eTwinning Csoportok
Bodnár Gabriella
2010/06/17 16:27
4710 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Elindultak az online eTwinning Csoportok, melyekben az eTwinning program regisztrált résztvevői meghatározott témában és tantárgyi területen dolgozhatnak együtt. Cikkünkben bemutatott csoportokhoz már lehet csatlakozni, de aki szeretne, akár újat is indíthat. A csatlakozáshoz olvassa el a cikkünkben található leírásokat, majd egy egyszerű online jelentkezési lapot kitöltve hamarosan a kiválasztott csoport tagjává válhat.

Az elindult csoportok

Kreativitás a tanteremben
Moderátor: Irene Pateraki

Az eTwinning projektek ideálisak a diákok kreativitásának fejlesztésére. Számos tanár már eddig is nagyszerű eredményeket ért el ezen a területen. A „Kreativitás a tanteremben” témával indított csoport célja abban segíteni a tanárokat, hogy hatékony, és szakmailag megalapozott módon építhessék be a kreativitást mindennapi tanítási gyakorlatukba, illetve eTwinning projektjeikbe. A csoporthoz csatlakozó tanároknak lehetősége lesz mélyebben megismerkedni a kreatív gondolkodással, továbbá különböző módszerekkel, tevékenységekkel, játékokkal stb. A csoport számára folyamatosan elérhetővé tett és rendszeresen frissített oktatási segédanyagok mellett a csoporttagok megoszthatják egymással a saját korábbi projektjeik során létrehozott anyagokat, illetve a projekmunkájuk során megvalósított követendő gyakorlati példákat is. A közösségben folytatott tanulás sikere a közösség tagjai közötti interaktivitástól és megosztástól függ, ezért ezek ösztönzése a csoport egyik fő célja. E cél megvalósítása hozzásegítheti csoportunkat egy kreativitással foglalkozó online pedagógiai útmutató létrehozásához is.

Társadalmi befogadás
„Hogyan éreztessük mindenkivel saját különlegességét a befogadó tanteremben?”

Moderátor: Patrick Carroll

Üdvözöljük a „Társadalmi befogadás” csapatában! Csoportunk tagjai eTwinning nagykövetek, akik olyan, befogadáshoz kapcsolódó tevékenységekkel szeretnék segíteni a tanárokat, melyek elősegítik a szélesebb közösség bevonását, illetve azt, hogy a közösség tagjai megbecsüljék saját magukat és másokat is. Hosszú távú céljaink között szerepel az olyan gyerekek támogatása is, akik bármilyen formában hátrányt szenvednek nyelvi, társadalmi vagy tanulási nehézségek miatt. Nagy örömünkre szolgálna, ha az Önök ötleteinek és készségeinek segítségével közösen törekedhetnénk a tevékenységek továbbfejlesztésére, csoportunk erősítésére, illetve egy gazdagabb közösségi élmény biztosítására a csoport minden tagja számára.

Matematika és egyéb természettudományok
Moderátor: Palmira Ronchi

E csoport célja a matematika és egyéb természettudományok tanításával kapcsolatos különböző témák vizsgálata – hogyan illeszthetők ezek a tantárgyak az eTwinning tevékenységekbe, hogyan tanulhatunk egymástól különböző módszereket, hogyan közelítjük meg a matematika és az egyéb természettudományos tantárgyak pedagógiáját mindennapi tanítási gyakorlatunk során stb. Szeretnénk megismerni az Önök ötleteit és véleményét is, és reméljük, a csoport nagyszerű tanulási lehetőséget biztosít majd minden résztvevője számára.

Iskolaigazgatók
„Több szem többet lát!”

Moderátor: Anne Gilleran

Az Twinning tevékenységekben az iskolaigazgatók szerepe sokrétű: magában foglalhatja a megértést, a népszerűsítést, a támogatást és az útmutatást is. Reméljük, ebben a közösségben megbeszélhetjük az eTwinning program iskolai népszerűsítésének jelentőségét és hatásait, továbbá olyan útmutatást és szakmai fejlődési lehetőségeket nyújthatunk a csoport tagjainak, mely releváns lehet az iskolaigazgatók eTwinning programban betöltött különböző szerepei szempontjából.

Iskolai könyvtárosok
Moderátorok: Elisabete Fiel és Patricia Sambou

Ez a csoport azon iskolai könyvtárosok számára alakult, akik segítik és támogatják kollégáikat az európai projektekben végzett munkájuk során. Célunk ismereteink és erőforrásaink egyesítése által továbbfejleszteni az iskoláink számára nyújtott szolgáltatásainkat. Tevékenységeinket néhány csoportos megbeszéléssel kezdjük majd meg, melyek során szeretnénk megismerni az Önök ötleteit és észrevételeit is.

Ha csatlakozni szeretne valamelyik csoporthoz, kattintson ide.

A közeljövőben további online csoportok is indulnak majd. Amennyiben Ön szeretne egy saját csoportot indítani, kérjük, írjon egy e-mailt a következő címre: groups@etwinning.net.

(Forrás: www.etwinning.net)

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek