Hírek

Hackre fel! – hackathon a Sulinettel

Hackre fel! – hackathon a Sulinettel

A Sulinet Műhely és a makerspace.hu közös hackathonnal ünnepli a kódolás hetét. Az elsőként jelentkezőknek a budapesti Sulinet Műhely biztosítja a helyszínt, ahol a makerspace.hu segíti a csapatok munkáját. Az eseményhez bárki más is csatlakozhat saját helyszínen és részt vehet az egy napon át tartó alkotásban.

5 hónapja
Puskin 90

Puskin 90

Idén ősszel 90 éve, hogy Fórum néven megnyitotta kapuit az art mozihálózat egyik legelegánsabb, patinás filmszínháza: a Puskin. Ebből az alkalomból a Budapest Film Zrt. nagyszabású, ünnepi hétvégével készül idén, szeptember 17-én és 18-án.

6 hónapja
Tanulj varrni!

Tanulj varrni!

Ezúttal munkára fogjuk a makerspace.hu digitális varrógépeit, hogy a résztvevők feldobhassanak egy-egy otthonról hozott ruhadarabot, és közben elsajátítsák a gépi varrás alapjait. Az anyagmanipulációkon túl a digitális hímzéssel is ismerkedünk. Ha van egy szép ruhád, de kicsit unalmas, vagy turkáltál egy eszméletlen darabot, de egy aprócska frissítés ráférne, hogy hordani tudd, akkor hozd el, és megcsináljuk! Ha akadnak otthon olyan anyagmaradékok vagy egyéb díszítőelemek, amiket szívesen felhasználnál, azokat is hozhatod.

6 hónapja
A kategória cikkei
Álom osztálykirándulás

Álom osztálykirándulás

A Vidékjáró Kft. pályázatot hirdet hazai oktatási intézmények pedagógusai és a Pedagógusok Szakszervezetének tagjai számára, hogy megtaláljuk az álom osztálykirándulás helyszínét Magyarországon! A győztesek 2 éjszakás, vidéki, hosszú wellness hétvégét nyernek ellátással!
5 hónapja
IELTS hónap októberben

IELTS hónap októberben

Minden, amit az IELTS nyelvvizsgáról tudni kell. Az IELTS (International English Language Testing System)  a világ legnépszerűbb angol nyelvű tesztje.
5 hónapja
Szüretel a tudomány

Szüretel a tudomány

A 4évszak tudománya elnevezésű kiállítássorozat újabb állomásához érkezett: ezúttal az őszhöz kapcsolódó tevékenységek, jelenségek tudományos hátterét igyekszik bemutatni olyan jelentős intézmények, magánvállalatok segítségével, mint az ELTE Füvészkertje, az FKF Zrt., a FŐTÁV vagy a független vizsgálólaboratóriumokat üzemeltető WESSLING Hungary Kft. A Csodák Palotája Campona üzletházban található központjában már látogatható a Szüretelő Tudomány kiállítás.
5 hónapja
MOL Új Európa Alapítvány

MOL Új Európa Alapítvány

Fennállásának tízéves jubileumát ünnepeli a MOL alapítványa, az Új Európa Alapítvány. A szervezet immár egy évtizede támogatja a tizennyolc évnél fiatalabb sportolókat, művészeti és tudományos tehetségeket, valamint a gyermekgyógyító programokat végző civil szervezeteket. Az alapítvány több mint egymilliárd forintot osztott ki, és több tízezer fiatalt támogatott.
5 hónapja
Fogyasztói tudatosság

Fogyasztói tudatosság

A kormány által elfogadott, Magyarország V. középtávú, 2018-ig szóló fogyasztóvédelmi politikájában prioritásként szerepel a fogyasztóvédelmi oktatási, tájékoztatási tevékenység. Ezen belül kiemelt feladatként jelenik meg a gyermekkorúak, tanköteles korúak körében a tudatos fogyasztóvá válás elősegítése, a köznevelésben a fogyasztóvédelmi ismeretek minél szélesebb körű terjesztése.
5 hónapja
Egyre több aludobozt gyűjtünk szelektíven

Egyre több aludobozt gyűjtünk szelektíven

Magyarország alumíniumdoboz újrahasznosítási rátája még az uniós átlag felét sem éri el.
5 hónapja
Europeana

Europeana

Az Europeana DSI2 projekt művészetoktatással foglalkozó tanárokat keres az Europeana portálhoz kapcsolódó teszteléshez. A jelentkezési határidő október 6.
5 hónapja
Ericsson Szercode Challenge Döntő

Ericsson Szercode Challenge Döntő

Az Ericsson K+F központja a Petőfi híd budai hídfőjénél található Science Parkban ebben az évben is több tucat programmal készül. Az idei Ericsson SzerCODE Challenge. felhívására hétköznapi emberek, gyerekek, tanulók és hallgatók egyaránt neveztek saját tervezésű, egyedi okos ruhákkal, kiegészítőkkel, így bizonyítva, hogy némi kreatív gondolkodással a mérnöki pálya bárki számára nyitott lehet.
5 hónapja
Éjszakai nyomozás

Éjszakai nyomozás

Kiállítás és detektívjáték holdfényben - a budapesti Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban 2016. szeptember 24. – november 6. között új kiállítás nyílik.
5 hónapja
 Nyelvi Kavalkád

Nyelvi Kavalkád

Az Európai Nyelvi Díjat szeptember 23-án adta át dr. Nemeslaki András.
5 hónapja
45678910 / 107