Március 4-én elindult az eTwinning Plus!
2013/03/05 17:22
1692 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az eTwinning Plus az eTwinning nemzetközi testvériskolai program kiterjesztése az Európával szomszédos országokra. Az európai szomszédságpolitika célja elmélyíteni az Európai Unió tagállamai és az azok közvetlen „szomszédságában” elhelyezkedő országok közötti kapcsolatokat. Az eTwinning Plus ezért jött létre és természetesen azért, hogy még több iskolával léphessenek kapcsolatba az európai iskolák pedagógusai.

logo_EAP

Az eTwinning Plus 6 ország bevonásával indult el hivatalosan március 4-én. Európa keleti szomszédságából Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia, Ukrajna és Moldova, a déli szomszédságból pedig Tunézia csatlakozott az eTwinning Plus programhoz.

Ehhez a kezdeményezéshez való csatlakozás nagyon egyszerű: a személyes eTwinning munkafelületünkön, a profil oldalon az eTwinning életem menüpontban már jelezhetjük, hogy készen állunk eTwinning Plus partnerségek alakítására. Ezután az újonnan bevont országokból is kereshetünk projekt partnereket. Amennyiben találtunk projektpartnert az egyik eTwinning Plus országból, meghívhatjuk már egy meglévő projektünkbe (amennyiben ehhez a többi projektpartnerünk hozzájárul), vagy akár új projektet is indíthatunk vele.

További hasznos információkat ezen a linken talál.

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek