Találjuk fel a HOLNAPOT! Tanulmányi Ösztöndíj 2014
2014/03/24 08:00
902 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Gábor Dénes Nobel-díjas mérnök, fizikus, társadalmi gondolkodó emlékére, a NOVOFER Alapítvány a Műszaki-szellemi Alkotásért kuratóriuma, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége, a "Messzehangzó Tehetségek” Alapítvány és a KELLO Könyvtárellátó Kft. közreműködésével pályázatot hirdet.

Gábor Dénes figyelmét a 60-as évektől kezdve mindinkább az emberiség jövője kötötte le. Ekkor születtek a "Találjuk fel a jövőt”, a "Tudományos, műszaki és társadalmi innovációk”, az "Érett társadalom” c. könyvei.

A pályázat célja

Felelősségtudatos világkép erősítése a középiskolás diákokban, a műszaki-technológiai fejlődés társadalmi hasznosságának tudatosítása, a holnap újszerű lehetőségeinek keresése.

fejlodes520

Pályázati feltételek

A pályázaton részt vehetnek az 1993. december 31. után született, határainkon belül vagy kívül élő, magyarul tudó középiskolás tanulók, akik a pályázat meghirdetésekor még nem érettségiztek.

A pályázaton olyan kivitelezhető, hasznos ötleteket/gondolatokat/javaslatokat tartalmazó dolgozatokkal lehet indulni, melyek az emberiség fejlődését szolgálnák.

A pályázathoz a részletes felhívást és az adatlapot a www.novofer.hu/alapitvany internet címről kell letölteni.

A pályázatra való jelentkezés, azaz a pályázati adatlap postára adási határideje: 2014. május 12. éjfélig.

A pályázati adatlap benyújtási helye és módja

Elektronikusan az osztondij@novofer.hu e-mail címre, a kinyomtatott, aláírt példányt postai úton a NOVOFER Alapítvány, 1112. Budapest, Hegyalja út 86. szám alatti címre.

  • A dolgozat benyújtási határideje: 2014. június 30-a éjfélig.
  • A dolgozat benyújtási helye és módja: a jeligével és címmel azonosított dolgozatot csak elektronikus formátumban (PDF file) kell megküldeni az osztondij@novofer.hu e-mail címre.
  • Nyilvános eredményhirdetés: a 2014. decemberi Gábor Dénes-díj átadó ünnepségen.

Díjazás

A legjobb pályázatok kidolgozói minimum 50 000, maximum 100 000 forint összegű, egyszeri tanulmányi ösztöndíjat kapnak és térítésmentesen részt vehetnek a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány által szervezett természettudományos tehetséggondozó táborban.

További felvilágosítás

NOVOFER Alapítvány 1112 Budapest, Hegyalja út 86., Tel.: +36 1 319-8913 Mobil: +36 30 4848-004, e-mail: osztondij@novofer.hu

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány 1011 Budapest, Hunyadi János út 13, Mobil: +36 20 6659-996, e-mail: messzehangzo@messzehangzo.hu

A felkészüléshez segítséget nyújtanak a megyei, városi és az iskolai könyvtárak, valamint a "Messzehangzó Tehetségek” Alapítvány!