Hírek

Képzés a gyűlöletbeszéd ellen

Képzés a gyűlöletbeszéd ellen

A Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület, a Szubjektív Értékek Alapítvány a Budapesti Európai Ifjúsági Központtal konzorciumban képzéseket hirdet a Böngésző – az online gyűlöletbeszéd elleni fellépés az emberi jogi nevelés eszközeivel (Európa Tanács 2013) című kézikönyv alkalmazására. A képzésekre augusztus-szeptember során kerül sor több helyszínen.

2 hete
MOOC-evolúció a tanárképzésben

MOOC-evolúció a tanárképzésben

Elkezdődött a nemzetközi TeachUP projekt, amelynek célja a MOOC-ok (Massive Open Online Course, Tömeges Nyílt Online Kurzus) lehetséges szerepének vizsgálata a pedagógusképzésben és pedagógus-továbbképzésben. A projektet a European Schoolnet koordinálja, a hazai megvalósító pedig az Oktatási Hivatal Sulinet Osztálya.

2 hónapja
Digitális Pedagógus Díj

Digitális Pedagógus Díj

Pedagógusok, tanári csoportok, szakmai munkaközösségek, illetve pedagógusképzésben részt vevő hallgatók újszerű és kreatív módszertani ötleteit várják a Tempus Közalapítvány Digitális Módszertárába. A leginnovatívabb ötletek feltöltői díjazásban is részesülnek.

1 hónapja
A kategória cikkei
Time to Move

Time to Move

Több száz programmal várják az európai fiatalokat októberben. Az Eurodesk hálózat szervezésében megvalósuló eseménysorozattal a nemzetközi mobilitási lehetőségekre szeretnék felhívni a figyelmet.
10 hónapja
 Évadnyitó tájékoztató

Évadnyitó tájékoztató

Az Örkény Színház idén is szeretettel várja a pedagógusokat évadnyitó tanári tájékoztatójára.A tanári évadnyitón Mácsai Pál a színház új bemutatóiról és terveiről beszél. Az IRAM munkatársai az Örkény Színházban zajló színházpedagógiai műhely munkájáról, programjairól, terveiről adnak tájékoztatást, és természetesen a felmerülő kérdésekre is válaszolnak.
10 hónapja
30 napos kihívás

30 napos kihívás

Tanárképzés és a tanárok egynapos továbbképzése az egyik megoldás, ahol be tudnak kapcsolódni. Lásd meg az értéket a különböző emberekben! Legyél Te is együttérző és elfogadó! Érezd, hogy a környezetednek szüksége van Rád, és csatlakozz a Hősök Tere Kezdeményezés 30 Napos Kihívásához! Ismert emberekkel és Zimbardo professzor budapesti látogatásával folytatódik a Hősök Tere Kezdeményezés a közöny ellen. Palya Bea, Harcsa Veronika, Al Ghaoui Hesna és Nyáry Krisztián is vállalta idén a 30 napos kihívást. A kezdeményezés nem mindennapi, de minden napra szóló feladatához idén először cégek, társaságok is kapcsolódhatnak.
10 hónapja
 Tehetséggondozó Műhely

Tehetséggondozó Műhely

Jelen pályázatunk a tehetséges, köztük a megfelelő támogató háttérrel nem rendelkező gyerekek kibontakozási lehetőségeinek gyarapításához, a tehetséggondozó hagyományokkal rendelkező iskolák mintaintézményi szerepének kialakításához nyújt szakmai és anyagi támogatást.
10 hónapja
IKT Pedagógusoknak

IKT Pedagógusoknak

Hamarosan ingyenesen hozzáférhetővé teszi az IKT Pedagógusoknak című tananyagát és példatárát a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság- közölte az njszt.hu.
10 hónapja
 Honismeret Verseny

Honismeret Verseny

Országos Honismereti Tanulmányi Verseny indul.
10 hónapja
Hackre fel! – hackathon a Sulinettel

Hackre fel! – hackathon a Sulinettel

A Sulinet Műhely és a makerspace.hu közös hackathonnal ünnepli a kódolás hetét. Az elsőként jelentkezőknek a budapesti Sulinet Műhely biztosítja a helyszínt, ahol a makerspace.hu segíti a csapatok munkáját. Az eseményhez bárki más is csatlakozhat saját helyszínen és részt vehet az egy napon át tartó alkotásban.
10 hónapja
Tehetségkutató Verseny

Tehetségkutató Verseny

Magyar Innovációs Szövetség meghirdette a 2016 / 2017 tanév időszakára 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny pályázatát hazai és határon túli magyar középiskolai diákoknak. A pályázatok beadásának határideje: 2016.november 28 / hétfő /. A pályázatok zsűrizése 2016. december, a tovább jutott, a zsűri által kidolgozásra ajánlott pályázatok beadásának ideje: 2017.március 31., beadott pályázatok értékelése 2017 április, díjak ünnepélyes átadása 2017. májusban lesz.
10 hónapja
OkosPont Bajnokság

OkosPont Bajnokság

A PontVelem Okos Programban értékes pontok járnak az Okos Kvízek helyes kitöltéséért is, amely a résztvevők számára ismét egy remek lehetőség! A BankVelem Program keretében OkosPont Bajnokságot hirdettek általános iskoláskorú diákok részére. A kvízek online elérhetőek, amelyeket egész tanévben ki lehet tölteni.
10 hónapja
Tanárok Éjszakája

Tanárok Éjszakája

A Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat keretében újra megtartják a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a Tanárok Éjszakája című, népszerű programot „Valamit visz a víz” címmel. A tematikát a Múzeumok Őszi Fesztiváljának 2016-os jelmondata - Építs hidat − HÍD, ami összeköt! - adta.  Az ingyenes szakmai napra október 14-én várják a pedagógusokat.
11 hónapja
45678910 / 108