A digitális pedagógia varázslatos világa – eTwinning Webináriumok 2019
2019/02/25 08:00
3374 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja 2019 tavaszán is változatos témájú webináriumok keretében nyújt szakmai továbbképzési lehetőségeket a digitális kompetenciafejlesztés iránt érdeklődő pedagógusoknak.

eweb

Az online szemináriumok valós idejű kommunikációra lehetőséget adó előadások, melyek során a résztvevőknek különböző témákkal kapcsolatos tanulásra, beszélgetésre és eszmecserére nyílik lehetőségük. A szakértők által vezetett webináriumok alatt feldolgozott témák az eTwinning programhoz és tevékenységekhez, valamint a digitális kompetencia fejlesztéséhez kapcsolódnak.

A részvétel mindegyik webinárium esetében regisztrációhoz kötött!

A webináriumokon maximum 100 fő vehet részt. Az esemény előtt a regisztráltak részére e-mailben küldjük meg a belépéshez szükséges linket. A részvételről digitális oklevelet küldünk a megadott e-mail címre.

Időpontok

eTwinning Teachmeet

Időpont: március 11., 19:00

Előadók:

  • Tarczal-Márta Edit – Sway használata
  • Tóth Éva – YouTube labirintus a nyelvórán
  • Kalocsa Ibolya – Bookcreator/Mentimeter
  • Őriné Simonovics Andrea – Tricider

Egymástól tanulhatunk a legtöbbet, azért az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja két Teachmeet alkalmat szervez webináriumi keretek között. A webináriumra önkéntesen jelentkeztek kollégák, akik tudják, hogy a jó gyakorlatok megosztása fontos (peer learning) és szívesen mutatnak meg egy-egy alkalmazást, ötletet, ami bevált számukra és úgy gondolják másoknak is segíthet a napi tanítási gyakorlatban.

Regisztráció

Problémák, megoldások projektek kidolgozásakor

Időpont:  március 25., 19:00

Előadó: Skultéty Zoltánné, Kiss Mónika (eTwinning Nagykövetek)

Nem megy úgy a projekt, ahogy szeretnéd? Hogyan segíthetünk? Nézzük meg, hol és miért akadhat meg egy együttműködés? Találjunk együtt megoldást a problémákra, hogy a projekt minél sikeresebb legyen, vagyis motiválja az együttműködő diákokat, pedagógusokat.

Regisztráció

Játékos matematika

Időpont: április 8., 19:00

Előadó: Egri Józsefné (eTwinning Nagykövet)

Téma: A kurzuson egyszerű és a matematika órákon jól használható (online és offline) játékokat fog bemutatni az előadó.

Regisztráció

Kreatív ötletek online faliújságok használatához

Időpont: április 29., 19:00

Előadó: Fekete Zsuzsa (eTwinning Nagykövet)

Az online faliújságok olyan sokoldalú felületek, amelyek újfajta lehetőséget biztosítanak a tanulói együttműködés megvalósítására. Remekül használhatók ötletek, szavazatok, elkészült produktumok összegyűjtésére vagy digitális üzenő falként is funkcionálhatnak.

A Padlet sokáig a legelterjedtebb szabadon használható online faliújság volt. Mostanra csupán egy pici alapcsomagot hagytak meg ingyenesnek. A webinárium több olyan felületet mutat be, amelyek átvehetik a Padlet helyét. Mellette számos kreatív ötletet ad az online faliújságok tanulási folyamatba történő beillesztéséhez.

Regisztráció

Mentimeter tanórán és projektekben

Időpont: május 13., 19:00

Előadó: Kalocsa Ibolya

Ezen a webináriumon a Mentimeter lehetőségeivel ismerkedünk meg: Hogyan tudunk gyorsan lebonyolítani egy szavazást tanórán? Milyen más tanórai szituációkban praktikus a Mentimeter? Hogyan építhetjük be eTwinning projektekbe? Megvalósult tanórai gyakorlatokkal és projektpéldákkal keresünk választ ezekre a kérdésekre, számítva a webinárium részvevőinek aktív közreműködésére.

Regisztráció

Quizizz és Plickers

Időpont: május 27., 19:00

Előadó: Őriné Simonovics Andrea

Rengeteg szavazórendszer és kvízkészítő applikáció közül választhatunk manapság az online térben, így nem könnyű dönteni. A bemutatandó két alkalmazás merőben eltér egymástól, hiszen a Quizizz mobileszközhöz kötött, míg a Plickers kisebbekkel is használható, hiszen a diákok kódkártyákkal adják le szavazataikat. Az előadó próbálja bemutatni mindkettő előnyeit és hátrányait, hogy mindenki ki tudja választani az igényeinek jobban megfelelőt.

Regisztráció

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek