A vállalkozói készség fejlesztése
2016/11/30 22:42
435 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Európai Bizottság által meghirdetett A szakképzés európai hete -2016 rendezvénysorozathoz kapcsolódó szakértői kerekasztalra és projektbemutatóra várjuk mindazokat, akik érdeklődnek a vállalkozói kompetenciák körének meghatározására és a vállalkozókészség fejlesztésére irányuló uniós kutatások és szakpolitikai újdonságok iránt.

vallalkozoi-keszseg

A program első részében szakértői kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, majd a nap második felében a vállalkozókészség fejlesztését szolgáló példaértékű Erasmus+ projektek mutatkoznak be.

A kerekasztal-beszélgetésen oktatáskutatók, gyakorlati szakemberek és a vállalati szféra képviselői cserélnek eszmét a vállalkozókészség és a kreativitás mibenlétéről, illetve az oktatási rendszer lehetséges szerepeiről e készségek fejlesztésében. A beszélgetés fókuszában az Erasmus+ program, mint szakpolitikai eszköz ilyen irányú felhasználási lehetőségei állnak, emellett röviden áttekintjük az Európai Bizottság 2016-ban elfogadott átfogó készségfejlesztési programját, a New Skills Agendát is.

A folytatásban négy sikeres Erasmus+ együttműködés mutatkozik be, amelyek a köznevelés, a szakképzés, a felnőtt tanulás és a felsőoktatás terén járultak hozzá sikeresen a vállalkozókészség fejlesztéséhez.

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges az alábbi űrlap kitöltésével.

Jelentkezési határidő: 2016. december 2.

A rendezvény időpontja és helyszíne:

2016. december 8. csütörtök

10:00 - 15:00 óra között

Tempus Közalapítvány

1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., Brüsszel terem (Green Point irodaház, 6. emelet)

Jelentkezés.