A Duna TV-be is bekerült az eTwinning
Bodnár Gabriella
2010/05/06 12:44
1952 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Immár negyedik éve, hogy a fóti a Németh Kálmán Általános Iskola tagja az eTwinningnek. Kezdetben az eTwinning a nyelvi órák érdekesebbé tételét szolgálta, majd új, más tantárgyak területén is meghonosodott a projektmunka. A Duna televízió a fóti iskola gyakorlati példán keresztül mutatja meg, hogyan tud a közoktatás legalsó szintjén, a mindennapi iskolai életben jelen lenni uniós tagságunk.

"Már második éve történelmi tárgyú projektek futnak, ill. jó példa a tantárgyak közötti együttműködésre egy olyan, szintén második  éve futó projekt, ahol az irodalom és történelem kapcsolódási pontjai adják az alapját az együttműködésnek" - mondta Papp Ilona, a Németh Kálmán Általános Iskola tanára. Mint megtudtuk partnereik között voltak lengyelek, finnek, belgák, hollandok, ill. legújabban bolgár, görög, román, makedón iskolával dolgoznak együtt.  A közös munka során mindig nagyon fontosnak tartották, hogy a diákok az internet adta lehetőségeken belül megismerkedjenek egymással, egymás iskolájával, iskolai életükkel.

Papp Ilona kiemelte, természetesen az idegen nyelv használata minden projektmunkában szükséges. Magyarország Unióba való belépésével a határok megszűntek, új kapuk nyíltak meg. Fóton is próbálják minél jobban kiaknázni ezeket a lehetőségeket, legelőször is úgy, hogy csatlakoztak az eTwinning programhoz.

A Duna televízió április közepén látogatott Fótra, hogy "Mi vagyunk az Unió" című műsorában bemutassák a Németh Kálmán Általános Iskolában zajló eTwinninges munkát. A műsor két egymást követő részében is helyet kapott az eTwinning, az első adás április 30-án volt (ide kattintva megnézheti), a következő pedig május 28-án került adásba (ide kattintva nézheti meg).

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek