1LET Rendszergazda Tábor 2005
2005/06/24 00:00
975 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A Közoktatási Rendszergazda Egylet (1LET) tavaly ötödször szervezte meg a már hagyományosnak tekinthető Sulinet Rendszergazda Tábor szakmai programját.

Idén a korábbi Sulinet Tábor hagyományait követve teljes egészében az 1LET rendezi meg az ötnapos képzési programot július 26-30-ig. A munka két szekcióban fog zajlani (Windows: Gál Tamás, Linux: Béres László vezetésével), összesen legfeljebb 44 fő jelentkezését várjuk, túljelentkezés esetén a jelentkezés sorrendje alapján döntünk. Korábbi előadóink többsége szívesen fogadta idén is meghívásunkat, így a szokásos magas színvonalon folytatódhat a munka. Helyszínként a már megszokott Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábort választottuk, ahol minden infrastrukturális adottság megvan a tábor technológiai igényeihez.

A tábor elsősorban a közoktatásban dolgozó rendszergazdák munkáját hivatott segíteni, de szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki szívesen részt venne egy tartalmas, gyakorlatorientált képzési programon. Neves cégek szakemberei, profi köz- és felsőoktatási illetve a piacorientált szférában dolgozó rendszergazdák alkotják az előadói kört. A szekcióprogramok témái követni fogják az eddigi irányvonalat, egy működő iskolai rendszer felépítését illetve finomhangolását igyekszünk bemutatni nagyrészt gyakorlati ismeretek átadásával. Plenáris előadásainkra elfogadták a meghívásunkat a Közháló program munkatársai is, akik a program további folytatásával, az ügyfélszolgálat működésével, a hálózatfelügyelet szolgáltatásaival kapcsolatos információkat osztanak meg a résztvevőkkel, és természetesen várják észrevételeiteket.

Az előadások maximális mértékben igyekszenek alkalmazkodni az iskolai rendszergazda feladatkörét meghatározóan befolyásoló technológiákhoz és teendőkhöz. Az elmélet előadások és a gyakorlat arányát próbáljuk 50-50% környékén tartani, de a nap végén kimerülésig van lehetőség kiegészítő gyakorlásra, workshopokra és közös, "brainstorming" típusú eszmecserékre, amelyeket nem ritkán már nem a számítógépek mellett bonyolítunk.
A tábor nemcsak oktatási szempontból hasznos, hanem lehetőséget biztosít egymás megismerésére, szakmai kapcsolatok kialakítására, valamint az üzemeltetési feladatokhoz és az önálló szakmai haladáshoz szükséges források (könyvek, levelezőlisták, weboldalak) előnyeinek¬hátrányainak megtárgyalására is.

A részvételi díjat (19 000 Ft/fő) önköltségi alapon kalkuláltuk, ezért a résztvevők pénztárcáját nagyrészt csak a szállás és étkezés költsége terheli, a járulékos szervezési költségekhez az 1LET saját forrásból is hozzájárul (saját tőke, SZJA 1%-os támogatások).

  • További információ, jelentkezés a http://tabor.1let.hu weboldalon illetve az elnok@1let.hu e-mail címen.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen