Szeptemberben ismét útjára indul az „eTwinning Hetek"
2017/09/29 13:19
1733 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az eTwinning Központi Szolgáltató Pontja (CSS) minden évben megrendezi az eTwinning Heteket, melynek keretein belül az év témájával kapcsolatos online eseményeket és versenyt hirdet. A 2017-es év témája a befogadás és az őszi eTwinning Hetek ismét felhívja a pedagógusok és diákjaik figyelmét erre a fontos témára, és arra, hogy a befogadás témájában indítsanak projektet.

inclusion_campaign_profile

A CSS olyan online eseményeket fog szervezni, amelyeken pedagógusok mesélnek saját jógyakorlataikról, valamint szakértők beszélnek a befogadás kulcsfontosságú formáiról. Ezen kívül három olyan eseményt is szervez a Központ, amelyen megismerkedhet három, újonnan alakult eTwinning Csoporttal.

Gender - Tudd, hogyan állítsd meg a sztereotípiákat! (Gender – know how to stop stereotypes)

Bevándorló diákok integrálása az iskolákban (Integrating Migrant Students in Schools)

Inkluzív Oktatás (Inclusive education)

Az eTwinning Csoportok olyan privát felületek, ahol az az eTwinning program résztvevői meghatározott témakörökkel kapcsolatban folytathatnak megbeszéléseket és közös munkát. A csoportok célja az, hogy a résztvevők gyakorlati példákat osszanak meg egymással, tanítási és tanulási módszereket vitassanak meg, és támogatást találjanak szakmai fejlődésükhöz.

Versenyek

A Központi Szolgáltató Pont által meghirdetett verseny

Minden, az eTwinning Hetek ideje alatt induló projekt automatikusan részt vesz a CSS által meghirdetett versenyen, amennyiben a #eTwinclusion hashtaget használják a projekt leírásában. A nyertes projekt készítőit 2017. november folyamán hirdeti ki a Központi Szolgáltató Pont. Nyereményük egy-egy tablet. A Központ versenyében való részvételhez szükséges, hogy a projektek mindkét alapító tagja jóváhagyja a projektet 2017. október 26. ELŐTT, valamint a #eTwinclusion használata a projekt leírásban. Ahhoz, hogy nevezni tudjanak a projektekkel, töltsék ki ezt az űrlapot.

A Magyarországi Szolgáltató Pont versenye

A Magyarországi Szolgáltató Pont is meghirdet egy versenyt, minden általános és középiskolás diák számára. A részletekről bővebben itt.

Október

Október 26.

Az eTwinning Hetek versenye ezen a napon ér véget. Ez a máltai éves eTwinning konferencia első napja, melyet idén is élőben nézhetnek végig az érdeklődők.

Online események

Minden eTwinningező a személyes munkafelületén érheti el az alábbi online szeminárimokat a feltüntetett időpontokban.

Október 2. 18:00

Bevándorló diákok integrálása az iskolákban

Hogyan lehet a fiatal bevándorló diákok integrálását elérni az iskolában? Milyen konkrét kihívásokkal néz szembe az iskola közössége, és hogy oldja meg ezeket? Milyen tanítási módszerek és oktatóanyagok bizonyultak sikeresnek és könnyíthetnék meg más iskolák helyzetét? A csoport moderátora, Carol Barruiso bemutatja majd be ezt az új csoportot, amely főként az iskolaigazgatók és tanárok közötti kölcsönös segítség céljából jött létre. Itt saját tapasztalataikat és segédanyagaikat tudják megosztani egymással.

Október 9. 18:00

Gender - Tudd, hogyan állítsd meg a sztereotípiákat!

Ez a webinárium segít bemutatni az új „Gender - tudd, hogyan állítsd meg a sztereotípiákat” elnevezésű csoportot. Moderátora, Marie Louise Petersen arról fog beszélni, hogyan szervezték meg a csoportot, valamint mikor, milyen programok és szakértői beszélgetések várhatóak. A résztvevők megoszthatják, mely témákat és megbeszéléseket szeretnék a csoportban viszontlátni. A csoport főleg angol, de francia, és skandináv nyelveken is vár tapasztalatokat és tanítási technikákat a gender és szexualitás témakörében. Ezen kívül, a nemi sztereotípiák és szexizmus elleni harccal és azok hogyanjával és mikéntjével kapcsolatos ismereteket is megosztják, hogy biztosítsák a nemek közötti egyenlőséget, szabadságot és sokszínűséget, az iskolában és a játszótéren egyaránt. Továbbá a kezdeményezés mindenkit inspirál és bátorít arra, hogy miként foglalkozzanak a nemek társadalmilag meghatározott szerepeivel.

Október 16. 17:00

A befogadás útján az eTwinning Támogató Közösségével

Milyen kihívásokkal néznek szembe a tanárok és diákok a mai tanteremben? Hogyan érhetők el a legjobb tanulmányi célok és az eTwinning támogató közössége, hogyan válhat hasznára mindenkinek: iskola, osztály, tanárok és leginkább a diákok számára.

Előadó: Marijana Smolcec, az eTwinning Inkluzív Oktatás csoportjának a moderátora.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek