„Itt olyan dolgokat hallottam, amiket máshol még nem…” – eTwinning Szeminárium Budapest
2017/09/28 14:57
1640 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja ebben az évben is megrendezte hazai nemzetközi szakmai továbbképző és partnerkereső találkozóját. A magyar nyelvű eseményen öt országból láttunk vendégül pedagógusokat, akik szeptember 21-23. között ismerkedhettek meg az eTwinninggel, és más országbeli kollégákkal.

elmeny

Sokszínű és érdekes programmal készültünk az idei szemináriumra is. Az Oktatási Hivatal képviseletében Merklné Kálvin Mária a Pedagógiai-szakmai Koordinációs Főosztály vezetője, valamint Brassói Sándor, köznevelési elnökhelyettes nyitotta meg az eseményt.

Többek között elhangzott a digitális kompetencia fontossága, melyeknek fejlesztésében az eTwinning projekt kimagasló munkát végez Európa-szerte. Az első napon további értékes gondolatok hangzottak el Kálmán Éva, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium igazgatóhelyettese, valamint Horváth Ádám, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Módszertani Központ divízióvezetőjének előadásában. Egy gyors, ámde tartalmas ismerkedés után hamar partnerre találtak pedagógusaink, nemzetközi és hazai duókat, csapatokat alkotva. Reméljük, ezekből a partnerségekből, hamarosan fantasztikus projektek születnek majd!

A második napon hasznos IKT eszközökkel, és jógyakorlatokkal ismerkedhettek meg a résztvevők, workshopok keretében. Többek között a Kahoot!, valamint a Pearltrees, Lego WeDo és Lego Boost programokat mutatták be nagyköveteink, Egri Ica, Kalocsa Ibolya és Simonovics Andrea, vendégeink legnagyobb örömére. Dr. Főző Attila László, az Alba Innovár Digitális Élményközpont vezető oktatója a Scratch Jr és Scratch programozással ismertette meg a pedagógusokat. A tartalmas pénteki nap lezárásaként a jelenlévők egy városnéző buszos, majd vacsorával egybekötött hajós kiránduláson vehettek részt.

Az utolsó nap eljöttét sajnos az időjárás is megérezte, de pedagógusaink kitartóan vettek részt a szombati programokon is. A Tempus Közalapítvány munkatársa Balogh Tamás, az Erasmus+ programban rejlő további lehetőségeket mutatta be. Előadásában kitért arra, hogyan lehet az eTwinning projektből később stratégiai partnerség, vagy futhat párhuzamosan a két kezdeményezés, hogyan egészíti ki egymást a két lehetőség. Ezt követően a pedagógusoknak lehetőségük volt bemutatni a partnereikkel vagy csapataikkal együtt elkészített projektterveket. Nagyszerű volt látni, ahogy a kezdeti félelem és tanácstalanság után milyen színpompás csapatokat és projektterveket alkottak a résztvevők.

Ha lemaradt a nemzetközi, budapesti szemináriumról, nézze meg az eTwinning Magyarország Facebook oldalát, vagy a szeminárium weboldalát, ahol hamarosan megtalálja a rendezvényen készült fotókat és a programok alatt bemutatott prezentációkat.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek