2013 végén indul a referenciaintézmények minősítésének záró szakasza
2013/11/14 11:50
911 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A TÁMOP 3.1.1-11/1-2012-0001 XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) kiemelt projekt II. szakaszának keretében kerül sor a referenciaintézmények minősítési eljárásának záró szakaszára.

isitasi-229 A minősítés záró szakaszának eljárásrendjét 2013. június 3-án hagyta jóvá az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára.A jóváhagyott eljárásrend alapján2013 végétől várhatóan 2015 januárjáig zajlanak lea referenciaintézményi szerepkörre felkészült, előminősítést szerzett intézmények minősítési eljárásai. A referenciaintézményi szerepkör betöltéséhez szükséges fejlesztéseket az érintettek a TÁMOP 3.1.7-11/1-2 projekt forrásainak igénybe vételével vagy önállóan is megtehették.

Az intézmények az új eljárásrendben meghatározott dokumentumok előzetes elektronikus benyújtásával illetve a referenciaterületi jó gyakorlatok szakmai bemutatójának összeállításával készülnek fel közvetlenül a minősítő ülésre. A minősítő ülés során – melyre minden esetben az adott intézményben kerül sor – az intézmények képviselői három szakemberből álló minősítő testület előtt adnak számot arról, hogy alkalmasak lesznek a vállalt referenciaterületeken a példaértékűen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. A minősítő testület pozitív döntése esetén az intézmény megszerzi a "minősített referenciaintézmény" címet, mely a TÁMOP 3.1.1 projekt II. szakasz fenntartási időszakának végéig szól.

Az eljárásrend I. számú mellékletében megjelölt dokumentumok elektronikus benyújtására szolgáló feltöltő felület megnyitása 2013 decemberében várható. A feltöltő felület megnyitásának pontos dátumáról, illetve az előkészületekkel kapcsolatos teendőkről az Educatio Nkft. elektronikus levélben értesíti az érintett intézményeket.

Az eljárásrend itt olvasható.