Hírek

Amerika Nap

Amerika Nap

Egyedülálló rendezvénysorozat lehetőségét kínálja az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma magyarországi köznevelési intézmények számára.

1 hónapja
Tablet az iskolában

Tablet az iskolában

A European Schoolnet Academy két új kurzussal jelentkezik idén tavasszal, Hogyan használjuk kreatívan a tableteket az iskolában?, valamint Hogyan tanítsunk informatikát: bevezetés, eszközök és források tanítók számára címmel.

1 hónapja
Ingyenes tananyag!

Ingyenes tananyag!

Az Ért-Ékszer 2002. Kereskedőház Kft. által vezetett konzorcium az Európai Szociális Alap finanszírozásában, több mint 400 millió forinttámogatásból sikeresen megvalósította a TÁ MOP -3.1.2-12/2-2012-0013 számú "Tudatos pénzkezelés oktatási-nevelési program" elnevezésű projektet. A programban a Konzorciumvezető a Nemzeti Tankönyvkiadóval, mint szakmai konzorciumi partnerrel közösen 73 fő gyakorló pedagógus és 28 köznevelési intézmény bevonásával fejlesztette ki az általános és középiskolai diákok alapvető pénzügyi ismereteit fejlesztő korszerű interaktív digitális tananyagot, amit Magyarország összes iskolája ingyen használhat.

2 hónapja
A kategória cikkei
Alma a fán – Iskolavezetők a méltányos oktatásért

Alma a fán – Iskolavezetők a méltányos oktatásért

A Tempus Közalapítvány 2010-ben elindított Alma a fán interjúkötet-sorozatának különkiadásaként 2015 áprilisában jelenik meg az Iskolavezetők a méltányos oktatásért című kötet, amely az európai oktatás értékeit hangsúlyozva ezúttal a méltányosság fontosságára hívja fel a figyelmet. A Tempus Közalapítvány oktatási tudásmenedzsment tevékenysége részeként folyamatosan keresi a helyi szinten, gyakorlati terepen megvalósuló innovációkat, jó példákat, valamint lehetőséget és teret ad az oktatás szereplőinek arra, hogy ezeket megismerjék, és közösen gondolkodhassanak saját gyakorlatukról.
5 napja
Pénz7 2015

Pénz7 2015

A Pénz7 pályázat célja az alap- és középfokú oktatási intézmények ösztönzése önálló, – a diákok pénzügyi ismereteit, tudatosságát elősegítő – alternatív programok kidolgozására és megvalósítására az iskolák saját szervezésében.
1 hete
Sikeres volt a Scientix Konferencia Budapesten!

Sikeres volt a Scientix Konferencia Budapesten!

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., a Scientix projekt Nemzeti Kontaktpontja szervezésében közel 200 természettudományos tárgyakat tanító pedagógus gyűlt össze 2015. március 20-án és 21-én az ELTE Természettudományi Karán hazánk első Scientix Konferenciáján!
1 hete
Bonis Bona – Díj a nemzet tehetségeiért

Bonis Bona – Díj a nemzet tehetségeiért

Megjelent a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj pályázati felhívása, amellyel a kiváló tehetséggondozó szakemberek munkáját ismerik el. A 2013 tavaszán alapított díj idén 65, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógus elismerésére ad lehetőséget. A díjak átadása 2015. június 5-én a Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság által támogatott Országos Tehetséggála alkalmával valósul meg.
1 hete
Ingyenes Scientix Project Workshop Brüsszelben

Ingyenes Scientix Project Workshop Brüsszelben

A Scientix projekt igyekszik lehetőséget teremteni arra, hogy a tanárok, a projektbe bevont oktatási szakértők, intézményvezetők, illetve projektvezetők folyamatosan találkozzanak és megoszthassák tapasztalataikat. Ezért rendszeresen szervez Project Workshop alkalmakat Brüsszelben. A következő Project Workshop alkalmával 30 intézményvezetőt várnak. A workshop munkanyelve az angol, helyszíne az Európában egyedülálló Future Classroom Laboratory (FCL).
1 hete
Megnyílt a regisztráció a Sulinetworkre!

Megnyílt a regisztráció a Sulinetworkre!

Meghosszabbított jelentkezési határidő a Sulinetwork 2015 Konferenciára! Április 15-e (szerda) éjfélig lehet még regisztrálni.
2 hete
56. Nemzetközi Matematikai Diákolimpia

56. Nemzetközi Matematikai Diákolimpia

A Nemzetközi Matematikai Diákolimpiai Szervezet által meghirdetett 56. Nemzetközi Matematikai Diákolimpiát 2015. július 4-16. között rendezik meg Thaiföld Chiang Mai városában.
2 hete
TIOP-1.1.1 Roadshow Székesfehérvárott!

TIOP-1.1.1 Roadshow Székesfehérvárott!

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., a TIOP-1.1.1-12/1 kiemelt projekt szakmai megvalósítója országjáró előadássorozatának következő állomása Székesfehérvár.
2 hete
Nyerj ösztöndíjat nemzetközi érettségire!

Nyerj ösztöndíjat nemzetközi érettségire!

A British International School, Budapest országos pályázatot hirdet, amellyel a nemzetközileg elismert, két éves International Baccalaureate programra nyerhető ösztöndíj.
2 hete
Lányok Napja 2015-ben is!

Lányok Napja 2015-ben is!

Villámlabor, szuperszámítógép, táncoló kvarkok, robotika, virtuális CERN látogatás, ingyen számítógépes játék, nanogyémánt, tévé méretű hologram megjelenítés vagy IT a BUBI mögött is témái az idei Lányok Napja rendezvénynek. Április 23-án 9-17 éves lányoknak tartanak nyílt napot cégek és egyetemek, hogy a természettudományi és (IT) mérnöki karrierre ösztönözzék őket. A 34 - többek között BME, Google, HP, IBM, Ericsson vagy T-Systems által nyújtott - programból érdemes minél hamarabb választani.
3 hete
1234567 / 83