Megnyílt az Iskolatáska oldalon az új jó gyakorlat feltöltőfelület
2014/10/21 12:56
1916 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Megjelenésében és szakmai tartalmát tekintve is megújult a legnagyobb köznevelési jó gyakorlat feltöltőfelület. A feltöltésre kerülő új pedagógiai innovációk értékelési eljáráson vesznek részt és a kritériumoknak való megfelelés esetén 3 évre szóló megjelenési lehetőséget kapnak az Iskolatáska jógyakorlat-gyűjteményében.
A megújult gyűjteménybe egyéni vagy intézményi jó gyakorlatok, illetve az adaptáció támogatására is felkészített, egyéni vagy intézményi bevált jó gyakorlatok kerülhetnek be. A pedagógiai innovációk támogatása érdekében egy „Ötlettár” is létesül a szakértők által értékelt jó gyakorlatok adatbázisa mellett.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. működteti a legnagyobb hazai köznevelési jógyakorlat-adatbázist. A Szolgáltatói kosár felületén induló, az Iskolatáska oldalán elérhető gyűjtemény megújítására és továbbfejlesztésére a TÁMOP 3.1.1 kiemelt projekt II. szakaszában kerül sor.

A megújuló jógyakorlat-gyűjtemény szakmai keretei igazodnak a köznevelési rendszer új jogszabályi környezetéhez és elvárásaihoz, valamint integrálják a Szolgáltatói kosár működtetése során összegyűlt gyakorlati tapasztalatokat. Az új adatbázis – a felhasználói igényeket figyelembe véve – a korábbinál részletesebb, differenciáltabb keresést tesz lehetővé és ellenőrzött minőségű információkkal áll majd az érdeklődők rendelkezésére.

Az új felületre feltöltött pedagógiai innovációk szakértői értékelési eljáráson vesznek részt. A megújult jógyakorlat-gyűjteménybe jó gyakorlatok, illetve az adaptáció támogatására is felkészített, bevált jó gyakorlatok kerülhetnek be. A jógyakorlat-adatbázishoz kapcsolódóan „Ötlettár” is létesül, amelyben innovatív pedagógiai kezdeményezések, a mindennapi pedagógiai munkát segítő „ötletek” széles skálája kaphat megjelenési lehetőséget.

A pedagógiai innovációk felületen való megjelenítésének feltételeiről, az eljárás részletes menetéről az Iskolatáska Jó gyakorlatok  oldalán olvashat bővebben.