Jelölj te is Richter Aranyanyut!
2014/09/01 13:04
614 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Van olyan pedagógus, aki meghatározó az életedben? Vagy a gyermekedében? Van olyan orvos vagy egészségügyi dolgozó, aki emberségből, szeretetből olyat tett értetek, ami talán másnak nem tűnik fel, de nektek kinyitotta a világot, megváltoztatta az életeteket? Jelöld, hogy mi díjazhassuk, jelöld, hogy megmutathassuk, hány értékes nő dolgozik értünk, sokszor láthatatlanul.

ped

2014-ben immár negyedik alkalommal hirdetjük meg a Richter Aranyanyu Díjat, amellyel az egészségügyben és pedagógusként dolgozó nők munkáját szeretnénk elismerni és elismertetni. A 2011-ben alapított díjat és az azzal járó 200 ezer forintos pénzjutalmat hat nő veheti majd át. Olyan köztünk élő hősnőket keresünk, akik kiemelkedően sokat tesznek értünk, családunkért és közösségünkért.

Az ajánlásokat három kategóriában várjuk a http://www.aranyanyu.hu/dij oldalon 2014. szeptember 21-ig. Írd meg a történetedet, mutasd be a számodra, számotokra fontos, meghatározó és általad jelölni kívánt orvosnőt, pedagógust vagy egészségügyi szakdolgozót.

"Díjakat általában azok kapnak, akik a figyelem középpontjában állnak. Mi azokat szeretnénk jutalmazni a nagyközönség segítségével, akik szinte láthatatlanul teszik dolgukat, munkájuk nélkül azonban megállna a világ." - Rácz Zsuzsa író

A zsűri tagjai: Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője; Dobó Kata színésznő; Dr. Gyarmati Andrea gyermekorvos, olimpikon, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek szerzője.

A beérkezett jelölésekből kategóriánként négy, vagyis összesen tizenkét döntős Aranyanyut választunk ki. A jelöltekről portréfilm készül, ennek alapján internetes illetve mobil applikációs szavazással a nagyközönség dönthet arról, hogy kik kapják meg a díjat.

Emellett a hattagú zsűri is odaítél minden kategóriában egy elismerést, így összesen hatan vehetik át a Richter Aranyanyu Díjat és az elismeréssel járó 200 ezer forintos pénzjutalmat.

A szavazás meghirdetett időtartama alatt egy IP címről egy szavazatot lehet leadni. A közönség szavazatai alapján kialakult sorrend megállapítása a leadott szavazatok számának összesítése után történik. A díjazottak névsorát a közönségszavazat és a hattagú zsűri döntése alapján állítjuk össze. A szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy saját döntésük alapján bírálják el a szavazatokat. A szervezők díjak odaítélésével kapcsolatos döntései véglegesek. A döntések nem fellebbezhetők meg és nem kérhető felülbírálásuk a jelöltek vagy bármely harmadik fél által.

Mi is ez a díj? - Mindent a Richter Aranyanyu Díjról

Felfedezte, megírta, megmászta, létrehozta, díjazták, jutalmazták, elismerték.

Számtalan díjat ismerünk, amelyek nagyon fontosak, hiszen rámutatnak olyan helyzetekre, amelyekben valaki a hétköznapin túlmutatót vitt véghez. De vannak olyan tettek, amelyek a nyilvánosság előtt kevésbé láthatóak. Kevésbé, vagy egyáltalán nem. A Richter Aranyanyu Díj csak nőknek szól és célja immár negyedik éve, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. A Richter Aranyanyu Díjra három kategóriában várjuk a jelöléseket: pedagógus, egészségügyi szakdolgozó illetve orvosnő.

A Richter Aranyanyu Díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt.

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. Első alkalommal 2011. november 25-én osztottuk ki a Richter Aranyanyu Díjat jelképező szobrocskát és a vele járó, személyenként 200 ezer forintos pénzjutalmat. Egy évben hat díj kerül átadásra.

A díjat olyan nőknek ítéljük oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, és munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük. Szeretnénk, ha ez a díj pozitív társadalmi változást elindítana, ezért köztünk élő hősnőket keresünk, akik nap mint nap sokat tesznek értünk, családunkért és közösségünkért.

A jelölés és a díjazás menetéről

  • A Richter Aranyanyu Díj felhívását az év második felében, nyáron jelentetjük meg.
  • A díjazottak személyére a nagyközönség tehet javaslatot szeptember végéig. Három kategóriában - pedagógus, orvosnő és egészségügyi szakdolgozó - várjuk a jelöléseket és végül díjazzuk a jelölteket.
  • A jelölések mellé egy-egy személyes történetet is várunk, ez alapján választjuk ki az egyes kategóriák 4-4 döntősét.

Az egyes kategóriák döntősei közül kategóriánként egy-egy díjazottat a hattagú zsűrink választ ki, míg a másik díjazottat kategóriánként a közönség választja meg.

A zsűri tagjai: Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa író, Dr. Gyarmati Andrea olimpikon, gyermekorvos; Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója; Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint Dobó Kata színésznő. Zsürifotó

Internetes és mobil applikációs szavazással a nagyközönség is jutalmazhatja kedvenceit, hiszen kategóriánként egy-egy közönségdíjat is kiosztunk. Így összesen hat nő kapja meg minden évben az elismerést és ezzel együtt a 200 ezer forintos pénzjutalmat. A kiválasztott hősnők az év végén megrendezett, ünnepélyes díjkiosztó gálán vehetik át a Richter Aranyanyu Díjat.

Hogyan jelölhetek?

Mi nem lehetünk ott az ország minden egyes kis szegletében, ezért mindenkire számítunk, hogy megtaláljuk és jutalmazzuk a köztünk élő hősnőket, azokat az óvónőket, tanárnőket, idősgondozókat, szülésznőket, orvosokat, ápolókat, nővéreket, akik nap, mint nap sokat tesznek értünk, családunkért és közösségünkért.

A díjazottak személyére bárki tehet javaslatot egy személyes történet elküldésével, hiszen mindenki ismer olyan "Aranyanyukat", akikre szívesen gondol és szívesen meghálálná, amit érte vagy családja valamelyik tagjáért tettek. Az ajánlások itt, a honlapon adhatók le, az erre a célra létrehozott regisztrációs felületen, a megadott határidőig.

Miért pont ő?

Ki miért fontos neked, azt Te tudod a legjobban, ezért fontos, hogy ne általánosságban írj a kiválasztottadról, hanem egy személyes történeten keresztül mutasd be, hogy milyen elhivatott és kivételes ember. Írd meg a saját történeteteket!
Jelölési szabályok:

  • A te "Aranyanyudra” leadott ajánlásod ne legyen hosszabb 2000 karakternél, hosszabb írásokat sajnos nem tudunk elfogadni.
  • Kérjük, jelezd a kiválasztott jelöltednek, hogy ajánlottad őt a díjra.
  • Kérjük azt is tartsd szem előtt, hogy jelölted jelenleg is aktív legyen azon a területen, amelyben jelölni szeretnéd
  • Figyelj arra is, hogy olyan elérhetőséget adj meg nekünk, amelyen keresztül valóban fel tudjuk vele venni a kapcsolatot!

Ha több hősnőt is ismersz, akkor akár mind a három kategóriában jelölhetsz egyet-egyet. Mivel valóban a köztünk élő kivételes személyiségeket szeretnénk reflektorfénybe állítani, így ne a médiában sokat szereplő, ismert embereket válassz!

http://aranyanyu.hu/