A családom a szponzorom! - esszépályázat 10-18 éves fiataloknak
2014/07/17 08:00
902 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Nagy Sportágválasztó, a MOL és az Új Európa Alapítvány közös esszépályázatot hirdet 10-18 év közötti fiatalok számára. A pályázat lehetőséget ad, hogy a fiatalok bemutassák, milyen segítséget kaptak, kapnak szüleiktől, családjuktól eddigi eredményeik eléréshez a sport vagy a művészet területén.

Ki pályázhat?

A pályázaton 10-18 év közötti fiatalok indulhatnak, akik

  • magyarországi állandó lakhellyel rendelkeznek
  • betöltötték vagy legkésőbb 2014. december 31. napjáig betöltik a 10. életévüket, de 2014. december 31. napjáig nem töltik be a 19. életévüket.

A pályázat tartalma

Maximum 5000 karakternyi (kb. 2 gépelt oldal) fogalmazás, esszé benyújtása, amelyben a pályázók saját szavaikkal mutatják be azt a hátteret és támogatást, amit sportolásukhoz, művészeti tanulmányaikhoz szüleik, családjuk biztosít(ott) számukra. Ezzel a fogalmazással egyben kifejezve köszönetüket és hálájukat első szponzoraiknak és támogatóiknak, akik szüleik, családjuk. Az esszé kitérhet arra is, hogy a család az anyagi áldozatok túl (tagdíj, sporteszközök, felszerelések, hangszerek, utazási költségek stb.) milyen segítséget nyújt a hétköznapokban (pl. reggeli kelés, szállítás az edzésre, próbákra, versenyekre, utazások megszervezése, finom ételek, lelki támogatás, bíztatás, szurkolás stb.).

gyereksport520

A pályázat benyújtása

A pályázati űrlapot kézzel (olvasható módon) és géppel is ki lehet tölteni. A kitöltött űrlapot és az esetleg külön dokumentumként mellékelt esszét kérik beküldeni e-mailen a palyazat@sportagvalaszto.hu e-mail címre vagy levélben a Nagy Sportágválasztó Szervezőiroda, 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 90. I. emelet 16. A borítékra írják rá: "A családom a szponzorom! esszépályázat”. Külön dokumentumok esetében a pályázó neve és adatai az esszén is egyértelműen legyenek megjelölve! Pályázati díj nincs.

A benyújtott pályázat csak akkor érvényes, ha a pályázati űrlap hiánytalanul ki van töltve. A pályázat kiírója a hiányosan kitöltött vagy valótlan adatokat tartalmazó adatlapokat - és így a pályázatokat is - érvénytelennek tekinti.

  • A pályázat benyújtási határideje: 2014. szeptember 10. (Postán feladott pályázatok esetében a postai bélyegző dátuma számít.)
  • A pályázat kezelője: Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda

A pályázat értékelése

A beérkező pályaműveket szakmai zsűri értékeli. A zsűri döntése végleges, fellebbezésnek helye nincs. A kiíró a pályázat eredményeit a www.sportagvalaszto.hu és a www.ujeuropaalapitvany.hu oldalon teszi közzé, a nyertesek e-mailben kapnak értesítést. A nyilvános eredményhirdetésre a 2014. szeptember 19-20-ai XV. Budapesti Nagy Sportválasztó rendezvényen kerül sor.

A pályázaton elnyerhető nyeremények

A zsűri a beérkező pályázatok közül a legjobbnak ítélt pályamunkát részesíti díjazásban az alábbiak szerint:

  • 1. díj: 1 család számára 150 000 Ft értékű családi wellness hétvége
  • 2. díjak: 3 db MOL Mobile okostelefon készülék
  • 3. díjak: 5 db 10 000 Ft értékű MOL Blue kártya

A pályázati felhívás és űrlap letölthető: http://www.sportagvalaszto.hu vagy a http://www.ujeuropaalapitvany.hu oldalakról.