Felelős állattartás
Horváth Anikó
2010/09/02 07:58
1192 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A Magyar Állateledel Egyesülés célja, hogy a gyerekek már az óvodában megtanuljanak helyesen bánni és viselkedni a környezetükben élő kutyákkal és macskákkal, ami segíti őket a harmonikus fejlődésben, és növeli biztonságukat. Ennek érdekében óvodai és iskolai programokat vezettek be.

Utolsó frissítés ideje: 2010.09.02.

Magyarországon egyetértés van abban, hogy a felelős állattartás közügy, közel 20 éves múltja van a felelős állattartás tudatos népszerűségének. Különösen a gyerekek számára lenne fontos megismerni, hogyan bánjanak a környezetükben élő állatokkal. Bár a magyarországi állateledel cégek szinte mindegyikének van társadalmi felelősségvállalást erősítő tevékenysége, a jövőben egységesen lépnek fel az oktatási programok támogatásában. A Magyar Állateledel Egyesülés kezdeményezése új lendületet ad a felelős állattartásra nevelő tevékenységnek. A program nemzetközi szinten is népszerű, az Európai Állateledel Ipari Szövetség (FEDIAF) átvette és az Unió tagállamaiban vezeti be a közel 20 éves, felelős állattartást népszerűsítő hagyományokra épülő magyar gyakorlatot.

Az új tanévtől az Egyesülés támogatja a már jól ismert és Európa-szerte átvett Frakk Óvodai Programot, (amelynek gazdája a Felelős Állatbarátok Egyesülete FÁBE) és törekszik a Németországban jól bevált interaktív iskolai programot meghonosítani. A Frakk program segít abban, hogy csökkenjen a kutyaharapásos balesetek száma, különösen a 3 és 6 éves gyerekek közt.

A Magyar Állateledel Egyesülés felelős állattartás oktatóprogramjának tartalma:

  • Óvodai foglalkoztató és módszertani füzet 3 éves kortól (a Frakk program mintájára)
  • Elbűvölő macskák – interaktív tananyag iskolai foglalkoztató feladatlapokkal
  • A felelős állattartás 7 aranyszabálya oktatófilm

További anyagok a Magyar Állateledel Egyesülés honlapján találhatók.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
All you need is code Minden a kódolás tanulásához
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek