Web 2.0-ás eszközök az oktatás szolgálatában
2017/01/18 14:49
2527 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Egy nagyon egyszerűen elsajátítható és használható eszközt mutatunk be, amellyel könnyen készíthetők látványos prezentációk a tanulás megkönnyítésére.

Ez az eszköz a Sway, amely kétféle változatban is elérhető, online regisztráció után bárki számára ingyenesen hozzáférhető, offline változata pedig az Office 2016 programcsomag tagjaként telepíthető. Egyszerű és látványos bemutató, tutoriál, slideshow és e-book készítésére használható, és a következőkben az online változat kezdő lépéseivel ismerkedhetnek meg.

A weblap jobb felső sarkában a Belépés gombra kattintva találjuk meg a regisztrációt, vagy ha már van Microsoft fiókunk, akkor azzal is bejelentkezhetünk.

Icabejel

A belépés után eldönthetjük, hogy egy teljesen üres, saját elképzelésünk szerinti Sway-t választunk, és lépésről lépésre felépítjük, mint egy prezentációt, vagy egy már meglévő Word dokumentumra alapozzuk a bemutatónkat.

A szöveget könnyen ki tudjuk egészíteni képekkel, sőt még videókkal is, amiket feltölthetünk videómegosztó portálra, vagy közvetlenül a Onedrive-ra, és beintegrálhatjuk a Sway bemutatónkba is.

A képek feltöltése, importálása hasonlóan egyszerűen történik, sőt téma szerint vagy más tulajdonságok szerint csoportokba rendezhetjük őket, fókuszpontokat jelölhetünk ki rajta.

A teljes képernyős képekkel, a képeken a hangsúlyos elemekre fókuszálással, a videók importálhatóságával és az egyszerű animációk alkalmazásával a Sway-jel élvezetes prezentációt tudunk készíteni.

A Sway használatáról számos oktató videót tekinthetünk meg a legismertebb videómegosztó csatornán is, de online képzést is lehetőségünk van elvégezni, amelyben lépésről lépésre végigvezetnek minket a Sway bemutató készítés rejtelmeiben.

Icaoktato

Érdemes kipróbálni!
Egri Józsefné eTwinning nagykövet

eTwinning info

Bemutatkoznak az eTwinning nagykövetek Az eTwinning program magyarországi képviseletében nyolc nagykövet segíti az érdeklődők munkáját.
eTwinning Nagykövetek csoport a Közösségben Moderált csoport a szakmai közönség számára.
eTwinning HelpDesk A csoport célja, hogy szakmai, technikai segítséget nyújtson az eTwinning program résztvevőinek.
e3 A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodnak.

Untitled Document

Info és elérhetőségek