Valósítsuk meg ötleteinket a programozás segítségével! #CodeWeek 2021. október 9–24
2021/10/16 08:00
1425 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Csatlakozzon Ön is az Európai Programozási Héthez, és tanulja meg, hogyan fejezheti ki magát a programozás segítségével! Hozzon létre alkalmazást, játékot, honlapot, készítsen interaktív történetet, szereljen össze hardvert vagy programozzon robotot! Szervezzen a szorosabb és tágabb környezetében programozással foglalkozó eseményeket!

cw

Hogyan csatlakozhat az Európai Programozási Héthez?

A programozók workshopokat szervezhetnek helyi iskolákban, közösségi központokban vagy könyvtárakban.

Az informatika tanárok programozás órákat tarthatnak, összejöveteleket szervezhetnek és megoszthatják óravázlataikat kollégáikkal.

Az gyakorló informatika tanárok képzéseket szervezhetnek, vagy programozásban jártas szülőket, diákokat hívhatnak meg, támogathatják a résztvevőket az egymástól tanulásban.

A szülők gyermekeiket arra ösztönözhetik, hogy vegyenek részt kódolással kapcsolatos foglalkozásokon.

A vállalkozások és nonprofit szervezetek otthont adhatnak programozás témájú foglalkozásoknak ahová elküldhetik munkatársaikat szakmai segítőnek, szervezhetnek vidám és érdekes tevékenységeket diákoknak vagy támogathatnak ilyen rendezvényeket.

Mindenki, aki programozási tevékenységben vesz részt, megoszthatja tapasztalatait az Európai Programozási Hét weboldalán, és ezzel másokat is inspirálhat!

További információkért a csatlakozásról kattintson ide.

Az EU CodeWeekönkéntesek által működtetett és az Európai Bizottság által támogatott alulról szerveződő kezdeményezés. cw2