Központi eTwinning tavaszi kampány az Inklúzió évében
2017/04/07 08:00
2293 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az eTwinning központi tavaszi kampányát egy online játékkal indítjuk el, amelyben az eTwinning közösség minden tagja részt vehet és díjakat is nyerhet!

Ink

Az eTwinning program témája a 2017-es évben a „befogadás”. Követve az Európai Bizottság felhívását az együttműködésnek az oktatásban és képzésben való megerősítésére 2020-ig, a társadalmi befogadás támogatása érdekében az eTwinning program 2017 folyamán minden tevékenysége keretében hangsúlyosan foglalkozik majd a befogadás témájával. E tevékenységek között lesznek műhelyek, konferenciák, kommunikációs kampányok, kiadványok és a portálon közzé tett kiemelt cikkek. Természetesen ez lesz az eTwinning tavaszi kampányának központi témája is.

A kampány két legfőbb célja a következő:

Arra ösztönözni a tanárokat (az eTwinning program résztvevőit), hogy a befogadáshoz kapcsolódó iskolai tevékenységeket szervezzenek meg és hajtsanak végre.

Felhívni a figyelmet azon iskolákra, amelyek a befogadáshoz kapcsolódó tevékenységekben vesznek részt, és bemutatni, hogy ezek a tevékenységek hogyan illeszkednek a tantervbe.

Hogyan is lehetne jobban elkezdeni az eTwinning tavaszi kampányát, mint egy online, „nyomozós, kincsvadászatos” kalandjátékkal? A játék célja rejtvények/fejtörők megfejtésével és a befogadás prizmájának megszerzésével megakadályozni Mister Z-t abban, hogy végrehajtsa gonosz terveit. A játék a diákok minden korosztálya számára, illetve az eTwinning program kezdő és haladó résztvevői számára is megfelelő. Vegyenek részt online kalandjátékunkban, találják meg a befogadás prizmáját, és mentsék meg az emberiséget!

Kattintsanak az eTwinning Live-on a „The prism of Inclusion” bannerre és nézzék meg a videót. Ezután a videó jobb felső sarkában található start gombra kattintással jutnak a játék felületére, amely közvetlenül is elérhető itt. Regisztrációt követően 12 év alatti és feletti korcsoport közül tudnak választani, és már el is kezdhetik a 10 héten át tartó nyomozást.

start

Sok szerencsét kívánunk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a cikk frissülhet a kampány alatti, további információk függvényében.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek