Okos Iskola Kupa 2015
2015/10/08 15:51
935 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A PontVelem Nonprofit Kft szervezésében az EMMI, a SAMSUNG és az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány támogatásával kerül megrendezésre az Okos Iskola Kupa, amely egy több fordulós tudáspróba verseny. A versenysorozat fővédnöke Czunyiné Dr. Bertalan Judit Államtitkár Asszony.

okosiskola1

A kupa a Minőségi Oktatást, mint az egyik Globális Célt tűzi a zászlajára. (A Fenntartható Fejlesztési Célok (Sustainable Development Goals) néven ismert globális célkitűzések befektetésre és cselekvésre ösztönzik gyakorlatilag a Föld minden országát, hogy változást követeljenek és érjenek el minden gyerek, különösen a leghátrányosabbak és legsebezhetőbbek számára milliók életét érintve ezáltal, és olyan eredményeke tűznek ki, mint például a szegénység felszámolása, az éhezés megszüntetése, a minőségi oktatás valamint az egyenlőtlenségek csökkentése.)

A fordulók felölelik a fenntarthatóság, környezetvédelem, sport és információs technológia témaköreit, illeszkedve a 21. század fontos kérdéseihez. A résztvevő diákok nemcsak naprakész tudással gyarapodnak, hanem csapatuknak, felkészítő tanáruknak és iskolájuknak is rendkívül értékes díjakat nyerhetnek!

Résztvevők

Az Okos Iskola Kupán felső tagozatos általános iskolás diákok indulhatnak 3 fős csapatokban. A csapat egy felkészítő tanárt is regisztrálhat, aki a versenyre való felkészülést segíti.

A verseny menete

A verseny 3 online fordulóból és egy döntőből áll, ahova a 7 legjobb csapat jut be. A döntő neves zsűri előtt zajlik értékes díjakért.

A verseny fordulóinak tervezett dátumai:

  1. online forduló: 2015. október 21., Földünkért Világnap
  2. online forduló: 2015. november 11.
  3. online forduló: 2015. december 2.

Döntő: 2016. január 20.

Díjak

1. díj
Egy közel 10 millió Ft értékű berendezett Samsung Okos Osztály az iskolának, valamint 1-1 okostelefon a nyertes csapatnak és felkészítő tanáruknak.

2. díj
Egynapos kirándulás Bécsbe, az ENSZ bécsi központjába és a Schönbrunni állatkertbe.

3. díj
Kétnapos pihenés a Telki Globall Football Park & Sporthotelben.

A versennyel kapcsolatos további információk itt találhatóak.

okosiskola2