Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola
2004/05/21 21:57
1210 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A salgótarjáni iskola sokféle képzési lehetőséget kínál az ide jelentkezőknek: ABC eladótól lakberendezőig, cukrásztól vas és műszaki kereskedőig találhatunk szakmákat a szakközépiskola repertoárjában.

Középiskolai szakképzésre két szinten jelentkezhetnek a tanulók. Az egyik lehetőség az alapfokra épülő szakképzésben való részvétel:a 9-10. évfolyamok pályaorientációs szakasza után a 11-12. Évfolyamának elvégzése. A másik lehetséges út az érettségire épülő szakképzést választani: az iskola profiljának megfelelően a 13-14. évfolyamon.
A közismereti tárgyak - kiemelten az idegen nyelv és az informatika -
magasabb szintű elsajátítása növeli a felsőfokú továbbtanulás esélyeit, megkönnyíti az elméletigényes, érettségi után választható szakmák megszerzését; a széles skálájú szakmai alapozás lehetőséget teremt a munkaerőpiachoz igazodó szakmaválasztáshoz. A 9-12. Évfolyamokon közismereti tantárgyakat tanulnak a tanulók és felkészülnek az érettségi vizsgára. Néhány szakmai alapozó tantárgy keretében ismerkednek a szakmával és felkészülhetnek a konkrét szakmaválasztásra. Lehetséges szakmák a kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoportban: ABC eladó, áruházi-üzletházi eladó, dekoratőr-kirakatrendező, drogéria kereskedő, élelmiszer és vegyiáru kereskedő, híradástechnikai és elektronikaicikk eladó, hús és hentesáru eladó, kereskedelmi technikus, konfekció-méteráru és lakástextil eladó, kultúrcikk kereskedő, lakberendező és lakberendezésicikk eladó, marketing és reklámügyintéző, nagykereskedelmi eladó, ruházati kereskedő, vas és műszaki kereskedő. Választható szakmák a vendéglátás-idegenforgalom
szakmacsoportban: cukrász, falusi vendéglátó, gyorsétkeztetési eladó, idegenforgalmi technikus, idegenforgalmi ügyintéző, pincér, szakács, szállodai portás, vendéglátó eladó, vendéglátó technikus.
Az iskola célkitűzési közé tartozik annak a lehetőségnek a biztosítása, hogy a tanulók megszerezhessék azt a magasszintű általános műveltséget, amely alapfeltétele a szakmai sikereknek és a felsőfokú intézményekben történő továbbtanulásnak. Igyekeznek olyan körülményeket biztosítani, melyek jó közérzetet, sokrétű tanórán kívüli programot biztosítanak a tanulók és tanárok számára egyaránt. Cél továbbá a kereskedelem és vendéglátás számára jól felkészült, a legkorszerűbb gazdasági és technológiai ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE pilot Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek