményre közoktatásban tanító pedagógus kollégákat várunk. A roadshow után közvetlenül kerül megrendezésre a természettudományos tantárgyakat oktató tanárok érdeklődésére számot tartó Scientix workshop.
4 napja
A jövő iskolája az Invitellel

A jövő iskolája az Invitellel

Tíz évvel ezelőtt még ritkának számított, ha egy tanár projektorral vetítette ki a térképet vagy a tananyagot, ma viszont már teljesen mindennapos. Sőt, az informatika fejlődésével újabb és újabb eszközök könnyítik meg az oktatók munkáját. Jó példa erre, hogy Magyarországon egyre több iskolában elterjed az elektronikus napló használata. Ezen felül új technológiai kellékek is a tantermek felszerelésének részét képzik, mint a digitális vagy interaktív tábla, melyet laptopunkról tudunk vezérelni, a felületen pedig az ujjunkkal vagy egy tollal tudunk navigálni.
2 hete
Amerikai tanulmányút

Amerikai tanulmányút

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége felhívást tesz közzé holokauszt témában pedagógusok részére az Egyesült Államokban folytatandó ötnapos tanulmányútra.
2 hete
Duna Ismerettár 2014/15

Duna Ismerettár 2014/15

A Danube Box "Duna Ismerettár" program magyarországi folytatása és ezáltal a környezeti neveléssel foglalkozó hazai pedagógusok segítése abban, hogy a tanulókat érdeklődővé tegyék a Duna-térség természeti és kulturális kincsei iránt. Használatával növeljék a hazai tanulók környezettudatosságát, ébresszék fel bennük a Duna-medence természeti értékeinek megvédésére és fenntartható használatára irányuló fogékonyságot és tudatosságot.
2 hete
Népi mesterségek tábora

Népi mesterségek tábora

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) a Nemzeti Táboroztatás keretében Erzsébet-tábor pályázatot hirdet. A pályázattal elnyerhető támogatást az Alapítvány üdülési szolgáltatás formájában nyújtja. A jelen pályázattal elnyerhető üdülési támogatásra kizárólag a pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek maradéktalanul megfelelő kedvezményezettek jogosultak.
2 hete
Legyél te a jövő hőse!

Legyél te a jövő hőse!

Tedd fenntarthatóvá a környezeted a tudomány segítségével! Alkossatok csapatot az iskoládban, keressetek egy környezetetekben fennálló problémát, majd oldjátok meg tudományos módszerekkel, és nevezzetek vele a Jövő Hősei Tudományos Versenyre.
2 hete
1234567 / 81