Kolping Katolikus Szakiskola és Speciális Szakiskola
2005/01/02 13:46
1331 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Az iskola sokféle szakma megtanulásának lehetőségét biztosítja. Az ide jelentkezők többek között az állatgondozó, asztalos, kőműves, szoba-festő mázoló, női ruhakészítő, vendéglátó eladó, szőnyegszövő, kosárfonó, és bőrtárgy készítő szakmák közül választhatnak

Az iskola hat éve kezdte meg működését Pétfürdőn. Az 1999/2000-es tanévtől, az intézmény Kolping Katolikus Szakmunkásképző és Speciális Szakiskola néven, immár 350 tanulóval folytatja tevékenységét. A képzésbe való bekerülés lényeges eleme, hogy ne a kizáró okokra, hanem a pozitív szemléletre, a diagnózisra és az egyéni támogatásra kerüljön a hangsúly. A vallási érzelmű tanulóknak hitbéli - lelki fejlődésükhöz minden segítséget megadnak. A szakmai, lelki képzés mellett tanulást segítő, felzárkóztató és szabadidős foglalkozásokat szerveznek. Az iskola országos beiskolázású, a tanulólétszám 30%-át tudják más intézmények kollégiumaiban elhelyezni.

A szakiskola 9-10. évfolyamán választható szakterületek a következők: agrár szakterületen belül mezőgazdaság szakmacsoport: állatgondozó alapozás; 2 éves képzés. Műszaki szakterületen belül faipari szakmacsoport (asztalos, faipari gépmunkás alapozás), az építészet szakmacsoport (kőműves, szobafestő-mázoló és tapétázó alapozás), illetve a gépészet szakmacsoport (szerkezetlakatos alapozás) A könnyűipari szakmacsoportban nőiruha készítés és varrómunkás alapozás folyik. A képzés minden területen két éves. A gazdasági - szolgáltatási szakterületen belül a gazdasági-szolgáltatási szakmacsoportnál (vendéglátó eladó, gyorsétkeztetési eladó alapozás) ugyancsak két év a képzési idő. Humán szakterületen belül egyéb szolgáltatások szakmacsoport keretében bőrtárgykészítő, szőnyegszövő, kosárfonó alapozást tartanak diszlexiás tanulók részére is, 2 éves képzésben.

A 10 osztállyal rendelkező tanulók, illetve 8. vagy 9. osztállyal rendelkező tanulók az asztalos, vendéglátó eladó, szakács (elfogadtatás alatt), nőiruha készítő, szerkezetlakatos, szobafestő-mázoló, tapétázó, kőműves, bőrtárgykészítő, szőnyegszövő, kosárfonó, fonottbútor-készítő, gyorsétkeztetési eladó, faipari gépmunkás, varrómunkás, állatgondozó szakmák közül választhatnak. Az eltérő általános iskolában (8 osztályt végzett) valamint az előkészítő szakiskolában (9-10. osztályt) végzett tanulók szakképzése 1 évvel meghosszabbodik! Az iskola modul rendszerű, felzárkóztató képzést tart 16 év feletti, 8 osztállyal nem rendelkező fiatalok részére. Másodképzést is tartanak szakmával már rendelkezőknek. Minden szakmában biztosítják a gyakorlóhelyet.

  • További információ: 8105 Pétfürdő, Hősök tere 10., tel.: 88/476-21, fax.: 88/476-042, e-mail: kolping.pet@freemail.hu

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE pilot Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek