Díjat nyert a Fürge Diák és Az Emberség Erejével Alapítvány együttműködése
Lénárt Ágnes
2009/12/08 13:44
531 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Magyarország második legnagyobb, országos hálózattal rendelkező iskolaszövetkezete, a Fürge Diák együttműködését díjazták a hétvégén a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat civil és céges együttműködéseket díjazó pályázatán. November 28-án rendezték meg a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Szakmai Napját, melyen elismerő díjakban részesültek azok a személyek és szervezetek, melyek kiváló munkát végeztek a hazai ifjúsági munkában.

A Fürge Diák Iskolaszövetkezet 2008 őszén hirdette meg társadalmi felelősségvállalás programját, melynek során olyan szervezetnek ajánlott fel az 1,000 munkaórát, amelyek közvetetten vagy közvetlenül a fiatalok elhelyezkedési esélyeinek növelésén munkálkodnak. Az iskolaszövetkezet civil szervezetek számára kiírt pályázatát Az Emberség Erejével Alapítvány nyerte. A nyertes alapítvány célkitűzése a társadalmi elfogadás, befogadás erősítése a fiatalok körében.
Ezt az együttműködést díjazták a Mobilitásnál. 

Kátai Brigitta, a Mobilitás CSR koordinátora elmondta, hogy a díjazók egyértelműen emellé az együttműködés mellé tették a voksukat.

- Az Emberség Erejével Alapítvány jelentkezése kidolgozottságában messze kiemelkedett a többi aspiráns sorából, illetve szakmailag a leginkább végiggondolt projektről van szó. Ami szintén mellettük szólt, hogy az Alapítvány és a Fürge Diák összefogása valóban eljut nagyszámú fiatalhoz. Emiatt döntöttünk az ő együttműködésük mellett.

Nyirati András, az Alapítvány vezetője elmondta, hogy szerencsés egybeesésről van szó, mivel a nyertes program ötlete, nem sokkal a pályázati lehetőség megtalálása előtt született.

- Idén sokkal több fiatalhoz eljuthattunk az együttműködésnek köszönhetően, a Mobilitás díja pedig megkoronázza a közös munkát.

Simon Balázs, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet jogi és kommunikációs vezetője nagyon büszke a díjra.

- Mi, együttműködő partnerek sikeresnek ítéltük a közös munkát, de az, hogy egy szakmai szervezet is kiemelkedőnek tartja a projektet, csak megerősít minket abban, hogy továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk cégünk társadalmi felelősség vállalására.

A Fürge Diák álláspontja szerint a diákmunka „befektetés a társadalomba”, vagyis az általa kínált munkalehetőségekkel élve tudatos, felelősségteljes, tapasztalattal bíró fiatalok kerülnek a munkaerő-piacra. Mivel ez a tevékenység önmagában nem elég ahhoz, hogy minden diák tanulmányait befejezve megfelelő ismeretekkel felvértezve indulhasson munkát keresni, ezért a tapasztalatszerzés és az elhelyezkedési esélyek növelésének más formáit is továbbra is támogatni kívánja a szövetkezet.

Ezért társadalmi szerepvállalásának keretében a Fürge Diák 2009-ben meghirdette a „Dolgozz a jövődön!” programot, amelyben a kiemelkedő diák-munkavállalók karriercsomagot kapnak. Következő lépésként a diák-munkavállalók 12 pontját állította össze a fiatalok könnyebb munkavállalásáért és jogszerű alkalmazásáért.

A „Dolgozz a jövődön!” kampányhoz elkészült egy oktatási segédanyag is, amely segít a tanulóknak eligazodni a munka világában. A kiadvány segítségével a tanulók megismerhetik a munkavégzésüknek keretet adó jogszabályi környezetet. A munkaerő-piaci kalauz munkajogi részeit a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi Tanszéke ellenőrizte.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
All you need is code Minden a kódolás tanulásához
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek