„Learning in a Museum” (Múzeumi tanulás) – MOOC a SEG-től
2018/03/14 08:00
2331 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Hallott már a „Learning in a Museum” (Múzeumi tanulás) című ingyenes online kurzusról? A School Education Gateway projekt Teacher Academy szolgáltatása keretében, angol nyelven megrendezésre kerülő 3 hét időtartamú MOOC kurzus során a pedagógusok elmélyedhetnek a múzeumok csodálatos világában.

seg

Tudta, hogy Európában több mint 10 000 múzeum működik? Ezek rengeteg változatos információval szolgálnak a kultúráról, a tudományokról, a művészetekről és a történelemről, ami mind csak arra vár, hogy felfedezzék. A múzeumok ráadásul rendkívüli lehetőségeket nyújtanak a pedagógusok számára a tanítás megkönnyítéséhez! Mélyedjen el az ezen intézmények által nyújtott tág lehetőségekben! Tanulja meg, hogyan érdemes előkészíteni a tanulási tevékenységeket, hogyan dolgozhat ki megfelelő stratégiákat és aktív részvételt igénylő feladatokat, illetve hogyan fejlesztheti a múzeumi tanuláshoz szükséges kompetenciákat. Vegyen részt a School Education Gateway projekt Teacher Academy szolgáltatása keretében megrendezett, 2018. március 19-én, hétfőn kezdődő

„Learning in a Museum” (Múzeumi tanulás) című ingyenes, angol nyelvű online kurzuson!

A modern múzeumok egyre inkább törekszenek a látogatók bevonására, és egyre gyakrabban élnek a technológiai fejlemények által nyújtott lehetőségekkel, amelyek lehetővé teszik a gyűjteményekhez való hozzáférés megkönnyítését és a látogatók élményeinek gazdagítását. A School Education Gateway projekt Teacher Academy szolgáltatása lehetőséget nyújt a pedagógusoknak arra, hogy hogy elmélyedjenek ezen információkkal túlcsorduló intézmények által nyújtott lehetőségekben. A „Learning in a Museum” (Múzeumi tanulás) című MOOC kurzuson – amely 2018. március 19-én kezdődik – megtanulhatja, hogyan érdemes előkészíteni a múzeumi tanulási tevékenységeket, hogyan dolgozhat ki megfelelő stratégiákat és aktív részvételt igénylő feladatokat, illetve hogyan fejlesztheti a múzeumi tanuláshoz szükséges kompetenciákat.

A résztvevők felfedezhetik, hogyan használhatók a múzeumok tanulási eszközként, megtanulhatják, hogyan lehet a lehető legtöbbet kihozni a múzeumi látogatásokból, fejleszthetik azon készségeiket, amelyek segítségével lebilincselő múzeumi projekteket hajthatnak végre, és ehhez szükséges stratégiákat dolgozhatnak ki.

Regisztrálni úgy tudnak, ha a School Education Gateway oldalon belépnek ugyanazzal a felhasználónévvel és jelszóval, mint amit az eTwinning portálon használnak, majd a kurzusleírás mellett található „Enroll now” opcióra kattintanak.

Kezdés: 2018. március 19., hétfő

Bővebb információk itt.

Forrás: School Education Gateway

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek