Reálisan, de ne túl szégyenlősen!
2004/02/18 19:29
807 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A felvételi interjúk egyik legkényesebb pontja a bérmegállapodás. Fontos, hogy ebben a témakörben is felkészülten, határozott elképzelésekkel érkezzél. Végig kell gondolnod, milyen igényeid vannak.

Első lépésként, még az interjú előtt tájékozódnod kell arról, hogy a megcélzott vállalatnál milyenek a kereseti lehetőségek. Nem árt tudni, hogy a hasonló munkakörben dolgozók mennyit keresnek, azaz a cégnél milyen a bérszínvonal. Saját elképzeléseid megfogalmazása előtt tájékozódj arról is, hogy milyen fizetésen kívüli juttatások vannak: prémium vagy jutalom, étkezési és közlekedési hozzájárulás, ruhapénz, szociális juttatások és támogatások (pl. lakásvásárláshoz munkáltatói kölcsön) stb. Térj ki arra kérdésre is: hogyan alakul a javadalmazás a próbaidő alatt, illetve annak letelte után.

Ha a munkába állást követően derül ki, ugyanis, hogy lényegesen kevesebbet kértél a munkádért, mint amit kaphattál volna, vagy mint amennyit a többi dolgozó keres - bármennyire is örültél korábban az állás elnyerésének -, elégedetlen leszel, s ez befolyásolja mind munkádat, mind hangulatodat. A fizetés ugyanis meghatározza életminőségünket, munkamotivációnkat, sőt még lelkesedésünket is.

Az első szabály, hogy az interjú során ne te hozd szóba a jövedelmet: várd meg, amíg a leendő munkáltató kezd beszélni róla. Ha azonban az interjú végéig nem merül fel ez a kérdés, bátran kérdezz rá!

A munkáltatók szinte soha nem adnak ki információt arról, hogy milyenek a kereseti lehetőségek a cégnél, s hogy mi az ő elképzelésük. Leggyakrabban a pályázótól várják az összeg megjelölését. Igyekezz úgy irányítani a beszélgetést, hogy ne kelljen konkrét összeget megnevezned, hogy mégiscsak a másik fél tegye meg az ajánlatát!

A jövedelem természetesen mindig adott munkáért jár: ezért fontos, hogy e kérdés csak akkor kerüljön szóba, amikor már pontosan ismered a munkakör tartalmát, a munkaidőt, a munkakörülményeket és a rád háruló felelősséget. Amikor már pontosan látod, hogy a munka mennyit ér meg neked.

A megállapodásnál ne felejtsd el, hogy az újonnan belépők mindig kimaradnak az első egy-két soron következő fizetésemelésből. Ezért is praktikus 10-20 százalékkal többet kérni annál, ami az adott munkakörben szokásos a vállalatnál. Nem beszélve arról, hogy ez egy alkuhelyzet (béralku): a munkáltató igyekszik valamelyest lejjebb tornázni az általad megjelölt összeget.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE pilot Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek