Hírek

Hackre fel! – hackathon a Sulinettel

Hackre fel! – hackathon a Sulinettel

A Sulinet Műhely és a makerspace.hu közös hackathonnal ünnepli a kódolás hetét. Az elsőként jelentkezőknek a budapesti Sulinet Műhely biztosítja a helyszínt, ahol a makerspace.hu segíti a csapatok munkáját. Az eseményhez bárki más is csatlakozhat saját helyszínen és részt vehet az egy napon át tartó alkotásban.

3 hónapja
Puskin 90

Puskin 90

Idén ősszel 90 éve, hogy Fórum néven megnyitotta kapuit az art mozihálózat egyik legelegánsabb, patinás filmszínháza: a Puskin. Ebből az alkalomból a Budapest Film Zrt. nagyszabású, ünnepi hétvégével készül idén, szeptember 17-én és 18-án.

5 hónapja
Tanulj varrni!

Tanulj varrni!

Ezúttal munkára fogjuk a makerspace.hu digitális varrógépeit, hogy a résztvevők feldobhassanak egy-egy otthonról hozott ruhadarabot, és közben elsajátítsák a gépi varrás alapjait. Az anyagmanipulációkon túl a digitális hímzéssel is ismerkedünk. Ha van egy szép ruhád, de kicsit unalmas, vagy turkáltál egy eszméletlen darabot, de egy aprócska frissítés ráférne, hogy hordani tudd, akkor hozd el, és megcsináljuk! Ha akadnak otthon olyan anyagmaradékok vagy egyéb díszítőelemek, amiket szívesen felhasználnál, azokat is hozhatod.

5 hónapja
A kategória cikkei
Egyre több aludobozt gyűjtünk szelektíven

Egyre több aludobozt gyűjtünk szelektíven

Magyarország alumíniumdoboz újrahasznosítási rátája még az uniós átlag felét sem éri el.
4 hónapja
Europeana

Europeana

Az Europeana DSI2 projekt művészetoktatással foglalkozó tanárokat keres az Europeana portálhoz kapcsolódó teszteléshez. A jelentkezési határidő október 6.
4 hónapja
Ericsson Szercode Challenge Döntő

Ericsson Szercode Challenge Döntő

Az Ericsson K+F központja a Petőfi híd budai hídfőjénél található Science Parkban ebben az évben is több tucat programmal készül. Az idei Ericsson SzerCODE Challenge. felhívására hétköznapi emberek, gyerekek, tanulók és hallgatók egyaránt neveztek saját tervezésű, egyedi okos ruhákkal, kiegészítőkkel, így bizonyítva, hogy némi kreatív gondolkodással a mérnöki pálya bárki számára nyitott lehet.
4 hónapja
Éjszakai nyomozás

Éjszakai nyomozás

Kiállítás és detektívjáték holdfényben - a budapesti Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban 2016. szeptember 24. – november 6. között új kiállítás nyílik.
4 hónapja
 Nyelvi Kavalkád

Nyelvi Kavalkád

Az Európai Nyelvi Díjat szeptember 23-án adta át dr. Nemeslaki András.
4 hónapja
Minecraft

Minecraft

Mi történik a szakkörön? A makerspace épületét hozzuk létre Minecraftban, miközben tanulunk mérést, építészeti alapismereteket, anyagismereteket, stílusismereteket. A végén lesz egy közösen felépített, egységes épületünk működő világítással, fűtéssel, szellőzőrendszerrel, és ezt ki is nyomtatjuk 3D-ben.
4 hónapja
A családosokat is várja a Szemrevaló Filmfesztivál

A családosokat is várja a Szemrevaló Filmfesztivál

Szeptember 25-én, vasárnap és október 1-jén, szombaton 17 órakor a SZEMREVALÓ | SEHENSWERT keretében egy igazi klasszikus moziélményben lehet részük azoknak, akik a budapesti Művész moziba látogatnak. A svájci irodalom egyik legismertebb, Magyarországon is méltán népszerű alkotása, a HEIDI elevenedik meg a filmvásznon, Bruno Ganz-cal a főszerepben.
4 hónapja
Kutatók éjszakája 2016

Kutatók éjszakája 2016

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
4 hónapja
Könyvsú-go!

Könyvsú-go!

Az országban egyedülálló kezdeményezésként jött létre a Könyvsú-go, amely egy interaktív, kamaszoknak szóló, nagyon könnyen kezelhető könyvválasztó oldal. Pedagógusoknak és szülőknek is élményt és segítséget nyújt a gödöllői Városi Könyvtár innovációja.
4 hónapja
Gyermekek Világnapja

Gyermekek Világnapja

Talán kevesen tudják, de a májusi Gyermeknap mellett szeptember 20-án világszerte megrendezik a Gyermekek Világnapját is, amelyet először az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapja, az Unicef kezdeményezésére hirdettek meg 1954-ben. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a fejlődő országok támogatásának jelentőségére.
4 hónapja
45678910 / 107