Hírek

Amerika Nap

Amerika Nap

Egyedülálló rendezvénysorozat lehetőségét kínálja az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma magyarországi köznevelési intézmények számára.

3 hónapja
Tablet az iskolában

Tablet az iskolában

A European Schoolnet Academy két új kurzussal jelentkezik idén tavasszal, Hogyan használjuk kreatívan a tableteket az iskolában?, valamint Hogyan tanítsunk informatikát: bevezetés, eszközök és források tanítók számára címmel.

4 hónapja
Ingyenes tananyag!

Ingyenes tananyag!

Az Ért-Ékszer 2002. Kereskedőház Kft. által vezetett konzorcium az Európai Szociális Alap finanszírozásában, több mint 400 millió forinttámogatásból sikeresen megvalósította a TÁ MOP -3.1.2-12/2-2012-0013 számú "Tudatos pénzkezelés oktatási-nevelési program" elnevezésű projektet. A programban a Konzorciumvezető a Nemzeti Tankönyvkiadóval, mint szakmai konzorciumi partnerrel közösen 73 fő gyakorló pedagógus és 28 köznevelési intézmény bevonásával fejlesztette ki az általános és középiskolai diákok alapvető pénzügyi ismereteit fejlesztő korszerű interaktív digitális tananyagot, amit Magyarország összes iskolája ingyen használhat.

4 hónapja
A kategória cikkei
Magyar nyelvű természettudományos tananyagok

Magyar nyelvű természettudományos tananyagok

A Scientix portálon már számos magyar nyelvű tananyag érhető el! Látogasson el a Scientix projekt weboldalára és böngésszen a már lefordított tananyagok, segédanyagok között! Gazdagítaná saját tantermi gyakorlatát, szívesen megismerné más országok STEM jó gyakorlatait, óravázlatait, tematikus terveit? Görgessen lejjebb és ismerje meg a már magyarul is elérhető tananyagokat!
3 hete
Ingyenes fordítási szolgáltatás a Scientix-en!

Ingyenes fordítási szolgáltatás a Scientix-en!

A Scientix portálon már számos magyar nyelvű tananyag érhető el! Látogasson el a Scientix projekt weboldalára és böngésszen a már lefordított tananyagok, segédanyagok között! Gazdagítaná saját tantermi gyakorlatát, szívesen megismerné más országok STEM jó gyakorlatait, óravázlatait, tematikus terveit? Fordítást Ön is igényelhet! Hogy hogyan juthat hozzá a fordításokhoz? Görgessen lejjebb!
3 hete
Felmér a Tempus

Felmér a Tempus

Felhívás pedagógusok és egyéb segítő szakemberek számára online kérdőíves felmérésben való részvételre.
3 hete
Iskolaválasztási tanácsadás szülőknek

Iskolaválasztási tanácsadás szülőknek

Hogyan válasszak iskolát gyermekemnek?
3 hete
Tanév végi jutalomkönyv beszerzési pályázat

Tanév végi jutalomkönyv beszerzési pályázat

Kazinczy Ferenc 2015. évi pályázat a kimagasló eredményt elért tanulók tanév végi könyvjutalmazására A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki magyarországi oktatási intézmények és fenntartóik részére.
4 hete
Ingyenes webináriumok a Scientix projektben

Ingyenes webináriumok a Scientix projektben

Várjuk Önöket a Scientix projekt keretében tartott magyar és angol nyelvű webináriumokon júniusban még három alkalommal! Érdekli Önt, hogyan tehető innovatívabbá egy erdei iskola? Szeretne többet tudni a kódolásról és arról, hogyan használhatja a kódolásos módszereket akármelyik tanórán? Kíváncsi, hogyan vonhatja be tanulóit irányított szakmai vitákba illetve szakmai együttműködésbe iparági partnerekkel? Akkor érdemes regisztrálnia!
4 hete
A jövő kódolva van

A jövő kódolva van

Az Educatio Nonprofit Kft. és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elkötelezett a kódolás módszereinek és eredményeinek köznevelésben történő népszerűsítéséért, ezért a Scientix projekt keretében két rendezvényt is e téma köré szervezünk. Várjuk Önöket a webináriumon (2015. június 25.) és a workshopon (2015. június 29.) is! Regisztrálni a cikkben található linkekre kattintva lehetséges!
4 hete
Kódolj a Robot Táborral!

Kódolj a Robot Táborral!

A korábbi programok sikere nyomán idén nyáron három turnusban várja a programozásban járatlan, de ez iránt érdeklődő gyermekeket a Robot Tábor! A tapasztaltabbaknak a Visszajáró, a fiatalabbaknak a Lurkó, a kamaszoknak pedig a Robotmester Tábor kínál alkotó elfoglaltságot!
1 hónapja
Szemlélőből Szemtanú

Szemlélőből Szemtanú

Boldogságban Felcseperedni Alapítvány / Egycsónakban Ifjúsági Mentálhigiénés Szolgálat pályázata oktatási intézmények részére.
1 hónapja
Külföldi fiatalok keresik magyar fogadócsaládjukat

Külföldi fiatalok keresik magyar fogadócsaládjukat

A Youth For Understanding (YFU) egy nemzetközi, non-profit diákcsere szervezet és középiskolás diákok kulturális csereprogramját szervezi világszerte. A magyar egyesület közreműködésével közel 1000 magyar diák élt és tanult külföldön, és mintegy 300 külföldi diák töltötte a csereévét Magyarországon.
1 hónapja
1234567 / 86