Hírek

Családom, szponzorom!

Családom, szponzorom!

A Nagy Sportágválasztó, a MOL és az Új Európa Alapítvány közös esszépályázatot hirdet 10-18 év közötti fiatalok számára. A pályázat lehetőséget ad, hogy a fiatalok bemutassák, milyen segítséget kaptak, kapnak szüleiktől, családjuktól eddigi eredményeik eléréshez a sport vagy a művészet területén.

1 hónapja
A Nagy Háború

A Nagy Háború

A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány (a továbbiakban: NHKKA) és a Magyar Képregény Szövetség (a továbbiakban: MKSZ) pályázatot hirdet képregények készítésére az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából.

1 hónapja
Jelentkezzen a Nők a Tudományban Kiválóság Díjakra!

Jelentkezzen a Nők a Tudományban Kiválóság Díjakra!

A sikeres kutatók és innovátorok felkutatása, bemutatása és jutalmazása kiemelten fontos Magyarország tudományos és gazdasági versenyképessége szempontjából. A nők által véghezvitt sikeres kutatások és innovációk sokszor rejtve maradnak, pedig férfi társaikhoz hasonlóan ők is megérdemlik a dicsőséget, elismerést. Az esélyegyenlőség szellemében elengedhetetlen női példaképek felmutatása és reflektorfénybe állítása minden területen. Ezért a Nők a Tudományban Egyesület koordinálásában három tudományterület női kiválóságai részesülhetnek elismerésben a TÁMOP-4.2.3 „Hétköznapi Tudomány” projekt keretében.

1 hónapja
A kategória cikkei
Irodalmi Rádió pályázat

Irodalmi Rádió pályázat

"Az év diák költője" és "Az év diák írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.
9 órája
A Programozás Hete

A Programozás Hete

Idén második alkalommal rendezik meg az Európai Programozás Hetét. 2013-ban egy hónap leforgása alatt 300 rendezvényt sikerült szervezni mintegy 10000 résztvevővel, minden korosztályt érintve. Európából 26 ország képviseltette magát, és a résztvevők workshopokon, iskolákban, egyetemeken tanultak a programozásról számtalan önkéntes segítségével. Ebben az évben még nagyobb méretű rendezvényre számítanak a szervezők.
2 napja
SMART webinárium

SMART webinárium

A SMART tanári webinárium-sorozatot hirdet pedagógusoknak. A szeptembertől egészen decemberig tartó webináriumokon gyakorló tanárok mutatják be a SMART és egyéb IKT eszközök használatát az érdeklődő pedagógusoknak.
3 napja
Néphagyomány nyílt nap

Néphagyomány nyílt nap

A több éve megrendezésre kerülő Nyílt nap elsősorban a pedagógusoknak és a közművelődési szakembereknek szól.
4 napja
Képzőművészeti Diáktárlat

Képzőművészeti Diáktárlat

A debreceni Suliszerviz Pedagógiai Intézet, a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár és a Nova Humana Egyesület középiskolások részére országos képzőművészeti diáktárlatot hirdet: IX. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlat Hajdúszoboszló – 2014
1 hete
Tervezz tankönyvborítót!

Tervezz tankönyvborítót!

A következő tanévben számos tankönyv megújul. Matematika, magyar, történelem, környezetismeret és sok-sok más tankönyv ölt új alakot, kap új tartalmat. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet három kategóriában pályázatot hirdet tankönyvborítók tervezésére!
2 hete
Kiváló Múzeumpedagógus

Kiváló Múzeumpedagógus

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2014-ben Kiváló Múzeumpedagógus Díjat alapít a múzeumpedagógia területén dolgozó szakemberek számára, akik kiemelkedő szakmai tevékenységet végeznek, illetve kiváló múzeumpedagógiai módszer kidolgozása, múzeumpedagógiai program megvalósítása, múzeumpedagógiai kiadvány megalkotása fűződik a nevéhez. Munkásságuknak köszönhetően olyan magas színvonalú oktatást segítő programok jöttek létre, amelyek jelentősen hozzájárultak a múzeumpedagógia szakmai módszertanának megújításához, a múzeumi foglalkozások oktatási szerepének elismeréséhez. Múzeumpedagógiai kezdeményezéseik eredménye mérhető, és követendő példaként állítható.
2 hete
Tankönyvkiadók tájékoztatói - konferenciasorozat

Tankönyvkiadók tájékoztatói - konferenciasorozat

Az Apáczai Kiadó, a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet tájékoztató napokat szervez 2014. augusztus 21. és 29. között az ország négy nagyvárosában.
2 hete
Szakmai Tanévnyitó Konferencia Budapesten, Miskolcon és Pécsett

Szakmai Tanévnyitó Konferencia Budapesten, Miskolcon és Pécsett

Szakmai Tanévnyitó Konferenciát rendeznek 2014. augusztus 26–28. között az ország három különböző nagyvárosában.
2 hete
FAO poszterpályázat 2014

FAO poszterpályázat 2014

Családi gazdálkodás: "Tápláljuk a világot – gondozzuk a földet" - ez a 2014. évi Élelmezési Világnap témája. A témaválasztással az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a családi- és kisgazdaságokra kívánja felhívni a figyelmet, megmutatva azt, hogy milyen fontos szerepet játszanak a a világ élelmezésében, az éhezés megszüntetésében, a vidéki életkörülmények és a táplálkozás javításában, a természeti erőforrások gondozásában és a környezet védelmében, azaz a vidék széles körben értelmezett fenntartható fejlődésének megvalósításában.
4 hete
1234567 / 70