Öt éves az EU Code Week
2017/10/05 16:40
1039 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Code Week 5. jubileumi évében 2017. október 7. és 22. között lesz a kódolásé a főszerep. Ez az a hét, amikor minél többen kipróbálhatják a programozás alapjait, bepillantást kaphatnak a programozók mindennapjaiba, munkájukba, és abba, hogyan hat a digitalizáció és az informatika a mindennapi életünkre!

codeweek5

A Code Week egy alulról szerveződő, önkéntesek által működtetett kezdeményezés, akik vállalták, hogy saját országukban a rendezvénysorozat „nagyköveteként” népszerűsítik a programozást.

Az EU Code Week alkalmával világszerte több millióan – gyerekek és fiatalok, valamint felnőttek, köztük szülők, tanárok, vállalkozók és szakpolitikusok – kipróbálhatják a programozás alapjait, bepillantást kaphatnak a programozók mindennapjaiba, munkájukba, és abba, hogyan hat a digitalizáció és az informatika a mindennapi életünkre.

A rendezvénysorozat arra irányul, hogy közelebb hozza a programozást az átlagemberekhez, és megértesse velük: nincs szükség természetfeletti képességekre ahhoz, hogy valaki megtanuljon programozni. Az európai programozási hét keretében bárki szervezhet saját rendezvényt. (További információ a Code Week-ről itt található)

A 2016-os programozási hét hatalmas siker volt világszerte, melynek során közel 970 000 résztvevővel csaknem 23000 eseményt rendeztek meg, melyeknek 50 európai és Európán kívüli ország adott otthont. Az IVSZ várja, hogy idén sokan csatlakozzanak a programhoz.

Jelentkezhet:

  • minden olyan érintett céget, akik számára fontos a jó munkaerő, ezért tesznek is azért, hogy legyen Magyarországon elérhető jól képzett, megfelelő mennyiségű informatikus, programozó
  • minden olyan céget is, akik nem aggódnak ugyan a saját munkaerő-utánpótlásukért, de elkötelezettek abban, hogy a programozás széles körben terjedjen, és legyen sokkal népszerűbb

Az IVSZ minden információt és segítséget megad ahhoz, hogy csatlakozni lehessen a Code Weekhez! Szakmai partnerként csatlakozni csakúgy, mint tavaly, a Code Week weboldalán lehet.

Hogyan kínálhatnak programot a cégek az iskolák részére a Code Week-en?

Lásd vendégül az iskolákat, vagy menj te vendégelőadónak!

Egyfelől keresik azokat a cégeket, amelyek szívesen vendégül látnának tanulócsoportokat, és bemutatnák nekik, hogy hogyan működik egy korszerű digitális munkahely! A programok tekintetében minden cég szabadon választhat, mivel várja a diákokat: tarthat előadást, interaktív programokat, játékos foglalkozást vagy bármit, aminek témája a programozáshoz köthető!

Ehhez jelentkezni egyszerűen lehet: mindössze az a meghirdetett eseményt kell felvinni az EU Code Week hivatalos oldalára, onnantól pedig, hogy a program bekerült az adatbázisba, az IVSZ mint koordinátor minden lehetséges fórumon és felületen tájékoztatni fogja az iskolákat.

Másfelől, ha szívesebben látogatnának el a cég munkatársai iskolákba, hogy egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretei között beszélgessenek az informatikáról, a programozásról és a digitalizáció világáról, akkor az eseményt ugyanúgy rögzíteni kell a nemzetközi honlapon és az iskolák ez alapján is válogatni tudnak majd.

További információ itt található.

Forrás.