School Education Gateway - a befogadó oktatás támogatása és az iskolai lemorzsolódás elleni küzdelem
2017/08/23 10:02
1472 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Négy héten keresztül (augusztus 22-szeptember 14.), heti kétszer osztunk meg az eTwinning Magyarország Facebook oldalán olyan cikkeket és tapasztalatokat, melyek más európai országokban és intézményekben beváltak és sikeresen támogatják a befogadást, valamint megelőzik a lemorzsolódást. Kövesse figyelemmel ezeket a nagyszerű tapasztalatokat és tanácsokat, miközben elgondolkodhat azon, hogy miként és milyen eszközökkel segíthet Ön diákjain, kollégáin és intézményvezetőin, annak érdekében, hogy ezek a problémák megoldásra leljenek.

pencils-1365337_1920

A következőkben egy kis ízelítőt olvashatnak a kampánnyal kapcsolatban.

Az Európai iskolai eszköztár konkrét ötleteket tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan javítható az együttműködés az iskolán belül, az iskolák között és az iskolán túl, és célja, hogy valamennyi gyermek és fiatal számára megteremtse az iskolai sikerélmények lehetőségét. Az iskolavezetők, tanárok, szülők és az iskolai élet egyéb területein érintett különböző szereplők hasznos információkat, intézkedések példáit és segédanyagokat találhatnak, amelyek ihletet adhatnak a hatékony és minőségi kisgyermekkori és iskolai oktatás nyújtására irányuló törekvéseikhez. Az eszköztár célja, hogy támogassa a bevált gyakorlatok és tapasztalatok iskolai szakemberek és szakpolitikai döntéshozók közötti cseréjét és átadását.

Az eszköztárban található segédanyagok öt, egymással összefüggő tematikus terület köré szerveződnek:

  1. Az iskola irányítása
  2. A pedagógusok támogatása
  3. A tanulók támogatása
  4. Szülői szerepvállalás
  5. Az érdekelt felek bevonása

A későbbi posztokban olyan programokkal ismerkedhet meg, mint például az ENABLE, Fülemüle vagy a POTHOLES, valamint olyan iskolák példáit mutatjuk be, mint a svéd Beda Középiskola, vagy a belga Szabad Egyetem. 

Kellemes időtöltést és szakmai tapasztalatgyűjtést kívánunk!

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek