TIOP-1.1.1/12 Roadshow és Sulinet Roadshow hat helyszínen
2015/03/02 08:00
1701 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Békéscsaba, Salgótarján, Dunaújváros, Nyíregyháza, Nagykanizsa és Szolnok városokban 2015 tavaszán az Educatio Nkft. Digitális Pedagógiai Osztálya két-két, egymást követő eseményt szervez, amelyeknek tematikái kiegészítik egymást, így hasonló közönség érdeklődésére tarthatnak számot. Mindkét eseményt az ország nagyobb városaiban, iskolákban rendezzük meg; középpontjukban az IKT-val támogatott oktatás módszertana áll.

A TIOP-1.1.1/12 Roadshow célja, hogy információkkal szolgáljon a TIOP-1.1.1-12/1 "Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztése a közoktatásban" kiemelt projekt keretében elnyert hardvereszközök üzemeltetésével és használatával kapcsolatban.  Az eseményt elsősorban azoknak a pedagógusoknak, intézményvezetőknek ajánljuk, akiknek az intézményei érintettek a kiemelt projektben.
Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Osztálya a Sulinet Roadshow keretében népszerűsíti az IKT-val támogatott oktatás legújabb kutatási eredményeit, hazai jó gyakorlatait és a témához kapcsolódó projekteket, kezdeményezéseket. Az eseményre közoktatásban tanító pedagóguskollégákat várunk.

A két, egymást követő esemény külön regisztrációhoz kötött, lehetséges az egyik-egyik, vagy mindkét eseményen történő részvétel.

tiop-roadshow-520

Helyszínek és időpontok:

Békéscsabamárcius 12.
Salgótarjánáprilis 28.
Dunaújvárosáprilis 29.
Nyíregyházamájus 12.
Nagykanizsamájus 14.
Szolnokmájus 19.

A TIOP-1.1.1/12 Roadshow során a tájékoztató előadásából az érintett intézmények értesülhetnek a kiemelt projekten belüli intézményi szintű feladatokról: indikátorokról, jelentésekről és az eszközök használatával kapcsolatos kötelező tevékenységekről.

A TIOP-1.1.1/12 Roadshow programja:

11.00-11.30Regisztráció
11.30-12.30Tájékoztató a TIOP-1.1.1/12  kiemelt projektben érintett intézmények számára (Educatio Nonprofit Kft.)

A TIOP-1.1.1/12 Roadshow-n a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Online regisztráció az alábbi linken.

A Sulinet Roadshow-n a rendezvény első szakaszában előadások követik egymást, majd gyakorlati foglalkozásra kerül sor, melynek során a résztvevők az Educatio által biztosított tableteken dolgoznak.

Az előadások során a résztvevők megismerkedhetnek a TÁMOP 3.1.1-11/1 kiemelt projekt keretében eddig végrehajtott fejlesztésekkel, eredményekkel. A projektben megvalósultak olyan kutatás-fejlesztési tevékenységek, amelyek technológiák osztálytermi kipróbálásán és beválásvizsgálatán alapultak. Hogyan alkalmazhatóak a mobiltelefonok az irodalom órán? Mivel jár az átállás a nyílt forráskódú és szabad felhasználású szoftverekre az iskolákban? Előnyösebb-e a digitális tanulói tartalomelőállítás, mint a hagyományos? A kutatás-fejlesztési projektek kérdésfelvetéseire a tapasztalatok alapján módszertani ajánlások születtek, melyeket a rendezvényen megismerhet a hallgatóság.

tiop-roadshow2-520

Szintén a kiemelt projekt keretében valósult meg az IKT Műhely 2014 pályázat, amelynek során a pályázati munkában részt vevő pedagógusok IKT-val támogatott projekteket dolgoztak ki és valósítottak meg a Digitális Pedagógiai Osztály munkatársainak segítségével. A megvalósításról további részletek az IKT Műhely 2014 honlapon ismerhetőek meg. 
Bemutatkozik az eBiztonság Minősítés program (esafetylabel.eu), amely a felelős és biztonságos internet használatának oktatásában, a biztonságos online oktatási környezet megteremtésében segíti az oktatási intézményeket.

tiop-roadshow3-520

A résztvevők megismerhetik továbbá a Scientix nemzetközi programot. A program célja, hogy támogassa a természettudományi, műszaki tárgyakat és matematikát (angolul STEM: science, technology, engineering and maths) tanító tanárok és felsőoktatásban dolgozó kutatók, döntéshozók és szakemberek európai együttműködését, az IKT hatékony tanórai használatát, az innovatív pedagógiai módszerek elterjedését. Hazánkban az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. látja el a Nemzeti Kontaktpont feladatait.

header_digest.1

A rendezvény második felében a gyakorlati foglalkozás során a résztvevők az Educatio Nkft. által biztosított tableteken dolgoznak. Forgószínpad rendszerben ismernek meg néhány, a mobiltechnológiában rejlő oktatási alkalmazási lehetőséget az internetbiztonság, a  természettudományos oktatás, az értékelés és a kiterjesztett valóság területén.

A Sulinet Roadshow programja:

12.30-13.00Regisztráció és ebéd
13.00-14.30Plenáris előadások
  • A digitális kompetencia fejlesztésének új lehetőségei, a TÁMOP 3.1.1 II. szakasz eredményei
  • eBiztonság Minősítés hazai iskoláknak
  • A természettudományos oktatás európai közössége
14.30-14.45Kávészünet
14.45-16.00M-learning forgószínpad - tabletek alkalmazási lehetőségei az oktatásban

A Sulinet Roadshow-n a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Online regisztráció az alábbi linken érhető el.