„Move2Learn, Learn2Move” pályázati lehetőség
2017/04/20 14:22
2567 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Erasmus program 30. évfordulója alkalmából az Európai Bizottság új lehetőségeket biztosít az európai fiatalok számára, hogy utazzanak és felfedezzék Európát.

movetolearn

A „Move2Learn, Learn2Move” kezdeményezést az Erasmus program elindításának 30. évfordulója alkalmából hozták létre. Ennek keretében az európai eTwinning projektek résztvevői benevezhetnek projektjükkel egy versenyre, amelyen olyan utazási utalványokat (menetjegyeket) nyerhetnek, melyekkel az Erasmus+ programban részt vevő országokba utazhatnak. A kezdeményezés során legalább 5000, 16 éves vagy annál idősebb fiatal számára nyílik lehetőség arra, hogy -akár az iskolai osztályukkal közösen- külföldre utazzanak. Magyarországról csaknem 70 fő utazhat.

A kezdeményezés lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy megtapasztalhassák mit is jelent Európában élni, és azt, hogy milyen pozitív hatást gyakorol az Európai Unió az itt élő, és az Unióval szomszédos országok polgárainak az életére. A nyertesek utaztatásában fontos szerepet játszik a környezettudatosság, hiszen utazásuknak meg kell felelnie adott maximális CO2-kibocsátási értékeknek, hogy „szénlábnyomaikat” lehetőség szerint csökkentsék.

Részvételi feltételek

A pályázati lehetőség olyan európai eTwinning projektek előtt áll nyitva, melyek esetében teljesül három feltétel: a projektben részt vevő diákok 2017. december 31-ig betöltik legalább a tizenhat éves kort; a projektet 2016. január 1. és 2017. május 30. között regisztrálták; a projekt résztvevői a projekttel 2016. szeptember 1. és 2017. június 30. között pályázatot nyújtottak be a Minősített eTwinning Projekt cím elnyerésére.

Határidő, a pályázat benyújtásának módja

A Move2Learn, Learn2Move-ban való részvételre 2017. június 30-ig lehet pályázni az eTwinning Live felületén, egy kifejezetten erre a célra létrehozott űrlap kitöltésével, amellyel együtt a Minősített eTwinning Projekt címért benyújtott pályázat pályázati űrlapját is be kell küldeni. Az űrlapon elsőként azt kell jelölni, hogy részt kíván-e venni a Move2Learn versenyben, majd azt kérik megadni, hogy melyik utazási típust szeretné választani: osztálykirándulást bárhová, osztálykirándulást az eTwinning projektpartnerhez vagy egyéni tanulói utazást. Ezután a potenciális utazók (tanulók, pedagógusok és felnőtt kísérők) nevét és e-mail címét (kiskorúak esetén gondviselő e-mail címét) szükséges megadni. Az űrlapon jelölni kell azt is, hogy az osztály utazott-e már korábban külföldre, és hogy a projekt kapcsolódik-e a „befogadás” témájához, és hogyan.

Hazai minősítések értékelése

A Move2Learn kezdeményezéssel összhangban a Magyarországi Szolgáltató Pont a nemzeti minősítéseket (Quality Label) 2017. június 15-25. között bírálja el első körben. Ezt követően a Move2Learn pályázatra beérkezett pályázatokat folyamatosan bírálja el június 26-30. között. Azok a projektek, amikkel ezután jelentkeznek nemzeti minősítésre, legkésőbb októberben kerülnek értékelésre.

Kiválasztás, nyertesek

A nyerteseket az Európai Bizottság a Nemzeti Szolgáltatópontok támogatásával választja ki a versenyszabályzatban részletezett szempontok alapján. A kiválasztás során előnyben részesítik azokat, akik a befogadás témájához kapcsolódó projektekben vettek részt. 2017 augusztusának elején e-mailben értesítenek minden pályázót pályázata eredményéről. A verseny nyertesei az általuk kiválasztott úti cél eléréséhez szükséges menetjegyeket nyerhetnek, a szállás, ellátás és biztosítás költségeit, illetve az utazáshoz kapcsolódó minden egyéb költséget teljes mértékben a pályázóknak kell fedeznie. Az utazásokat az Európai Bizottság által megbízott szervezet fogja koordinálni, ők foglalják a menetjegyeket a nyerteseknek, akiknek a legfeljebb 2 hetes utazást 2017. augusztus 1. és 2018. december 31. között kell lebonyolítaniuk.

2017 a befogadás éve az eTwinning programban

Az inklúzió fogalma mára már kibővült, mert a jelentős társadalmi, kulturális, gazdasági hatások az oktatást is befolyásolják. A befogadás irányultsága alatt alapvetően három fő területet is értünk, ahol elősegítendő a megkülönböztetés-mentes attitűd kialakítása: kulturális különbségek terén, földrajzi akadályok szintjén és az oktatási nehézségek leküzdésének frontján. A befogadó viszonyulás célja, hogy az oktatás során a gyakorlatban minden tanuló sajátos szükségleteiről gondoskodjunk, készségeiknek, képességeiknek megfelelően, és egy gyermek se maradjon hátrányos helyzetben semmilyen tekintetben. A témához kapcsolódó fogalommeghatározásokat ebben a cikkünkben találja.

Ragadják meg ezt az egyedülálló utazási lehetőséget az eTwinningben!

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek