„Az iskola közös ügyünk” - Pályázati felhívás közösségi események létrehozására
2014/07/01 08:00
484 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Közösségi események megvalósítására és az arról szóló beszámolók közzétételére írt ki pályázatot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ- KLIK.

aziskolakozosugyunk

Pályázat célja:

120 iskola és külső partnere (szülők, civil szervezetek, önkormányzatok, egyházak, cégek, egyéb intézmények) együttműködésén alapuló közösségi esemény megvalósítása 2014. szeptember 1. és október 31. között.

A megvalósítandó közösségi eseménnyel szemben támasztott általános alapkövetelmények:

  • külső partnerrel együttműködésben szerveződik;
  • hosszú távú folyamatra épül;
  • közösségépítő céllal, módszertannal bír;
  • társadalmi, helyi szinten is fontos üzenete van;
  • üzenetét hatásosan tudja közvetíteni célcsoportjának.

A közösségi eseménynek változatos keretei lehetnek (rendezvény, tábor, klubsorozat, fesztivál stb.), minden olyan eseménytípus megfelelő lehet, amit a köznevelés területén és a jó erkölcs keretei között a gyermekek fejlődése érdekében az intézmények és pedagógusok elfogadhatónak tartanak.

A pályázatok helyi szinten fontos, változatos témákban (sport, egészség, művészetek, családi életre nevelés, hátrányos helyzetűek támogatása, fogyatékkal élők iránti érzékenyítés, generációk együttműködés, állampolgári részvétel stb.) készülhetnek.

Kiemelten támogatottak a kreatív, egyedi módszerekkel megvalósuló, széles körű együttműködésre, diákok és szülők által szervezett események.

A pályázók köre:

Egy-egy eseményre a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által fenntartott iskolákban dolgozó 3 fő alkalmazottból és 1 fő tankerületi munkatársból álló csapat pályázhat, egy főt a pályáztatóval kommunikáló koordinátorként megjelölve. Lehetőség van különböző iskolákból érkező pedagógusok együttműködésére is.

A támogatás jellege:

A nyertes pályázatok révén a négyfős csoportok minden tagja munkájáért egyszeri, bruttó 100 000 Ft-os díjban részesül.

A megvalósított események képes, filmes dokumentációja mintaszerű együttműködésként felkerül a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 2014 őszére megújuló on-line felületére.

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. július 10.

Az innovatív és egyedülálló  pályázat részleteit a KLIK honlapján olvashatják.