Keresik az ország legjobb életmentőit!
2014/01/14 12:51
1078 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Országos Mentőszolgálat és az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány elsősegélyversenyt hirdet 5-10. osztályos diákoknak.

A verseny nemcsak azoknak szól, akik járatosak a segélynyújtásban, hanem azoknak is, akik szeretnék elsajátítani azt!

Szomorú tények

Hazánkban a lakosság kevesebb, mint 1%-a rendelkezik megfelelő elsősegély-ismeretekkel, tudásukat alkalmazni feltehetően ennél is kevesebben tudják. Pedig életveszélyes helyzetekben gyakran az első 3-5 perc számít. Ilyenkor a bajba jutott túlélési esélyei a jelenlévő laikusokon múlik! Az elsősegélynyújtás elsajátítása nem nagy dolog, és bizonyítottan fiatalkorban a leghatékonyabb. Ha már járatos vagy benne, ha még nem, vagy szeretnéd a korábbi tudásodat felfrissíteni, itt a lehetőség!

10 éves kortól

Az Országos Mentőszolgálat és az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány két versenyt is hirdet, az egyiket 5-6. osztályosoknak, a másikat 7-12. osztályosoknak, utóbbit két külön, általános és középiskolai kategóriában. Céljuk az elsősegélynyújtás minél szélesebb körű megismertetése.

sajtokep2

Elmélet és gyakorlat

A háromfős csapatoknak három elméleti fordulón kell helytállniuk, majd a legjobban szereplő csapatok kerülnek a szituációs döntőbe, ahol élethűen megrendezett baleseti-szituációkban kell helytállniuk.

További információ: iskolaiversenyek.hu