Európa-nap
2016/05/02 08:00
1534 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Május 8-án kerül megrendezésre a budapesti Európa-napi fesztivál és a 12 év – 12 km futóverseny. A Margitszigeti Atlétikai Centrumban a futóverseny mellett egész nap ingyenes családi programokkal, színházi előadásokkal, EU-s információkkal, valamint könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket. Többek között színpadra lép az Ivan and the Parazol, Kovácsovics Fruzsina, a Mary Popkids, a napot pedig Rúzsa Magdi nagyszabású koncertje zárja.

Eunap_logo

Időpont: 2016. május 8. vasárnap, 10:00-21:00

Helyszín: Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum

Ünnepélyes megnyitó és a futóverseny eredményhirdetése: 12:00 - 13:00

A rendezvényt megnyitja és köszöntőt mond:

  • Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője
  • Deutsch Tamás, európai parlamenti képviselő
  • Csepreghy Nándor, parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, Miniszterelnökség

Az ingyenes Európa-napi fesztiválon – a futóverseny mellett – a gyerekes családokat óriás társasjáték, zöld játszóház, ugrálóvár, a MókaTér, a Papírszínház és Kovácsovics Fruzsina előadása, valamint a Rutkai Bori Banda koncertje várja. A Margitszigeti Atlétikai Centrumban felállított információs sátrakban az érdeklődők tájékozódhatnak az Európai Parlamentről, az Európai Bizottságról és az Európai Unió nyújtotta lehetőségekről és jogokról, például külföldi munkavállalással és tanulással kapcsolatban, valamint alapítványok és civil szervezetek is bemutatkoznak. Az eseményen fellép a Jónás Vera Experiment, a Mary Popkids, valamint az Ivan and the Parazol. A nap zárásaként Rúzsa Magdi koncertje szórakoztatja az Európa-nap közönségét.

A futóverseny résztvevői a főváros uniós forrásból megújult létesítményeit érintik, így többek között a Császár-Komjádi Uszoda, a Nővérbank, a BUBI egyik dokkoló állomása, és a Vígszínház mellett haladnak el. A több ezer futó között ott lesz a mezőnyben és a szurkolók között Weisz Fanni, műsorvezető, Európa első siket szóvivője; Gyarmati Panka, világkupa győztes snowboardos; Pintér Adrienn- ADA – televíziós műsorvezető; Kovács Áron, rádiós műsorvezető és énekes; Vajda Attila olimpiai bajnok kenus; McMenemy Márk műsorvezető, az Európa Pont házigazdája; valamint Szilágyi Csenge színésznő, a Vígszínház társulatának tagja.

Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája szervezi, együttműködésben a Miniszterelnökséggel és a Fővárosi Önkormányzattal.

Regisztráció és  információ.