Hírek

Hackre fel! – hackathon a Sulinettel

Hackre fel! – hackathon a Sulinettel

A Sulinet Műhely és a makerspace.hu közös hackathonnal ünnepli a kódolás hetét. Az elsőként jelentkezőknek a budapesti Sulinet Műhely biztosítja a helyszínt, ahol a makerspace.hu segíti a csapatok munkáját. Az eseményhez bárki más is csatlakozhat saját helyszínen és részt vehet az egy napon át tartó alkotásban.

8 hónapja
Puskin 90

Puskin 90

Idén ősszel 90 éve, hogy Fórum néven megnyitotta kapuit az art mozihálózat egyik legelegánsabb, patinás filmszínháza: a Puskin. Ebből az alkalomból a Budapest Film Zrt. nagyszabású, ünnepi hétvégével készül idén, szeptember 17-én és 18-án.

10 hónapja
Tanulj varrni!

Tanulj varrni!

Ezúttal munkára fogjuk a makerspace.hu digitális varrógépeit, hogy a résztvevők feldobhassanak egy-egy otthonról hozott ruhadarabot, és közben elsajátítsák a gépi varrás alapjait. Az anyagmanipulációkon túl a digitális hímzéssel is ismerkedünk. Ha van egy szép ruhád, de kicsit unalmas, vagy turkáltál egy eszméletlen darabot, de egy aprócska frissítés ráférne, hogy hordani tudd, akkor hozd el, és megcsináljuk! Ha akadnak otthon olyan anyagmaradékok vagy egyéb díszítőelemek, amiket szívesen felhasználnál, azokat is hozhatod.

10 hónapja
A kategória cikkei
Milyen kép él Finnországról?

Milyen kép él Finnországról?

Finnország 2017-ben ünnepli függetlenségének századik évfordulóját.
7 hónapja
School Education Gateway

School Education Gateway

Európa legnagyobb köznevelést érintő közösségi oldala Az Európai Bizottság még 2015-ben hozta létre ezt a közösségi platformot az Erasmus+ program köznevelési szektort érintő pályázatainak a megtámogatása céljából. Azóta több fejlesztésen is átesett a honlap és mára már igazán nagy segítséget nyújt az európai pedagógusoknak és rajtuk keresztül az intézményeknek is az alábbiakban felsorolt területeken:
8 hónapja
A szakképzés európai hete

A szakképzés európai hete

A színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatás és szakképzés vonzóbbá tesszük.
8 hónapja
Halloween az Állatkertben

Halloween az Állatkertben

A halloween, vagy – ha úgy tetszik – mindenszentek előestéjének közeledtével itt is, ott is feltűnik a sütőtök, többnyire töklámpásnak kifaragva. Az Állatkert főterén érdekességképpen egy hatalmas, másfél mázsás tököt helyeztünk el.
8 hónapja
Digitális lábnyomok

Digitális lábnyomok

2016-ban már az ötödik évét ünnepeljük annak, hogy a pedagógusok és a diákok támogatásának érdekében szakmai összefogás indult az ELTE PPK, az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete és a Tempus Közalapítvány közreműködésével.
8 hónapja
Halloween program

Halloween program

Csopa Playbar Halloweenkor egy szuper akcióval és számos különleges programmal vár! Ha október 29. és 31. között, Halloweenkor egész alakos jelmezben mész vagy faragott töklámpást viszel  magaddal, ingyenesen mehetsz be egy általad választott kiállításra vagy előadásra a szabad helyek függvényében!
8 hónapja
Nemzetközi elismerés

Nemzetközi elismerés

A Pénziránytű Alapítvány által támogatott „BankVelem” program bekerült a 125 országban jelen lévő, a fiatalok pénzügyi ismeretterjesztésével foglalkozó szervezet, a Child & Youth Finance International által meghirdetett rangos díj jelöltjei közé.
8 hónapja
 Múzeumok Fesztiválja

Múzeumok Fesztiválja

2016. szeptember 26. és november 13. között több mint 150 muzeális intézmény szervez programokat az országos múzeumoktól a vidéki tájházakig, és az érdeklődőket országszerte közel 1700 programesemény várja a Múzeumok Őszi Fesztiválja hét hete alatt.
8 hónapja
Európa a gyakorlatban

Európa a gyakorlatban

Kíváncsi arra, mit jelent az európai identitás a gyakorlatban? Szeretné látni, milyen egy aktív állampolgár? Várjuk november 3-án az Európa a polgárokért konferencián!
8 hónapja
Erasmus+ pályázat

Erasmus+ pályázat

Ismerje meg az Erasmus+ mobilitási pályázatokat! Hatékony projekttervezés, pályázati dokumentáció, pénzügyi és adminisztrációs szabályok - köznevelési projektekre fókuszálva. Szemináriumaink a 2017-es mobilitási pályázatok elkészítésében nyújtanak praktikus segítséget leendő pályázóinknak.
8 hónapja
2345678 / 108