Művészeti pályázat Babits Mihály születésének 130. évfordulójára
2013/12/02 15:33
841 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Babits Mihály Emlékház és a MNM Balassa Bálint Múzeuma Babits Mihály születésének 130. évfordulója alkalmából művészeti pályázatot hirdet középiskolások számára.

A pályázat célja, hogy a fiatalok elgondolkozzanak Babits Mihály munkásságán, életén és felfedezzék azt a számukra fontos üzenetet, amit egy művészeti alkotások keresztül ők maguk is továbbítani szeretnének a társadalom számára.

A pályázat mottója: "A művészet különös kompromisszum idő és örökkévalóság között. S hát még az irodalom, mely formájában egyúttal beszéd is; nem csak alkot, hanem mond is valamit; s mint minden beszédnek, kérdések és válaszok közé kell iktatódnia." - Babits Mihály

babits

Pályázati kategóriák: minden művészeti ágban (informatikai, bármilyen szerves és szervetlen alapanyagú, irodalmi, mozgóképes, filmes stb.) lehetséges alkotást készíteni. Pályázati feltételek: 14-18 év közötti korosztály jelentkezését várják, a pályaművek nyelve magyar legyen, illetve az informatikai pályaművek, képek esetében jpg és pdf kiterjesztéseket kérnek használni.

A beérkezett alkotásokat az MNM Balassa Bálint Múzeum intézményvezetője, a Múzeum művészettörténésze és múzeumpedagógusai bírálják el. A bírálóbizottság által a 3 legszínvonalasabbnak ítélt alkotás készítői könyvjutalomban, oklevélben és 3 hónap kiállítási lehetőségben részesülnek a Babits Mihály Emlékházban. Az első helyezett pénzjutalomban is részesül!

Beérkezési határidő: 2014. április 16.

A pályaműveket postai - MNM Balassa Bálint Múzeuma 2500 Esztergom, Mindszenty tér 5. - vagy elektronikus - balassamuzeum@balassamuzeum.hu - formában lehet beadni a név, az életkor, a lakcím és az alkotás címének megadásával.

A nyerteseket a múzeum 2014. április 25-én értesíti, az ünnepélyes díjátadó pedig 2014 május elsején, az Emlékház megnyitóján lesz megtartva.

Kapcsolódó anyagok:

A tranzit. hu meghirdeti a Művészek az iskolában programot, amely művészek és iskolák együttműködésén alapul.
A Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület alkotói pályázatot hirdet „Magyar és kínai találmányok” címmel.
Mutasd meg, mihez értesz: filmforgatás, fotózás, festés, formatervezés vagy zene? A lényeg, hogy maradj a témánál, ami a fenntarthatóság.
A gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet, a hívószó: "Rossz gyerek".
Az őszi avarégetés folyamán sajnos gyakori baleset, hogy az avarkupacba rejtőző, alvó sünik is bent égnek az halom meggyújtását követően. Ezen balesetek jelentős része az avar átpakolásával, ellenőrzésével megelőzhető lenne.