Top Tools for Learning 2018: a 200 legnépszerűbb tanulást támogató digitális eszköz
2018/11/26 08:00
3051 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Top Tools for Learning egy évente publikált összefoglaló áttekintés a 200 legnépszerűbb tanulást támogató digitális eszközről (web2-es alkalmazásokról, applikációkról, szoftverekről). Egyben fontos és érdekes tanulmány a korunkra jellemző tanulási magatartásról is.

toptools

Jane Hart – a világ egyik vezető tanulási trendeket, technikákat és eszközöket vizsgáló weboldalának – a Centre for Learning & Performance Technologies alapítója és a Centre for Modern Workplace Learning igazgatója 2007 óta. Hart minden évben egy felmérés alapján készíti el a listát, amelyben oktatási szakértőket kér fel, hogy nevezzék meg a saját Top10-es listájukat. A 2018-as lista 52 ország 2951 szakértőjének szavazata alapján állt össze. 2007-2015 között Top 100-as lista készült. 2016-tól bővült kétszázasra és készítenek hozzá három allistát is, amelyek arra hivatottak, hogy beazonosítsák a tanulási környezetet, ahol az eszközöket használják.

  1. Top 100 Tools for Personal & Professional Learning  (Személyes és szakmai fejlődést támogató eszközök): az egyének által saját fejlődésükre és tanulásukra használt digitális eszközök – a munkahelyeken és azokon kívül.
  2. Top 100 Tools for Workplace Learning (Munkahelyi tanulást támogató eszközök): olyan digitális eszközök, amelyeket a munkahelyi tanulás tervezését és lebonyolítását támogatják.
  3. Top 100 Tools for Education (Oktatásra használt eszközök): a tanárok és diákok által általános- és középiskolákban, egyetemeken és felnőttoktatásban használt digitális eszközök.

A 2018-as listát szeptember 24-én hozták nyilvánosságra egy interaktív táblázat formájában, amely azt is megmutatja, hogy ez egyes eszközök hol találhatóak a három allistán és hogy a megjelölt 30 kategória melyikébe tartoznak.  Az is kiolvasható, hogy a 200 eszköznek miként változott a helyzete a 2017-es évhez képest. A teljes dokumentum egy interaktív infografika formájában megnézhető és pdf formátumban letölthető. Jane Hartnak a 2018-as listához készült elemzése „10 Trends for Digital Learning in 2018” címmel a weboldalon szintén olvasható.

Forrás: https://www.toptools4learning.com/

Feketéné Kovács Zsuzsa – eTwinning Nagykövet

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek