Bankot irányíthattak a huszonévesek
2016/11/28 08:00
386 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Országos bankszimulációs versenyen tesztelhették tudásukat az egyetemi és főiskolai hallgatók. A 8. alkalommal megrendezett K&H diákkupán elsőként online, majd élő döntőn bizonyíthatták a 3 fős csapatok, hogy fiatalságuk ellenére pénzügyi vezetőként is megállják helyüket. A legsikeresebb „bankvezetőknek” a Corvinus Egyetem és a CEU diákjai bizonyultak, így ők azok, akik elutazhatnak a K&H anyavállalatának, a KBC Csoportnak a brüsszeli központjába.

diakkupa

Az ország egyik legnépszerűbb pénzügyi megmérettetésére idén összesen 254 csapat 754 hallgatója jelentkezett, hogy beleülhessen a virtuális bankvezetői székbe. A K&H diákkupa selejtezőin és középdöntőjén üzleti szimulációs szoftver segítségével mutathatták meg a diákok, hogy mennyire jártasak a banki alaptevékenységek, a biztosítási üzletág és a befektetések világában. A döntőben, ahová az online fordulók 10 legjobban teljesítő csapata kerülhetett, a banki vezetőkből álló zsűri arra volt kíváncsi, hogy milyen ötletekkel állnak elő a megadott témák kapcsán, valamint ezt mennyire meggyőzően tudják bemutatni.

A K&H felelős pénzintézetként a környezet, a vállalkozásfejlesztés és az egészség támogatása mellett elkötelezett a pénzügyi ismeretfejlesztés, ezen belül is az oktatás hosszú távú ösztönzése iránt. „A felnőtt generáció feladata és felelőssége, hogy az elméleti oktatás mellett hasznos gyakorlati tudást is biztosítsunk a fiatalok számára, hiszen ezáltal lehetnek a mai fiatalok is sikeresek munkájukban, és élhetnek teljes életet. A mára hagyománnyá vált, idén 8. alkalommal megrendezett K&H diákkupával ebben szeretnénk támogatni és motiválni a pénzügyi szektor iránt érdeklődő diákokat” - mondta Végh József, a Humánpolitika igazgatóság vezetője.

A döntőbe jutott hallgatók saját prezentációban mutatták be, hogyan lehet meggyőzni egy lakossági ügyfelet arra, hogy bankot váltson, valamint vitafórumon érvelhettek arról, hogy szükséges-e a személyes kapcsolat a bankolásban. Ezeken kívül a diákok tudását és készségeit szakmai feladatokkal, valamint numerikus teszt segítségével is mérték. A legjobbnak a Concordance csapat bizonyult, így Ferhan Gábor, Juhász Bálint és Pavelka Alexandra részt vehet egy belgiumi hétvégén, melynek keretében többek között a K&H anyavállalatának, a KBC Csoportnak a központjába is ellátogathatnak. A többi döntős is értékes ajándékokkal gazdagodott: a második helyezett csapat tagjai tabletet, a harmadik helyezettek elektronikai utalványt, míg a többi résztvevő különleges élménykupont kapott.