eVilág

10 IKT eszköz

10 IKT eszköz

Ötletelésnél, vélemények ütköztetésénél, érvelésnél nincs jobb, mint az élőszó, egy igazi beszélgetés.

Mégis vannak olyan infokommunikációs-technológiai eszközök, amik segíthetnek a beszélgetésnél, különösen, ha nagy a csoport, és azt szeretnénk, hogy mindenki meg tudja osztani a gondolatait.

Osztálytermi kérdezésről szóló cikksorozatunk ezen cikkében beszélgetést, vitát támogató webes eszközöket mutatunk be.

7 éve
Miről árulkodnak a második IKT felmérés eredményei

Miről árulkodnak a második IKT felmérés eredményei

A Deloitte és az IPSOS együtt, az Európai Bizottság megbízásából 2018 folyamán valósította meg a II. IKT felmérés az oktatásban kutatást. A felmérés eredményeit összegző tanulmány célja – összhangban a Bizottság Digitális Oktatási Akciótervével– hogy minél több információt adjon a digitalizáció mértékéről és a digitális technológiák használatáról az oktatásban.

5 éve
Alkalmazások korhatárai

Alkalmazások korhatárai

A kedvenc web 2.0-s felületek használata körültekintést igényel, gyakran nem könnyű átlátni, milyen tevékenység milyen következménnyel járhat. Ezért az alkalmazások egy részének használatát korhatárhoz kötik. Összegyűjtöttük egy infografikában, mit hány éves kortól lehet használni.

7 éve
A kategória cikkei
Fizetni a bűntudatért

Fizetni a bűntudatért

Eddig csak azon aggódtunk, hogy a különböző titkosszolgálatok megszerzik az adatainkat, elolvassák levelezésünket, lehallgatják telefonbeszélgetéseinket. Pedig amiatt is aggódnunk kell, hogy saját naivságunk és bűntudatunk miatt ne ejtsék túszul a számítógépünket - ráadásul ezt jó pár éve kellene tennünk. A többségében igen primitív programok saját magunk miatt képesek arra igazából, hogy kárt okozzanak. Sajnos egyre inkább bedőlünk ezeknek a programozási tudást kevésbé igénylő, inkább pszichológiai hadviselést művelő korcsoknak. Többségük nem is képes másra, mint az alapvető fájlkezelőt blokkolttá tenni, de esetlegesen meggyőzően hangzó üzeneteik sokakkal elhitetik, hogy lebuktak, most fizetniük kell.
10 éve
Szuper lesz!

Szuper lesz!

A napokban vált közismertté, hogy hazánkban a TIOP pályázatok keretében lehetőség lesz a világ 500 legnagyobb teljesítményű rendszerébe is bekerülhető szuperszámítógépet építeni. A 170 teraflopos kapacitású rendszerre igen nagy igény van, hisz már ma a kutatási igények közel felét várakoztatni kell, míg szabad kapacitást tudnak biztosítani a számukra.
10 éve
A történetmesélés jövője

A történetmesélés jövője

Egyetemi kurzus? Websorozat? Egy témára szerveződő online fórum? Egyik se, vagy ha tetszik, mindegyik, ez a MOOC. A MOOC egy mozaikszó, az angol „massive open online course” kifejezésből ered, amit magyarra úgy fordíthatnánk: tömeges, nyílt, online kurzusok. Korlátlan számú felhasználó iratkozhat be, végzettségtől, kortól, nemzetiségtől függetlenül.
10 éve
Realika - Kémia

Realika - Kémia

A kísérletezés, a hétköznapi technikai eljárások és biokémiai folyamatok vizsgálata nélkülözhetetlen a kémiaórán. Az óvónéniktől az egyetemi tanárig mindenki keresi a módszereket, hogy hogyan lehet motiválni a természettudományok irányába a különböző korú gyerekeket, illetve hallgatókat. Egy módszer lehet a sok közül a szimulációk vizsgálata.
10 éve
Lucifer DES néven hódított

Lucifer DES néven hódított

Az utóbbi időben egyre többet hallani az NSA, az amerikai titkosszolgálat kódfejtő részlegének tevékenységéről. Azt már kevesebben tudják, hogy nemcsak a megfejtésben, hanem a titkosítási módszerek alkalmazhatóságában is meghatározó szerepet játszik és játszott a cég már korábban is.
10 éve
Az autoritás a médiában

Az autoritás a médiában

A médiában, az interneten történő tájékozódás során megbízhatónak tűnő információk tömegével találkozunk. De vajon tényleg hiteles az a forrás, amelyet hitelesnek gondolunk?
10 éve
Tartsuk karban!

Tartsuk karban!

Az okostelefonunk vagy éppen a tabletünk a napunk szinte minden percét velünk tölti, de az asztali vagy éppen hordozható gépünk is a mindennapjaink részét alkotják. Pont a folyamatos használatuk miatt sajnos ugyanúgy járnak, mint más hétköznapi eszközeink: idővel bepiszkolódnak.
10 éve
Miért nem én találtam ki?

Miért nem én találtam ki?

Igazából lehet kutatni, felmérésekkel előre megjósolni, de sohasem lehet biztosan tudni, hogy mi lesz az a szoftver, ami képes aratni a számítógépes játékok piacán, és a készítőiket milliárdossá tenni. Az „Angry Birds”, azaz a „Mérges madarak” ezek közé tartozik. Az igazi aratáshoz ma már persze kevés egy jó ötlet, de még a jó játékprogram is, a nagyon tudatos marketing is kell, és ezt az alapjáték készítői igen hamar felismerték.
10 éve
Unicef - HelpAPP

Unicef - HelpAPP

Bántanak? Veszélyben érzed magad? Segíteni szeretnél másoknak? Néhány gombnyomás és megtalálhatod a megoldást.
10 éve
Különleges játékvezérlők

Különleges játékvezérlők

Nem megszokott, hogy az elektronikai eszközöket lábbal irányítsuk, pedig számos eszköz áll ilyen irányítási megoldásra már ma is a rendelkezésünkre. Pár ilyen eszközt mutatunk be röviden, amelyek honlapját érdemes további információkért felkeresni.
10 éve
567891011 / 17