eTwinning Hetek a Digitális polgárság jegyében
2016/10/11 13:46
1056 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az október 10. és 17. között megrendezésre kerülő idei eTwinning Hetek kampány középpontjában a „digitális polgárság” témája áll – az, hogy az eTwinning program hogyan járulhat hozzá az aktív európai polgárok következő generációjának felneveléséhez. A közeljövőben megjelenő új eTwinning könyv ismertetője nagyszerű bepillantást nyújt ebbe a témába.

digitalcit

A kampány során arra szeretnénk ösztönözni az eTwinning program résztvevőit, hogy tanuljanak a „digitális polgárság” témájáról, teremtsenek kapcsolatot kollégáikkal, és indítsanak új projekteket ebben a témában. Számos tevékenységet megrendezünk a kampány keretében, melyeket az eTwinning Live felületnek ezen az erre elkülönített részén keresztül lehet majd elérni:

  • Két „projektötlet-kiállítást” is megrendezünk, egyet október 13-án, csütörtökön, melyre általános iskolai tanítókat várunk, és egy másikat október 19-én, szerdán, középiskolai tanárok számára. A „projektötlet-kiállítások” résztvevői egy percben ismertethetik projektötleteiket (csak az első 30 résztvevő), amelyekhez kollégáik ezután csatlakozhatnak!
  • A kampány keretében egy különleges partnerkereső fórumot is létrehozunk, amelyekben mindenki megoszthatja projektötletét, és projektpartnereket kereshet.
  • Október 27-én, 17:45 órakor (CET) élőben közvetítjük Emma Mulqueeny programbeszédét – az élő adás majd itt tekinthető meg (a megfelelő időpontban frissítse a linkre kattintva megnyitott weboldalt).
  • Verseny: minden olyan projekt, amelyet a kampány keretében a digitális polgárság témájával regisztrálnak, részt vesz majd egy versenyben. A verseny győztesét november 17-én hirdetjük ki. A győztes projekt két projektalapítójának díja egy, a Future Classroom Lab-ben megrendezésre kerülő kurzuson való részvétel lehetősége.

Amennyiben szeretne többet is megtudni a verseny nevezési feltételeiről, kérjük, kattintson ide, jelentkezzen be felhasználónevével és jelszavával, majd klikkeljen a kampányoldal bannerjére!

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek